E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο καλύτερος τρόπος για τη διακοπή του καπνίσματος

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος

Ο καλύτερος τρόπος για τη διακοπή του καπνίσματος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αντικαπνιστικές εκστρατείες δεν επηρεάζουν το ίδιο τους πάντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για πολλά χρόνια η αμερικανική κυβέρνηση αμφιταλαντευόταν ως προς το αν είναι νόμιμο ή όχι να αναγκάσει τις καπνοβιομηχανίες να χρησιμοποιούν εικόνες από πνεύμονες που έχουν χτυπηθεί από καρκίνο ή άλλες αποκρουστικές εικόνες στις συσκευασίες των τσιγάρων.

Η ιδέα πίσω από αυτήν τη στρατηγική ήταν, ότι οι τρομακτικές αυτές εικόνες θα απέτρεπαν τους καπνιστές από τη βλαβερή αυτή συνήθεια, γράφει η Alexandra Sifferlin στο «Time».

Ωστόσο, μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Nicotine & Tobacco Research» δείχνει ότι η τακτική αυτή μπορεί να μην είναι αποτελεσματική σε όλους τους καπνιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αποτελεσματικότητα των αντικαπνιστικών εκστρατειών και μηνυμάτων εξαρτάται από τη συμπεριφορά και τη στάση του κάθε καπνιστή ξεχωριστά.

Ερευνητές από το «Georgetown Lombardi Comprehensive Cancer Center» μελέτησαν 740 καπνιστές, για να διαπιστώσουν ποια μορφή αντικαπνιστικής εκστρατείας θα είχε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Αυτό που ανακάλυψαν ήταν, ότι τα μηνύματα που τονίζουν τα οφέλη από τη διακοπή του τσιγάρου –όπως το ότι «μειώνεται ο κίνδυνος θανάτου από το τσιγάρο»– ήταν πιο αποτελεσματικά σε εκείνους τους καπνιστές που πίστευαν ότι το να κόψουν το τσιγάρο ήταν κάτι πάρα πολύ δύσκολο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο πιο αποκρουστικές και αρνητικές ήταν οι διαφημίσεις –όπως «το κάπνισμα θα σε σκοτώσει»–, τόσο πιο καλά έπιαναν σε καπνιστές που πίστευαν ότι μπορούσαν να το κόψουν όποτε εκείνοι ήθελαν.

Ένας από τους λόγους που τα μηνύματα αυτά λειτουργούσαν καλύτερα μεταξύ των καπνιστών που θεωρούσαν το κόψιμο του τσιγάρου ως πρόκληση, θα μπορούσε να είναι το γεγονός ότι γνωρίζουν ήδη τους κινδύνους που διατρέχει η υγεία τους.

Από την άλλη, οι ερευνητές υποψιάζονται ότι το είδος των μηνυμάτων που επικεντρώνονται στις αρνητικές συνέπειες της συνέχισης μιας «κακής συμπεριφοράς», είναι πιο αποτελεσματικά στους καπνιστές που ένιωθαν ότι είχαν περισσότερη ενέργεια για να διακόψουν το κάπνισμα, επειδή τους δημιουργούσαν ένα κίνητρο για να το κάνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελικά, οι ερευνητές πιστεύουν ότι η χρήση διαφόρων στρατηγικών είναι ο καλύτερος τρόπος για να μεταφερθεί το μήνυμα σε ένα ευρύτερο φάσμα καπνιστών.

Ίσως η χρήση τρομακτικών μηνυμάτων με θετικές αναφορές, που δίνουν μεγαλύτερο κίνητρο στους καπνιστές να κόψουν το τσιγάρο, να είναι το πιο κατάλληλο μείγμα, που θα έχει απήχηση σε μεγαλύτερο τμήμα καπνιστών.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σήμερα

Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Σήμερα

Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Σήμερα

Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Χτες

Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Cocktail trends για το 2024

Προχτές

Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Προχτές

Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Πριν 3 μέρες

«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.