Μια σεφ αποκαλύπτει: 10 απλές τεχνικές που κάνουν το καθημερινό φαγητό πολύ καλύτερο
Συμβουλές για να κάνεις κάθε γεύμα τέλειο

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δεν χρειάζονται περίπλοκες συνταγές ούτε επαγγελματικός εξοπλισμός για να ανέβει επίπεδο το καθημερινό φαγητό.
Σύμφωνα με μια εκπαιδευμένη σεφ, μικρές κινήσεις στην κουζίνα — συχνά παραγνωρισμένες, μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Από το πώς ψήνεις ένα κοτόπουλο μέχρι το πότε βάζεις αλάτι στα γλυκά, οι λεπτομέρειες είναι αυτές που ξεχωρίζουν ένα «καλό» πιάτο από ένα πραγματικά νόστιμο, όπως αναφέρει η ίδια σε άρθρο στο Business Insider.
Η φιλοσοφία είναι απλή: αξιοποίησε σωστά τα υλικά, δώσε χρόνο εκεί που χρειάζεται και μην φοβάσαι τις μικρές παρεμβάσεις. Ακολουθούν μερικές από τις πιο χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στην καθημερινή μαγειρική, χωρίς κόπο και χωρίς κόστος.
– Το κοτόπουλο θέλει παρέα
Ένα ολόκληρο κοτόπουλο μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πλήρες γεύμα, αν ψηθεί μαζί με πατάτες, καρότα, κρεμμύδια ή άλλα λαχανικά. Οι χυμοί του κρέατος ποτίζουν τα λαχανικά όσο ψήνονται, χαρίζοντάς τους ένταση και βάθος στη γεύση.
– Αυγά σε χαμηλή φωτιά
Τα αυγά θέλουν υπομονή. Χαμηλή θερμοκρασία και ελάχιστο ανακάτεμα δίνουν πιο κρεμώδες αποτέλεσμα, ενώ το κατέβασμα από τη φωτιά πριν «στεγνώσουν» στο τηγάνι είναι το μυστικό για τέλεια υφή.
– Η σφολιάτα είναι το απόλυτο υλικό για τελευταίας στιγμής επισκέψεις
Ένα φύλλο σφολιάτας στην κατάψυξη μπορεί να σώσει καταστάσεις: από γρήγορες τάρτες και αλμυρά σνακ μέχρι εντυπωσιακά γλυκά με ελάχιστη προετοιμασία.
– Η ζύμη για μπισκότα χρειάζεται ψύξη
Λίγος χρόνος στο ψυγείο πριν το ψήσιμο βοηθά τα μπισκότα να κρατήσουν το σχήμα τους και να γίνουν πιο chewy, ειδικά όταν περιέχουν βούτυρο.
– Φρούτο στο βαρετό σάντουιτς
Λεπτές φέτες μήλου ή αχλαδιού δίπλα στο τυρί δίνουν φυσική γλύκα και ισορροπούν τέλεια τις αλμυρές γεύσεις.
– Σπιτική μαγιονέζα χωρίς φόβο
Με ένα μούλτι ή ραβδομπλέντερ, η μαγιονέζα γίνεται υπόθεση λεπτών και αναβαθμίζει κάθε σάντουιτς ή σαλάτα.
– Οι πατάτες θέλουν μούλιασμα
Το νερό εμποδίζει την οξείδωση και βοηθά τόσο στις τραγανές πατάτες όσο και στον πιο αφράτο πουρέ.
– Ζωμός από το μηδέν
Το βράσιμο ενός ολόκληρου κοτόπουλου σε νερό δημιουργεί ταυτόχρονα ζουμερό κρέας και πλούσιο ζωμό για σούπες.
– Αλάτι και στα γλυκά
Λίγες νιφάδες αλατιού πάνω σε ζεστά brownies ή μπισκότα απογειώνουν τη γεύση και δίνουν ισορροπία στη γλυκύτητα.
– Το σέλερι θέλει καθάρισμα
Η εξωτερική ίνα του σέλερι μπορεί να κάνει τις σαλάτες δυσάρεστα μαστιχωτές. Ένα απλό πέρασμα με τον αποφλοιωτή αρκεί για πιο φίνα υφή.












