E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Υποχωρούν οι θερμοκρασίες και ενισχύονται οι άνεμοι από την Τετάρτη – Ύψιστος συναγερμός για πυρκαγιές

Εως 8 μποφωρ στο Αιγαίο - Αναλυτική πρόγνωση μέχρι και το Σάββατο

Υποχωρούν οι θερμοκρασίες και ενισχύονται οι άνεμοι από την Τετάρτη – Ύψιστος συναγερμός για πυρκαγιές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/7/2026 | 19:56

Από αύριο, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026, το σκηνικό του καιρού αλλάζει ριζικά καθώς η θερμοκρασία εισέρχεται σε τροχιά σταδιακής υποχώρησης. Tο κύριο χαρακτηριστικό για το υπόλοιπο της εβδομάδας θα είναι οι πολύ ενισχυμένοι βοριάδες που θέτουν τις αρχές σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.

Όπως αναφέρει στο Orange Press Agency ο Κώστας Λαγουβάρδος, «από την Τετάρτη η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί προς τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και Πέμπτη και Παρασκευή το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι πολύ ενισχυμένοι βοριάδες», με το μελτέμι να πνέει ιδιαίτερα σφοδρό. Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, οι άνεμοι «θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ, επομένως θέλει προσοχή και για την ναυσιπλοΐα, ειδικά αυτή την εποχή που οι άνθρωποι κινούνται με μικρά σκάφη τους κοντά στις θάλασσες, αλλά και για τις φωτιές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ο κ. Λαγουβάρδος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέτωπο των δασικών πυρκαγιών, προειδοποιώντας ότι «την Πέμπτη και την Παρασκευή λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων η ανατολική και νότια χώρα θα έχει υψηλούς δείκτες επικινδυνότητας για δασικές πυρκαγιές». Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι η υγρασία που άφησαν πίσω τους οι πρόσφατες βροχοπτώσεις αποτελεί ήδη παρελθόν, σημειώνοντας ότι «η νεκρή καύσιμη ύλη, όπως οι πευκοβελόνες και τα ξυλαράκια, υγραίνονται μεν εύκολα, όμως και ξηραίνονται πολύ γρήγορα. Επομένως μια με δύο ημέρες μετά τις βροχές, με την άνοδο της θερμοκρασίας, αποτελούν ξανά καύσιμη ύλη».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, την Τετάρτη 29 Ιουλίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά, φτάνοντας τους 36 με 37 βαθμούς στα ηπειρωτικά, τους 34 με 35 στο Ιόνιο, το νοτιοανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη, και τους 30 με 32 βαθμούς στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Πέμπτη 30 Ιουλίου, ο καιρός θα παραμείνει αίρθιος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο η έντασή τους θα αγγίξει τα 7 με 8 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να μην παρουσιάζει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Για την Παρασκευή 31 Ιουλίου, ο καιρός θα διατηρηθεί γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, χωρίς να αλλάξει σημαντικά το επίπεδο της θερμοκρασίας.

Τέλος, το Σάββατο 1 Αυγούστου ο γενικά αίθριος καιρός θα συνοδεύεται από πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και την Κρήτη με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση στα 4 με 6 μποφόρ, φτάνοντας ωστόσο τοπικά τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ ο υδράργυρος θα παραμείνει σταθερός στα επίπεδα των προηγούμενων ημερών.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντρος Τάουνσεντ: Τον πάτησε οδοστρωτήρας σε γήπεδο ‑ Η απίστευτη αντίδραση στο ατύχημα

Καιρός Σήμερα

Ο Αγγλος ποδοσφαιριστής γλίτωσε από σοβαρό τραυματισμό κατά τη διάρκεια προθέρμανσης στο πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης, ενώ αγωνίστηκε κανονικά στον αγώνα.

Βρετανία: Τρεις αδελφές πνίγηκαν 48 ώρες αφού πήγαν στη λίμνη όπου χάθηκε η μητέρα τους

Καιρός Σήμερα

Οι σοροί των γυναικών εντοπίστηκαν σε παραλία, με την αστυνομία να αποκλείει την εγκληματική ενέργεια και τις συγγενείς να συνδέουν το γεγονός με τον χαμό της μητέρας τους το 2010.

Κέρκυρα: Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω σκουπιδιών

Καιρός Σήμερα

Η κρίση ξέσπασε επειδή έληξε η σύμβαση του Δήμου με τον ΧΥΤΗ και τα απορρίμματα συσσωρεύονται στους δρόμους.

Μαζωνάκης: Το νοσοκομείο «Ελπίς» διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου

Καιρός Σήμερα

Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από τις ανακριτικές αρχές να ελέγξουν τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων, μετά τις φήμες περί κυβερνητικής παρέμβασης.

Μαζωνάκης: Ο Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση στην ώρα θανάτου ‑ «Να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα»

Καιρός Σήμερα

Ο υπουργός Υγείας καταγγέλλει τις συνωμοσιολογικές θεωρίες και καλεί τις αρχές να ελέγξουν τα τηλέφωνα του διοικητή του «Ελπίς» και των γιατρών του ΕΚΑΒ.

Θανατηφόρος ξυλοδαρμός στη Βουλιαγμένη: 82χρονος έχασε τη ζωή του μετά από καβγά για ξαπλώστρα

Καιρός Σήμερα

Ο ηλικιωμένος διακομίστηκε στο Ασκληπιείο Βούλας όπου κατέληξε από τα τραύματά του, ενώ στον ξυλοδαρμό φέρεται να συμμετείχε και 21χρονη γυναίκα.

Βριλήσσια: Κίνδυνος να χάσει το νεφρό του 14χρονος μετά από ξυλοδαρμό από συμμαθητή του

Καιρός Σήμερα

Συνελήφθησαν ο ανήλικος δράστης και η μητέρα του, ο 14χρονος αναμένεται σήμερα ενώπιον της Δικαιοσύνης

Τελευταίο αντίο στη Μαργαρίτα Παπανδρέου ‑ Η κηδεία της στο Α’ Νεκροταφείο

Καιρός Σήμερα

Οικογένεια, φίλοι και πολιτικοί αποχαιρετούν τη γυναίκα-μαχήτρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρώην σύζυγο του ιστορικού ηγέτη

Χαλκιδική: Κατέληξε ο 17χρονος που είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή στο σχολείο του

Καιρός Σήμερα

Ο έφηβος έδωσε μάχη 24 ώρες στη Μονάδα Στεφανιαίας Νόσου του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μετά από επτά απινιδώσεις σε σχολείο, ασθενοφόρο και Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας.

ΑΑΔΕ: Πωλούνται κατασχεμένα ακίνητα χωρίς πλήρη εξόφληση χρέους – Τουλάχιστον 25% στην Εφορία

Καιρός Σήμερα

Με απόφαση της ΑΑΔΕ οι οφειλέτες ζητούν άρση κατάσχεσης μέσω myAADE, ώστε ο συμβολαιογράφος να αποδίδει μέρος του τιμήματος απευθείας στο Δημόσιο.

Μαζωνάκης: Βίντεο δείχνει τον γιατρό της υπόθεσης να εκπαιδεύει Φιλιππινέζα γιατρό σε βλαστοκύτταρα στην Καρνεάδου

Καιρός Σήμερα

Η Φιλιππινέζα γιατρός, που εργάζεται σε κλινική αναγεννητικής ιατρικής στις Φιλιππίνες, ευχαρίστησε τον γιατρό για την εκπαίδευση στις 20 Μαΐου, λίγους μήνες πριν τον θάνατο του τραγουδιστή.

KLM: Φωτιά από powerbank σε πτήση για Κουρασάο – Boeing 777 επέστρεψε στο Αμστερνταμ

Καιρός Χτες

Το powerbank φέρεται να ανήκε στον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της KLM, με αντικρουόμενες πληροφορίες για ελαφρύ τραυματισμό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.