ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Στο «Studio στις 3» του ΣΚΑΪ ο σεναριογράφος μίλησε για το «Αμάρτημα της μητρός μου», τις «Τρίχες» και τη φθορά του χρόνου που, όπως είπε, είναι «ανελέητη».

Ο Αλέξανδρος Ρήγας μίλησε στο «Studio στις 3» του ΣΚΑΪ για τις τηλεοπτικές του αποτυχίες, το «Αμάρτημα της μητρός μου» και τις «Τρίχες», για το πέρασμα του χρόνου και για τη θνητότητα.
Ο Αλέξανδρος Ρήγας κατονόμασε τις δύο τηλεοπτικές του δουλειές που δεν είχαν την πορεία που ήθελε. Η πρώτη είναι το «Αμάρτημα της μητρός μου», που προβλήθηκε στον ΑΝΤ1. Η σειρά κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα και διακόπηκε πρόωρα εξαιτίας προβλημάτων στην παραγωγή. Η δεύτερη είναι οι «Τρίχες», που όπως παραδέχτηκε επίσης δεν είχαν καλή πορεία. «Αυτά τα δύο δεν πήγαν πολύ καλά», είπε ο σεναριογράφος και ηθοποιός. Στην ίδια συνέντευξη μίλησε και για τη θνητότητα: «Αρχίζω να συντονίζομαι με το θέμα ότι η ζωή έχει ημερομηνία λήξης».
Ήταν καλεσμένος της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου στην εκπομπή «Studio στις 3» του ΣΚΑΪ, τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου. Εκεί μίλησε για τις στιγμές που ξεχώρισαν στην επαγγελματική του πορεία, χωρίς να παραλείψει εκείνες που τον δυσκόλεψαν.
«Η επιτυχία, αν την αντιληφθείς έτσι, μπορεί να είναι μεγάλο βαρίδι», ανέφερε. Όπως εξήγησε, οι αποτυχίες είναι εκείνες που έχουν αφήσει εντονότερο αποτύπωμα μέσα του. «Πιο πολύ έμειναν μέσα μου οι αποτυχίες παρά οι επιτυχίες», είπε. Διευκρίνισε ότι χαιρόταν τις επιτυχίες του, αλλά δεν επαναπαυόταν σε αυτές.
«Έχω και θεατρικές και τηλεοπτικές αποτυχίες. Υπάρχουν πολλές αποτυχίες και μη επιτυχίες. Όπως και να το πεις ήταν ό,τι δεν είναι επιτυχία είναι αποτυχία», πρόσθεσε.
Όπως σημείωσε, και στο θέατρο υπήρξαν παραστάσεις που δεν είχαν την απήχηση άλλων παραγωγών του. Σε μια μακρά διαδρομή είναι αναμενόμενο να υπάρχουν περίοδοι κάμψης, είτε λόγω των συνθηκών είτε επειδή αλλάζουν οι δυνατότητες και η διάθεση του δημιουργού.
Στη συνέχεια στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο βιώνει το πέρασμα του χρόνου και την αλλαγή που αυτό φέρνει τόσο στην εργασία όσο και στην προσωπική ζωή. «Ο χρόνος που περνάει είναι αδίστακτος, είναι ανελέητος», ανέφερε. Όπως εξήγησε, η φθορά δεν αφορά μόνο τη σκέψη, αλλά και το σώμα, τον ενθουσιασμό και τη διάθεση.
Μίλησε για την ανάγκη να αναγνωρίζει κανείς ότι ο χώρος που καταλαμβάνει αλλάζει σταδιακά, καθώς εμφανίζονται νέοι άνθρωποι και νέες ιδέες. «Το νέο έχει μια ορμή και θέλει να πάρει χώρο σε όλα. Στη δημιουργικότητα, στη ζωή, στον έρωτα, στην οικονομία, στην πολιτική, σε όλα», είπε. Πρόσθεσε ότι η αποδοχή αυτής της πραγματικότητας είναι απαραίτητη, ώστε να μην εγκλωβίζεται κανείς σε μια εικόνα του εαυτού του που δεν ανταποκρίνεται πια στις συνθήκες.
Μίλησε και για τη δική του σχέση με τη θνητότητα: «Αρχίζω να συντονίζομαι με το θέμα ότι η ζωή έχει ημερομηνία λήξης, ακόμα και αν αυτή η ημερομηνία λήξης μπορεί να είναι απότομη, βίαιη ή όχι, με κάποιο τρόπο φυσιολογική, εν πάση περιπτώσει», δήλωσε.
Ο δημιουργός θυμήθηκε τα πρώτα του βήματα, όταν έφυγε από τον Πύργο για να σπουδάσει στην Αθήνα. Τότε η βασική του προτεραιότητα ήταν να εξασφαλίσει την επιβίωσή του, καθώς δεν είχε οικονομικά ή κοινωνικά εφόδια. «Ήρθα για να σπουδάσω στη Φιλοσοφική και το όνειρό μου ήταν καταρχάς να επιβιώσω», ανέφερε.
Αρχικά ήθελε να ακολουθήσει πανεπιστημιακή σταδιοδρομία και να γίνει καθηγητής. Η φοίτησή του στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου τού άνοιξε έναν διαφορετικό δρόμο. «Μετά, όταν μπήκε στη ζωή μου η Δραματική Σχολή στο Εθνικό, άρχισα να ονειρεύομαι πάλι όμως με γνώμονα την επιβίωση», είπε, περιγράφοντας πώς άλλαξαν τα σχέδιά του καθώς γνώριζε τον χώρο του θεάτρου.
Για τη διαδρομή του στην τηλεόραση, έκανε λόγο για συνεργασίες που κράτησαν στον χρόνο και για σειρές που απευθύνθηκαν σε ευρύ κοινό. «Μια πορεία που είχε κάποια φωτεινά σημεία, που γίνανε κάποιες σειρές που αφορούσαν ένα μεγάλο κοινό και που κάποιες από αυτές άφησαν και ένα αποτύπωμα. Μέχρι εκεί, μην τρελαθούμε», σχολίασε.
Παραδέχτηκε ότι ανέκαθεν αντιμετώπιζε με φόβο όσα συνέβαιναν γύρω του. Όπως είπε, δυσκολευόταν να αφεθεί ακόμη και στις περιόδους επαγγελματικής επιτυχίας, ιδιαίτερα στο θέατρο. Αποκάλυψε επίσης ότι δεν παρακολουθεί τις επαναλήψεις των σειρών του: «Δεν βλέπω (σ.σ. επαναλήψεις των σειρών μου). Δεν επιδιώκω, να δω».
Αυτή την περίοδο ο Αλέξανδρος Ρήγας ετοιμάζεται για τη θεατρική δραστηριότητα του χειμώνα, με τις παραστάσεις «Βουκεφάλας» και «Τα καλά παιδιά λοιπόν δεν μιλάνε».
Κλείνοντας, αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην τηλεόραση. «Σίγουρα η τηλεοπτική πραγματικότητα έχει αλλάξει το γνωρίζουμε. Δεν έχει αλλάξει μόνο για μένα, έχει αλλάξει για όλους», είπε. Σημείωσε ότι πλέον υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται και οργανώνονται οι τηλεοπτικές παραγωγές. «Όσοι θέλουμε να δουλέψουμε στην τηλεόραση φαντάζομαι όσοι μπορούμε θα ενταχθούμε σε αυτή τη νέα πραγματικότητα», κατέληξε.
Celebrity news, gossip και τα παρασκήνια της showbiz. Επώνυμοι, σχέσεις και τα hot ονόματα της ελληνικής και διεθνούς ψυχαγωγίας, στο e-radio.gr.
Ομορφιά, style, σχέσεις και celebs: ό,τι ξεχώρισε σήμερα το Pink.
ΥΓΕΙΑ
ΣΧΕΣΕΙΣ
ΥΓΕΙΑ
CELEBS
CELEBS
ΠΡΟΣΩΠΑ
CELEBS
CELEBS