ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Σύμφωνα με το BBC, εκτιμάται ότι είναι ο μόνος άνθρωπος που έχει επιζήσει από απόπειρα εκτέλεσης με θανατηφόρα ένεση. Η ίδια έχει επιστρέψει στη φυλακή.

Η Κρίστα Πάικ έκανε την πρώτη της δημόσια δήλωση μετά την αποτυχημένη εκτέλεσή της. «Δεν έχει περάσει ούτε στιγμή από εκείνο το βράδυ που να μην έχω νιώσει πόνο», ανέφερε η κρατούμενη, που επέζησε από δύο θανατηφόρες ενέσεις.
Η Κρίστα Πάικ (Christa Pike) έκανε την πρώτη της δημόσια δήλωση μετά την αποτυχημένη εκτέλεση της θανατικής ποινής της. Τα πρώτα της λόγια ήταν ότι «δεν έχει περάσει ούτε στιγμή από εκείνο το βράδυ που να μην έχω νιώσει πόνο».
«Πονάει το σώμα μου. Πονάνε τα χέρια μου. Πονάει ο λαιμός μου. Ακόμα δυσκολεύομαι να μιλήσω. Και ο πόνος δεν είναι μόνο σωματικός. Υπάρχει πόνος στο μυαλό και στην ψυχή μου», σημείωσε. Η δήλωσή της περιλαμβάνεται σε ανακοίνωση που δημοσίευσε η νομική της ομάδα στα κοινωνικά δίκτυα την Παρασκευή.
«Αναρρώνω και ξέρω ότι γίνομαι πιο δυνατή», ανέφερε η Πάικ. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «η ανάρρωση δεν είναι το ίδιο με το να είσαι καλά».
Η Κρίστα Πάικ επέζησε από δύο θανατηφόρες ενέσεις και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στα τέλη Σεπτεμβρίου. Πλέον έχει επιστρέψει στη φυλακή. Εκεί έχει περάσει τα τελευταία 30 χρόνια για τη δολοφονία της Κολίν Σλέμερ (Colleen Slemmer) το 1995.
Σύμφωνα με το BBC, η Πάικ εκτιμάται ότι είναι ο μόνος άνθρωπος που έχει επιζήσει από απόπειρα εκτέλεσης με θανατηφόρα ένεση. Οι δικηγόροι της είχαν δηλώσει ότι μετά την απόπειρα εκτέλεσης υπέφερε από πνευμονία. Είχε επίσης σημαντικό πρήξιμο στα χέρια της και δεν μπορούσε να καταπιεί.
Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.
Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
ΤΑΞΙΔΙΑ
STORIES
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
ΣΙΝΕΜΑ
STORIES
STORIES