ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Στη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του ΑΠΘ έγιναν τον Οκτώβριο, μεταξύ άλλων, 14 μεταμοσχεύσεις νεφρού και πέντε ήπατος, με τον συντονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Συνολικά 22 μεταμοσχεύσεις οργάνων έγιναν τον Οκτώβριο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, χάρη στη συναίνεση 28 οικογενειών ασθενών που κατέληξαν.
Συνολικά 22 μεταμοσχεύσεις οργάνων πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο στη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του ΑΠΘ, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Έγιναν δυνατές χάρη στη συναίνεση 28 οικογενειών ασθενών που κατέληξαν και στις δωρεές οργάνων που ακολούθησαν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιπποκρατείου, πραγματοποιήθηκαν 14 μεταμοσχεύσεις νεφρού, μεταξύ των οποίων μία διπλή, με τη μεταμόσχευση δύο νεφρών σε έναν λήπτη. Έγιναν επίσης πέντε μεταμοσχεύσεις ήπατος, μία συνδυασμένη μεταμόσχευση νεφρού-παγκρέατος και μία μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη.
Στον συντονισμό των διαδικασιών συμμετείχε ο Ελληνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, ενώ οι λήψεις των οργάνων έγιναν σε συνεργασία με άλλα νοσοκομεία. Οι 22 μεταμοσχεύσεις ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας πολλών ιατρικών και νοσηλευτικών ειδικοτήτων του Ιπποκρατείου, από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και το Αναισθησιολογικό έως τα εργαστήρια, τις χειρουργικές ομάδες και τους συντονιστές μεταμοσχεύσεων.
Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.
Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.
LIVING
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
STORIES
STORIES
STORIES
STORIES
STORIES
BODY+MIND