E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αντίστροφη μέτρηση για τη μητέρα των μαχών

Εκλογικός «πυρετός» Τσίπρα - Μεϊμαράκη για το αποψινό ντιμπέιτ

Αντίστροφη μέτρηση για τη μητέρα των μαχών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/9/2015 | 18:37

Με τις αποφάσεις για το απαραίτητο «λίφτινγκ» που εκτιμάται ότι θα καταστήσουν τη σημερινή τηλεμαχία σαφώς πιο διαφωτιστική και ενδιαφέρουσα από αυτή της περασμένης εβδομάδας, Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης ετοιμάζονται για τη μετωπική σύγκρουση στο νυχτερινό ντιμπέιτ των δύο πολιτικών αρχηγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αναμέτρηση των δύο κρίνεται εξαιρετικά σημαντική για την έκβαση των εκλογών, καθώς στα κομματικά επιτελεία εκτιμούν ότι μία καλή εμφάνιση μπορεί να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος στην τελική ευθεία για τις κάλπες της Κυριακής. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα προετοιμάζουν τον τέως πρωθυπουργό με στόχο τη συσπείρωση της εκλογικής βάσης του κόμματος και την εκλογική δεξαμενή των αναποφάσιστων, στους οποίους έχει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη πλευρά, στο επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη εκτιμούν ότι το προβάδισμα που εμφανίζει σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η Κουμουνδούρου μπορεί να ανατραπεί εφόσον ο τέως πρωθυπουργός «στριμωχτεί» στα πεπραγμένα της επτάμηνης διακυβέρνησής του.

Επί της διαδικασίας, Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα σταθούν αντικρυστά όρθιοι, έχοντας ανάμεσά τους τον συντονιστή της ΕΡΤ, Πάνο Χαρίτο.

Όπως συναποφασίστηκε από τα δύο κόμματα, το ντιμπέιτ θα ξεκινήσει στις 21:00, θα χωριστεί σε τρεις κύκλους και θα έχει δύο διαλείμματα. Στον πρώτο κύκλο θα μπορούν να απευθύνουν ερωτήσεις οι εκπρόσωποι των καναλιών, οι οποίοι θα είναι οι ίδιοι έξι που βρίσκονταν στο στούντιο της ΕΡΤ και στο πρώτο ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών. Ο πρώτος κύκλος θα έχει δύο γύρους, ο ένας θα αφορά εσωτερική πολιτική, οικονομία, ανάπτυξη και ο δεύτερος εξωτερική πολιτική, ασφάλεια, μεταναστευτικό. Κάθε δημοσιογράφος θα έχει τη δυνατότητα μίας ερώτησης σε κάθε θεματική προς τους δύο πολιτικούς αρχηγούς, με την απάντηση να μην ξεπερνά το 1,5 λεπτά. Οι αρχηγοί θα έχουν το δικαίωμα, σηκώνοντας μία κόκκινη κάρτα να πάρουν τον λόγο μετά από κάποια απάντηση του αντιπάλου και να κάνουν σχόλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ρόλος των έξι δημοσιογράφων ολοκληρώνεται στον κύκλο αυτό, καθώς στον επόμενο οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία ερώτηση στον αντίπαλό τους, που θα διαρκεί ένα λεπτό, ενώ η απάντηση δεν θα μπορεί να ξεπερνά το 1:45. Προβλέπεται στη συνέχεια σχόλιο του αρχηγού που είχε απευθύνει την ερώτηση διάρκειας 30''.

Στον τρίτο κύκλο θα απευθύνει δύο κοινές ερωτήσεις σε κάθε αρχηγό ο συντονιστής Πάνος Χαρίτος, η ερώτηση θα είναι μισό λεπτό και η απάντηση 1.30.

Μετά και από αυτόν τον κύκλο οι αρχηγοί θα κλείσουν με τοποθέτηση δύο λεπτών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με γούνα και αυτιά η Καίτη Γαρμπή σε εμφάνιση... λαγουδάκι για το Πάσχα

Σήμερα

Η τραγουδίστρια έστειλε ευχές για καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Μελίνα Ασλανίδου: Μεγάλη Παρασκευή στα Μετέωρα – Ψέλνει μέσα στα μοναστήρια

Σήμερα

Δεν έχει κρύψει τη βαθιά της σύνδεση με τη θρησκεία

Η Φαίη Ξυλά πόζαρε με μαγιό στη θάλασσα, δείτε φωτογραφία

Σήμερα

Η ηθοποιός ανέβασε μία εικόνα με καλοκαιρινή διάθεση

Ο Ντάνιελ Κρεγκ στην περιφορά του Επιταφίου στον Αγιο Κωνσταντίνο της Γλυφάδας, δείτε βίντεο

Σήμερα

Ο γνωστός ηθοποιός βρίσκεται στην Ελλάδα για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Νταμιέν Σαζέλν, για την οποία γυρίσματα γίνονται σε Αθήνα και Κέρκυρα

Κατερίνα Καινούργιου: Το τρυφερό story που δημοσίευσε ο άντρας της, Παναγιώτης Κουτσουμπής, με τη νεογέννητη κόρη τους

Χτες

Η παρουσιάστρια του Alpha έφερε στον κόσμο το παιδί τους το απόγευμα της Παρασκευής, 3 Απριλίου

Μπαρντελά: Το απρόσμενο ειδύλλιο με την Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία Καρολίνα

Χτες

Η αποκάλυψη για την σχέση του επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς με την Ιταλίδα πριγκίπισσα

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Πάσχα στη Μύκονο με τον Γιώργο Γεροντιδάκη ‑ Το φιλί του ζευγαριού

Χτες

Το ζευγάρι βρίσκεται αυτές τις μέρες στο νησί των ανέμων

Βαρύ πένθος για τον Μιχάλη Ιατρόπουλο ‑ Ραγίζει καρδιές η ανάρτησή του

Χτες

Ράκος ο Μιχάλης Ιατρόπουλος από τον θάνατο αγαπημένο του προσώπου.

Σοβαρή περιπέτεια υγείας για την Ελένη Ανουσάκη – Γιατί νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο

Χτες

Όπως αποκάλυψε η ίδια διαγνώστηκε με καρδιακή ανεπάρκεια

Δημήτρης Καλλιβωκάς: Δεν με ενδιαφέρει να ζήσω άλλο, κουράστηκα

Χτες

Ψάχνω τρόπο να φύγω από τη ζωή, δηλώνει ο ηθοποιός σε συνέντευξή του

Ο χορός της Δανάης Μπάρκα με τον Αλέξη Γεωργούλη: «25 χρόνια μετά, το ίδιο βαρύς ο τύπος»

Χτες

«Περνιέται για ωραίος; Όχι, περνιέται για πολύ ωραίος...» έγραψε η Δανάη Μπάρκα για τον Αλέξη Γεωργούλη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.