ΝΔ: Εισβολή Μεϊμαράκη και μετά... συμφωνία
Βγήκαν τα μαχαίρια
Δημοσίευση 13/10/2015 | 18:22
Τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση βρήκαν τελικά την χρύση τομή. Το αντίτιμο για όλα τα μέλη, παλιά και νέα θα οριστεί στα 3 ευρώ. Θα στην στηθούν περίπου 1300 κάλπες σε 900 εκλογικά κέντρα σε αντίθεση με το 2009 που υπήρχαν 1500 ενώ μέχρι την Πέμπτη θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία, αφού πρώτα στην ιστοσελίδα του κόμματος θα αναρτηθούν οι τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται για τον συγκεκριμένο σκοπό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία αυτή είναι υπό αίρεση καθώς από τα 17 μέλη που συμμετέχουν στην ΚΕΦΕ ψήφισαν τα 8 με τελικό αποτέλεσμα 7-1 υπέρ της παραπάνω απόφασης.
Το παρασκήνιο της εισβολής Μεϊμαράκη
Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη μία ακόμη συνεδρίαση της Κεντρική Εφορευτική Επιτροπής, ο Ευάγγελος Μειμαράκης εισέβαλε στην αίθουσα και επιτέθηκε φραστικά εναντίον του πρόεδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου και του Γενικού Διευθυντή της ΝΔ Κωνσταντίνου Τσιμάρα, ότι γελοιοποιούν την διαδικασία, ενώ δεν έλλειψαν και τα «γαλλικά» από τον πρόεδρο του κόμματος. Παράλληλα ζήτησε από τον εκπρόσωπό του Θεόδωρο Αμπατζόγλου να αποχωρήσει.
Εκείνο που εξόργισε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ήταν το γεγονός ότι πήγε να ανατεθεί σε συγκεκριμένη εταιρεία η εκλογική διαδικασία και όχι μέσω διαγωνισμού. Ο πρόεδρος της ΝΔ ζητά να αναρτηθούν οι τεχνικές προδιαγραφές των εταιριών στο διαδίκτιο και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα 2 ή 3 ημερών να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Θόδωρος Αμπατζόγλου, εκπρόσωπος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη θα επιστρέψει στην συνεδρίαση της ΚΕΦΕ μόνο όταν συμφωνήσουν όλοι στο ζήτημα της εταιρείας.
Νωρίτερα ο κ. Μειμαράκης είχε πει στους δημοσιογράφους. «Την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μία κυβέρνηση που παραπαίει, εγώ δεν συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από το γραμματέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους. Ούτε στο ντιμπέιτ συμμετέχω που επίσης είναι γελοιοποίηση. Απαιτώ να τελειώσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις προδιαγραφές. Πάω να πω στον Αμπατζόγλου να αποχωρήσει».
Η εκπρόσωπος του Απόστολου Τζιτζικώστα, ¶ννα Μισέλ Ασημακοπούλου τόνισε «Μόλις είχαμε συμφωνήσει ομόφωνα σε όλα και ήρθε ο πρόεδρος και συνέβη ό,τι είδατε. Το ξέσπασμα του προέδρου είναι μη ελεγχόμενο. Αύτη η εν εξάλλω κατάσταση είναι προβληματική για τον πρόεδρο και τη ΝΔ. Είχαμε συμφωνήσει και σε αντίτιμο 3 ευρώ για όλους. Εμείς επιστρέφουμε στην ΚΕΦΕ με τις αρχικές μας θεσεις».
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Σπυρίδων Χρυσοφώτης σημείωσε. «Προτού συμβεί το περιστατικό που είδατε, είχαμε συμφωνήσει ότι στο θέμα του διαγωνισμού και πως την Πέμπτη θα ανοίξουν οι προσφορές. Δεν θέλαμε διάκριση παλιών και νέων μελών, όπως προβλέπει το καταστατικό άλλωστε, και είχαμε συμφωνήσει για αντίτιμο 3 ευρώ.»
Ο ¶δωνις Γεωργιάδης έκανε την εξής δήλωση: «Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ είχαμε συμφωνήσει σε όλα και συνέβη αυτό το περιστατικό. Εμείς για το καλό της ιστορίας της ΝΔ και σεβόμενοι τον κάθε νεοδημοκράτη ξεχωριστά θέλουμε να συνεχιστεί η διαδικασία και να οδηγηθούμε στην κάλπη στις 22 Νοεμβρίου. Η ενότητα της παράταξης είναι πέρα και πάνω από πρόσωπα».
Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης για την εκλογική διαδικασία
Εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα και συμμετοχή 2 ευρώ για όλους ζητά ο Απόστολος Τζιτζικώστας, επισημαίνοντας την ανάγκη να τελειώσουν άμεσα τα διαδικαστικά.
Σε δήλωσή του ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ τονίζει πως θα πρέπει «να αποδείξουμε, επιτέλους, ότι καταλαβαίνουμε τι περιμένει η βάση της Νέας Δημοκρατίας, τι περιμένει η κοινωνία από εμάς. Πρακτικά, απλά και ουσιαστικά: Εκλογικά κέντρα παντού, δύο ευρώ η συμμετοχή για όλους. Όπως το 2009». «Δεν φοβόμαστε τον κόσμο μας. Τη δύναμή του θέλουμε. Για να αλλάξουμε, να μεγαλώσουμε, να κερδίσουμε», προσθέτει.
Στην ίδια λογική κινείται και ο ¶δωνις Γεωργιάδης που και αυτός σε δήλωσή του ζητά να μην υπάρξει καμία αύξηση του αντιτίμου για τη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κάλπες της 22ας Νοεμβρίου.
Ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας διαχωρισμός παλαιών και νέων μελών, καθώς δεν ορίζεται πουθενά από το καταστατικό και επίσης, να παραμείνουν τα ίδια εκλογικά κέντρα και κάλπες, όπως στις εκλογές του 2009. «Θέλουμε την κοινωνία μέσα στη Νέα Δημοκρατία, δεν φοβόμαστε τη δημοκρατία» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.