E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτό είναι νέο κτίριο το υπουργείο Οικονομικών

Θα έχει γυμναστήριο και μπάνιο

Αυτό είναι νέο κτίριο το υπουργείο Οικονομικών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/5/2016 | 18:31

Ένα υπερσύγχρονο, επιβλητικό κτίριο, υψηλών προδιαγραφών, επί της λεωφόρου Θηβών 196-198, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, είναι έτοιμο να στεγάσει υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Οι πρώην αποθήκες της καπνοβιομηχανίας Κεράνη μετατράπηκαν σε ένα κτίριο 42.300 τετραγωνικών μέτρων, ριζικά ανακατασκευασμένο, σύμφωνα με τις σύγχρονες επιταγές της αειφορίας, της ενεργειακής εξοικονόμησης και των κανόνων βιοκλιματικής δόμησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε τρεις μήνες οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα μετακομίσουν στην περιοχή, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, κατά τη διάρκεια ξενάγησης που έγινε στο κτίριο. Μάλιστα, δεν απέκλεισε να μεταφερθούν και υπηρεσίες άλλων υπουργείων. «Η αποκέντρωση για εμάς είναι ουσιαστική λέξη. Όταν υπάρχουν αυτά τα κτίρια δεν μπορεί να μένουν κενά» δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να απαντήσουν οι προκάτοχοί του γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν αξιοποιήθηκε το κτίριο, ενώ ανακοίνωσε τις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών να ακολουθηθεί μία τακτική «νοικοκυρέματος», εξοικονόμησης δαπανών με την αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων.

Ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στην απόλυτη ασφάλεια που παρέχει το κτίριο, καθώς έχουν ακολουθηθεί και καλυφθεί όλες οι απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας και των τεχνικών προδιαγραφών δόμησης και λειτουργίας των διαφόρων συστημάτων, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί επικίνδυνα υλικά, για τα οποία έχουν κυκλοφορήσει φήμες. Στο κτίριο χρησιμοποιούντα ψυκτικά υγρά φιλικά στο περιβάλλον. Μάλιστα, η ενεργειακή απόδοση του κτιρίου προσφέρει σημαντικό οικονομικό όφελος και σημαντική εξοικονόμηση στο Δημόσιο. Το κτίριο φέρει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης και κατατάσσεται στην ενεργειακή κατηγορία Β.

Γυμναστήριο, παιδικός σταθμός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βασικό χαρακτηριστικό του κτιρίου είναι το φυσικό φως σε όλους χώρους, τα γραφεία, τις αίθουσες συνεδριάσεων, τους διαδρόμους. Η πανοραμική θέα είναι εντυπωσιακή, καθώς «βλέπει» προς Ακρόπολη, Υμηττό, Καστέλα, Νίκαια και Αιγάλεω.

Και στους έξι ορόφους υπάρχουν διαμορφωμένοι χώροι που καλύπτουν 2.300 θέσεις εργασίας, ενώ διατίθενται 506 θέσεις πάρκινγκ στο ισόγειο και στο υπόγειο.

Το κτίριο διαχωρίζεται σε τέσσερις τομείς, στους οποίους λειτουργούν αυτόνομα και ανεξάρτητα ειδικά συστήματα φωτισμού, κλιματισμού και αερισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχουν τοποθετηθεί ειδικά διπλά και αεροστεγανά υαλοστάσια, φωτοβολταϊκά συστήματα στην οροφή για μερική κάλυψη των αναγκών φωτισμού, αλλά και 24 ηλιακοί συλλέκτες συνολικού εμβαδού 70 τμ.

Το κτίριο διαθέτει βρεφονηπιακό σταθμό, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη, συνεδριακούς χώρους, κυλικείο σε κάθε όροφο και ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στον εξωτερικό χώρο, αλλά και χώρους πρασίνου.

Όσον αφορά την προσβασιμότητα του κτιρίου, αυτή γίνεται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (μετρό, προαστιακό αλλά και ΟΑΣΑ, με πλήθος λεωφορειακών γραμμών που διασχίζουν τη λεωφόρο Θηβών).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιστορία του κτιρίου

Το εν λόγω κτίριο αγοράστηκε το 1998 από το ελληνικό Δημόσιο και αναδιαμορφώθηκε κατάλληλα για να στεγάσει υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ. Το 2014 μεταβιβάστηκε στην εταιρεία Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ με τη μέθοδο sale & lease back, με δυνατότητα επανάκτησης έπειτα από 20 χρόνια. Το κτίριο, από το 2005 μέχρι σήμερα, παραμένει κλειστό και φυλάσσεται από την αστυνομία σε 24ωρη βάση.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, έκανε λόγο για ιστορική μέρα καθώς «εδώ και τόσα χρόνια ακούμε ότι θα μετακομίσουν δημόσιες υπηρεσίες, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει τίποτε. Είχαμε συμφωνήσει με τον κ. Λαλιώτη για το ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά επειδή υπήρξαν διαμαρτυρίες και η τότε πολιτική ηγεσία είχε υποκύψει. Το ίδιο συνέβη με τον κ. Καραμανλή για τη μετακόμιση των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Και πάλι δεν είχε γίνει τίποτε, διότι και πάλι η ηγεσία υπέκυψε στις αντιδράσεις των υπαλλήλων. Και πριν από τρία χρόνια, όμως, υπήρχε η πρόθεση να φιλοξενηθούν σε αυτό το κτίριο τα δικαστήρια Πειραιά, αλλά αρνήθηκαν οι δικηγόροι να έρθουν εδώ». Ο δήμαρχος μίλησε για «αποκλεισμό αυτής της γειτονιάς» και δήλωσε θυμωμένος με την επιμονή των υπαλλήλων «να μην θέλουν να έρθουν στην περιοχή μας. Είναι υποτιμητικό. Είναι τόσο κακός αυτός ο τόπος;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε: «Πάμε να ζωντανέψουμε ένα νεκρό κτίριο. Προσδοκούμε ότι θα δώσει μία δυναμική στην περιοχή και θα της δώσει νέα πνοή».

«Είναι κρίμα να πληρώνουμε ενοίκιο για τα επόμενα 20 χρόνια, τη στιγμή που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει 2,5 φορές απόσβεση του κόστους αν λειτουργούσε από την αρχή» ανέφερε ο κ. Ιωακειμίδης και δήλωσε χαρούμενος που επιτέλους θα εγκατασταθούν σε αυτό το κτίριο υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αρχεία Έπσταϊν: Φωτογραφία απαθανατίζει τον Στίβεν Χόκινγκ σε τροπικό νησί ανάμεσα σε δύο γυναίκες με μπικίνι

Σήμερα

Συνολικά ο Στίβεν Χόκινγκ εμφανίζεται περίπου 250 φορές στα αρχεία Έπσταϊν - Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις

Πατήσια: 70χρονος οδηγός επιτέθηκε με μαχαίρι σε 51χρονο διανομέα για την προτεραιότητα

Σήμερα

Στη συμβολή των οδών Νιρβάνα και Αχαρνών, δύο οδηγοί διαπληκτίστηκαν έντονα και μάλιστα, ο ένας έβγαλε και μαχαίρι

Ψηφιακή ένταξη ηλικιωμένων και ΑμεΑ: Τι προσφέρει το νέο πρόγραμμα και πώς να υποβάλετε αίτηση

Σήμερα

Το έργο, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού

Σε διαθεσιμότητα οδηγός λεωφορείου στην Αθήνα επειδή έτρωγε στο τιμόνι

Σήμερα

Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να κρατά το τιμόνι -με τα γόνατά του- και παράλληλα να τρώει το φαγητό του

Κυψέλη: Βίντεο με τον 64χρονο να δέρνει τη μητέρα των 25χρονων ΑμεΑ όταν τον έπιασε στα «πράσα»

Σήμερα

Το βίντεο προκαλεί αποτροπιασμό και σφίξιμο στο στομάχι, με την άτυχη γυναίκα, να έχει καταλάβει πλέον την νοσηρή δράση του 64χρονου και να παθαίνει σοκ μόλις συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί

Καλλιθέα: 45χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου

Σήμερα

Μέρος του συμβάντος έχει καταγραφεί και σε βίντεο ενώ όσα κατέθεσε η γυναίκα είναι σοκαριστικά

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τρία αδήλωτα όπλα και φόβοι για αντίποινα

Σήμερα

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν λάβει μέριμνα τόσο για το σπίτι του όσο και για την επιχείρησή του

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Σήμερα

Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Κυψέλη: Με κλειδιά μπήκε στο σπίτι ο επίδοξος βιαστής ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Σήμερα

Σε βίντεο καταγράφεται και η στιγμή που φτάνει η μητέρα και αντικρίζει τη φρίκη

Τραμπ στην Κατάσταση της Ένωσης: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο»

Σήμερα

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι προσέλκυσε επενδύσεις άνω των 18 τρισ. δολαρίων μέσα στο πρώτο έτος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.