Το κόκκινο υγρό στα κρέατα δεν είναι αίμα
Θα σας πούμε τι είναι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία που ομολογουμένως δεν γνωρίζαμε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όταν αγοράζετε κρέας, υποθέτετε πως το κόκκινο υγρό που έχει το κρέας είναι το αίμα του. Λοιπόν, μαντέψτε. Δεν είναι αίμα!
Αυτό το κόκκινο υγρό είναι στην πραγματικότητα μια πρωτεΐνη που ονομάζεται μυοσφαιρίνη. Η λειτουργία του είναι να αποθηκεύει οξυγόνο στα μυϊκά κύτταρα. Και είναι αυτή η πρωτεΐνη που "χρωματίζει" το κόκκινο κρέας και συνεπώς δίνει το ίδιο χρώμα στο υγρό (το οποίο περνάμε λανθασμένα για το αίμα). Το νερό που έχει το κρέας, αναμιγνύεται με μια πρωτεΐνη που ονομάζεται μυοσφαιρίνη και το αποτέλεσμα είνα ι το κόκκινο υγρό που βλέπουμε.
Όταν μαγειρεύετε το κρέας, η μυοσφαιρίνη αλλάζει το χρώμα από κόκκινη σε καφέ, και έτσι γνωρίζετε ότι το κρέας μαγειρεύτηκε!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το E-Radio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα πιο hot νέα.
Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αυτή η παραλλαγή του γαλλικού μανικιούρ είναι τέλεια για την άνοιξη
Σήμερα
Αλλωστε, η ζωή είναι πολύ μικρή για βαρετά νύχια!
Xάσε 5 κιλά μέχρι το καλοκαίρι με αυτή την εύκολη διατροφή
Χτες
Μια αποτελεσματική μέθοδος, η υιοθέτηση ενός ισορροπημένου σχεδίου διατροφής χωρίς υπερβολές
Aυτό το παντελόνι χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το πιο δροσερό ανοιξιάτικο στυλ
Χτες
Αυτό είναι το μοναδικό παντελόνι που θα χρειαστείς την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι!
Οι καλύτερες και χειρότερες συνήθειες για την υγεία των ματιών
Προχτές
Αυτό που κάνουμε καθημερινά επηρεάζει την όρασή μας
Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες
Πριν 3 μέρες
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι
Αυτή την εβδομάδα, αυτό το χρώμα στα νύχια είναι το πιο δημοφιλές
Πριν 3 μέρες