E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυγόφετα... με άρωμα Ιράν και ροκ street food

Ο κουλ Γιώργος Σαμπαγιάν και το μαγαζί του στη Θεσσαλονίκη

Αυγόφετα... με άρωμα Ιράν και ροκ street food

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η Θεσσαλονίκη παλεύει χρόνια με τα στερεότυπα. Η πόλη του φραπέ, κάθε γωνιά και σουβλατζίδικο. Είναι όμως ακόμη έτσι τα πράγματα; Η πόλη έχει αλλάξει, απλά πρέπει να την ανακαλύψεις.

Κάνοντας μια βόλτα στη πόλη, πέσαμε πάνω σε ένα διαφορετικό μαγαζί που κέρδισε το ενδιαφέρον μας και μας επιβράβευσε με γεύσεις που ακόμα θυμόμαστε. Επί της Παλαιών Πατρων, στο νούμερο 26, θα βρει κανείς ένα χώρο, φτιαγμένο με πολύ μεράκι και προσωπική δουλειά, πλημμυρισμένο από μυρωδιές που θα σας ταξιδέψουν μέρη που δεν έχεις ξαναδεί.

Το Κουκού έχει ως βάση του το αυγό - ούτως ή άλλως και το όνομά του προέρχεται από τη περσική φριτάτα "Kuku Sabzi", μια ομελέτα γεμάτη χορταρικά.

Ο μόλις 26 ετών Γιώργος Αλέξανδρος Σαμπαγιάν, με πατέρα Ιρανό και μητέρα Ελληνίδα, αποφάσισε να συνδυάσει την αγάπη του για το καλό φαγητό με την επαγγελματική του ενασχόληση. Με σπουδές στο Λονδίνο και επαγγελματικές εμπειρίες στις ΗΠΑ, προτίμησε να ζήσει και να δημιουργήσει στην Ελλάδα καθαρά από σύμπτωση.

Ένα πρόβλημα υγείας τον γύρισε προσωρινά στην Ελλάδα, αλλά το προσωρινό έγινε μόνιμο, και δεν το μετάνιωσε ποτέ. Σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε και όσοι δοκιμάσετε τις νοστιμιές στο μαγαζί του. Το Κουκού αναστάτωσε τους Θεσσαλονικείς και έγινε στέκι μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Πρώτη στάση για τον Αλέξανδρο ο Πειραιάς. Καμία σχέση με τη γαστρονομία. Εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση, αλλά το όνειρα του τον κρατούν σε εγρήγορση. Ήθελε να φέρει αυτό που λάτρεψε στις ΗΠΑ, ένα χώρο όπου μπορείς να φας γρήγορα, αλλά ποιοτικά και γευστικά. Και τα κατάφερε, το Κουκού είναι ένας χώρος όπου γίνεται χωρίς να το καταλάβεις στέκι. Με τακτικούς πελάτες, που αφήνονται στα χέρια του προσωπικού και έχουν τρελή εμπιστοσύνη σε ό,τι τους προτείνουν.

Σαν νέος έχει πολλές φιλοδοξίες. Επιμένει στις καινούργιες γεύσεις, θέλει να αναμίξει την ελληνική κουζίνα με ξένες συνταγές, και θέλει το μαγαζί του να είναι σημείο συνάντησης για παρέες, μια μικρή κοινότητα που θα εξελίσσεται και δεν θα σκουριάζει. Οι συνεργάτες του, συνομήλικοι, με φρέσκιες ιδέες και όρεξη για κάτι καινούργιο, κάτι νέο, κάτι διαφορετικό. Η σεφ θα ετοιμάσει κάθε φορά διαφορετικά κεράσματα για τον καφέ σου, μπισκότα ή cake pops που βγαίνουν εκείνη την ώρα από το φούρνο και θα σου ανοίξουν την όρεξη.

Ήδη στο μυαλό του υπάρχει η ιδέα για φεστιβάλ νέων γεύσεων, πάντα σε συνεργασία με τους γείτονες του. Το μέλλον του ανήκει...

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιος είναι ο τύπος που έφτιαξε τον ανταγωνιστή του OnlyFans

Πριν 5 ώρες

Ανταγωνιστική εφαρμογή σαν το OnlyFans δεν περιλαμβάνει γuμνό και έχει εκατομμύρια χρήστες

Αγιο Όρος: Ο Μιχαήλ Τολότος που πέθανε χωρίς να δει ποτέ του γυναίκα από κοντά

Χτες

Λέγεται πως ο Μιχαήλ Τολότος, από τη Χαλκιδική, έμαθε για την ύπαρξη γυναικών μόνο από όσα του έλεγαν οι άλλοι

Οι χαμένες και πουλημένες κόρες του Αφγανιστάν

Χτες

Το απόγειο του μισογυνισμού: Απαγωγές και απάνθρωποι γάμοι για κοριτσάκια - «Ισλαμικό ήθος»

7 παλιά καφενεία της Αθήνας που φτιάχνουν καφέ με μεράκι

Χτες

Υπάρχουν σε αρκετά σημεία και διατηρούν την αίγλη τους!

Το βιβλίο που ο Bill Gates αγόρασε για 30,8 εκατ. δολάρια

Χτες

Ένα από τα πιο ακριβά βιβλία του κόσμου

H απόλυτη μεταμόρφωση: Έφτιαξαν το τέλειο σπίτι μέσα σε μια δεξαμενή

Προχτές

Μάλιστα έλαβαν πρόσφατα βραβείο για αυτό τους το κατόρθωμα

Ο «Δράκος της Θράκης» που σκότωσε βάναυσα 9 άτομα και δεν πιάστηκε ποτέ

Προχτές

Ήταν ο φόβος και ο τρόμος, μέχρι που μια μέρα απλά εξαφανίστηκε

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.