E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πού να πας εκδρομή το Σαββατοκύριακο; 7 ντόπιοι απαντούν

Ζητήσαμε από 7 άτομα να μας πείσουν να επισκεφθούμε τα μέρη τους

Πού να πας εκδρομή το Σαββατοκύριακο; 7 ντόπιοι απαντούν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

Πού να πας εκδρομή; 7 ντόπιοι απαντούν προτείνοντας μέρη, κοντινούς προορισμούς, μαγαζιά και γειτονιές για να περάσεις ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κέρκυρα

Ρωτήσαμε τη Σπυριδούλα Ζάχου: "Η πόλη της Κέρκυρας είναι χτισμένη ανάμεσα σε δύο φρούρια και ολόκληρη η παλιά πόλη ανήκει πλέον στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Νησί της Κέρκυρας αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό τόσο το καλοκαίρι όσο και το Πάσχα, που φημίζεται για τις ξεχωριστές παραδόσεις της. Αλλά και ένα σαββατοκύριακο επίσης μπορεί κανείς να πάρει μια γεύση και να το χαρεί. Προσφέρει σπουδαία αξιοθέατα όπως το Νέο και το Παλιό Φρούριο, η πλατεία της Σπιανάδας, τη μεγαλύτερη των βαλκανείων, το Ποντικονήσι, το Κανόνι και το Μον Ρεπό, και αξιόλογα κτίρια: η Αγγλική Αρμοστεία, τα παλαιά ανάκτορα του Ταξιάρχου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου, το μέγαρο Καποδίστρια, το μητροπολιτικό μέγαρο, το σημερινό Δημαρχείο, το μέγαρο της Ιονίου Ακαδημίας τα οποία βρίσκονται μέσα στην πόλη της Κέρκυρας και όλα αυτά σε απόσταση 10 λεπτων από το λιμάνι. Εξίσου σημαντικό αξιοθέατο, στην περιφέρεια της πόλης, αποτελεί το Αχίλλειο, το παλάτι της βασίλισσας Ελισάβετ. Επίσης η Κέρκυρα φημίζεται για τη μουσική της παράδοση, από τις «καντάδες» μεχρι τις πολλές φιλαρμονικές της.

Μια βόλτα στα γραφικά καντούνια της θα σας δώσει την ευκαιρία να ακούσετε τις μελωδίες πνευστών οργάνων, χορωδιών και μελωδιών από παντού. Τέλος, η Κερκυραϊκή κουζίνα φημίζεται για την παστιτσάδα, το σοφρίτο, το μπουρδέτο, τις μάντολες και το παστέλι. Πιείτε ένα καφέ στο Μικρό καφέ ή στο Bristol και στο Πλους για να νιωσετε και εσεις Κερκυραίος και νιώστε για λίγο ευγενείς πίνοντας καφέ στο Λιστόν".

Θεσσαλονίκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ρωτήσαμε τον Γιάννη Σιφνιό: "H Θεσσαλονίκη αποτελεί πάντα μια καλή ευκαιρία για εξόρμηση. Συνδυάζει πολλά. Φοιτητική ενέργεια, κέντρο που το περπατάς, ωραία events κάθε βδομάδα, ενδιαφέροντα μαγαζιά. Μπορείς να πιεις τον καφέ σου στη Σβώλου, να αράξεις για μπύρα στην Αιγύπτου στα Λαδάδικα ή για τσίπουρο και μεζέ κάπου στην Ολύμπου. Αν ο καιρός το επιτρέπει, πάρε ποδήλατο και κινήσου από το λιμάνι μέχρι το μέγαρο. Όσο για το φαγητό, είσαι στο κατάλληλο μέρος, μιας και οι επιλογές είναι πολλές.Ψαγμένες πιτσαρίες, φαλαφελάδικα, σούσι, εστιατόρια αλλά και μαγαζιά με vegan προτάσεις. Από όλα έχει ο μπαξές. Αν δε, αποφασίσεις να έρθεις Νοέμβριο ή Μάρτιο διεξάγονται τα Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ αντίστοιχα, οπότε μπορείς να κινηθείς από Ολύμπιον μέχρι τις αποθήκες του λιμανιού, ξεφυλλίζοντας το πρόγραμμα για την επόμενη προβολή".

Σέρρες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ρωτήσαμε την Όλγα Σμάγαδου: "Οι Σέρρες είναι πανέμορφες και προτείνω σε όλους σας να τις επισκεφτείτε. Θα είμαι λίγο άδικη γιατί υπάρχουν πολλά πανέμορφα μέρη αλλά μπορώ ενδεικτικά να σας προτείνω να επισκεφτείτε την Λίμνη Κερκίνη, το σπήλαιο Αλιστράτης και φυσικά την πόλη των Σερρών.

Για καφέ, επισκεφθείτε το Block 28 Cafe, για χορό το Why Club, και για μεζέδες στο Μπακάλικο Ουζερί!"

Ξάνθη

Ρωτήσαμε τον Γιώργο Κουτσουρλή: "Η Ξάνθη συνδυάζει περιηγήσεις στα ορεινά και παραλίες! Από την Κεντρική Πλατεία στην Παλιά Ξάνθη, πολλές βόλτες από το πρωί έως το βράδυ σε διάφορα στενάκια της Παλιάς Πόλης, σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον της πολιτιστικής και πολιτισμικής ομορφιάς. 

Η Ξάνθη μου, είναι μια πόλη που διαθέτει όλες τις φυσικές ομορφιές! Αν θες να πάρεις τα βουνά και τα λαγκάδια, είσαι στο σωστό μέρος! Ανηφορίζεις με το αυτοκίνητο, προς τη Σταυρούπολη η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο και σημαντικότερο Νεστοχώρι της Ξάνθης. Περπατώντας τα λιθόστρωτα δρομάκια στα Στενά του Νέστου, παράλληλα με τις γραμμές του τρένου, ζεις μοναδικές στιγμές γαλήνης και ξεγνοιασιάς θαυμάζοντας το σπάνιας ομορφιάς φυσικό περιβάλλον. Το Δέλτα του Νέστου είναι από τους πιο σημαντικούς υγροτόπους της χώρας αλλά και της Ευρώπης, λόγω έκτασης και ποικιλίας των βιοτόπων του. Τα Τέμπη του Νέστου, το Πόρτο Λάγος και ένα σωρό ακόμη μέρη σε περιμένουν!"

φωτό: Civil.A

Εύβοια

Ρωτήσαμε τον Άκη Αφεντρα: "Με ορμητήριο την ατμοσφαιρική Αιδηψό ή την νησιώτικη Λίμνη (κάποιοι απ' τους πολλού Ευβοιώτικους προορισμούς) μπορείς να γίνεις ένα με τη φύση, περπατώντας μεσα στο δάσος ανάμεσα σε πυκνη βλάστηση, καταρράκτες, λιμνουλες (βλέπε Δρυμώνα κοντά στον όσιο Δαυίδ, βλέπε φαράγγι του Νηλέα - μια πανέμορφη διαδρομή).

Έχει ρομαντικές βόλτες στα γραφικά ψαροχώρια (βλέπε Ηλια, Αγιος Γεώργιος στη Λιχάδα) έχει ζεστά ιαματικά λουτρά αλλά και ωραίες ταβέρνες για να κατευνάσεις την πείνα σου! Και ποτό βέβαια για το Σαββατόβραδο υπάρχουν πολλές επιλογές, και αν θες να κοιμηθείς εκεί, υπάρχουν πολλές όμορφες πανσιόν αλλά και ξενοδοχεία πολλών αστέρων".

Λάρισα

Ρωτήσαμε την Ειρήνη Σιμοπούλου: "Σάββατο πρωί λοιπόν η αγορά ανοιχτή μέχρι το μεσημέρι και πρέπει να σε προετοιμάσω ότι το κέντρο της πόλης θα είναι γεμάτο κόσμο που θα βρίσκεται έξω, είτε για ψώνια είτε για Σαββατιανό καφέ, κάτι σα θρησκεία. Δεν θα σου προτείνω συγκεκριμένο καφέ μιας και έχουμε τα περισσότερα αναλογικά με τον πληθυσμό μας συν του ότι Σάββατο θα γίνεται χαμός παντού. Όπου βρεις κάθισε, είμαι απολύτως βεβαία ότι θα σε περιποιηθούν. Μεσημέριασε, πείνασες.

Πήγαινε στον Αδάμο για ψητά. Και αφού θα έχεις φάει καλά θα έχεις πιεί και τα κρασάκια σου ήρθε η στιγμή για να περπατήσεις λιγάκι. θα ανηφορήσεις προς το Φρούριο της πόλης μη φανταστείς τείχη και κάστρα. Είναι ο λόφος της πόλης. Περπάτησε το, φτάσε ως την Εκκλησία του Αγίου Αχίλλειου πολιούχος της πόλης και δες λίγο από ψηλά τον Πηνειό. Πριν σε πάω στον επόμενο προορισμό θα σου πρότεινα να κατηφορίσεις από το Φρούριο προς το Μύλο του Παπά. Η ώρα έχει περάσει και ήρθε η στιγμή για κοκτέιλ - πηγαίνεις στην Πλατεία Ταχυδρομείου στο Kubrick ή, σου δίνω εναλλακτική, πηγαίνεις στον πεζόδρομο της Παπακυριαζή επιλέγεις Δικαστικό, Sherlock, Πόρτεγο και ξεκινάς εκεί τα ποτά σου".

Πάργα

Ρωτήσαμε την Βάσω Βλασσίου: "Oι πρώτες εικόνες που μου έρχονται στο μυαλό είναι η θάλασσα. Ναι, η θάλασσα που το καλοκαίρι περπατάς και σε ακολουθεί, είναι σχεδόν δίπλα σου ενώ τον χειμώνα φουρτουνιάζει τόσο που τα κύματα της σκάνε στα πόδια των περαστικών.

Γαλάζιο και πράσινο είναι τα χρώματα της Πάργας και αγκαλιάζουν το νησάκι της Παναγίας που δεσπόζει στην μέση της θάλασσας και σε καλεί να κολυμπήσεις ως εκεί. Για καλό φαγητό ανεβαίνεις στην Αγιά, στην ταβέρνα Σοφοκλής, και από εκεί θα δεις όλη την ομορφιά της περιοχής, και αν θες καφέ με θέα, πρέπει να επισκεφθείς το Mistral".

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το χαρακτηριστικό αξιοθέατο της Θεσσαλονίκης που προοριζόταν για μαυσωλείο, αλλά δεν έγινε ποτέ

Πριν 6 ώρες

Είναι μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και ήταν κλειστό για 40 χρόνια

Τα ζώδια σήμερα: 19 Μαρτίου

Πριν 6 ώρες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αγχος του ύπνου: Τι είναι και πώς να το αντιμετωπίσεις

Πριν 6 ώρες

Το άγχος του ύπνου μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συνολική ευεξία και την ποιότητα ζωής, αλλά δεν χρειάζεται να ελέγχει τις νύχτες σας.

Τι προτείνουν οι ειδικοί αν θες περισσότερο σeξ στη ζωή σου

Πριν 6 ώρες

Τελικά, η γοητεία του πάθους δεν πηγάζει από το απρόβλεπτο του;

Ζώδια Εβδομάδας: Ανησυχίες, ντροπές και πολλά κομπλιμέντα

Χτες

Μάθε τι σου επιφυλάσσει αυτή η εβδομάδα με βάση το ζώδιό σου!

To μυστικό για τέλεια τηγανητά καλαμαράκια

Χτες

Τι κι αν έχουν αρκετές θερμίδες, τα καλαμαράκια είναι το φαγητό που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί!

Λόγοι που ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο

Χτες

Μήπως κάνεις ή δεν κάνεις κάποια από τα παρακάτω;

Έξυπνα tips για να απολυμάνετε σωστά το μπάνιο σας

Χτες

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός

Σε αυτό το χωριό ζουν «πραγματικές Ραπουνζέλ»

Προχτές

Εδώ μεγαλώνουν κορίτσια με πολύ μακριά μαλλιά και τ ακόβουν μόνο μια φορά

Τα ζώδια σήμερα: 17 Μαρτίου

Προχτές

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

par: 31
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.