E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι συνήθειες ύπνου σε έξι διαφορετικές χώρες

Πράγματα και καταστάσεις που ίσως να μη γνωρίζατε

Οι συνήθειες ύπνου σε έξι διαφορετικές χώρες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου (NSF), ένας ανεξάρτητος μη κυβερνητικός οργανισμός, διεξήγαγε μια διεθνή δημοσκόπηση με σκοπό να συγκρίνει τις συνήθειες ύπνου των ανθρώπων σε έξι διαφορετικές χώρες (ΗΠΑ, Καναδάς, Γερμανία, Ιαπωνία, Μεξικό και Ηνωμένο Βασίλειο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν ηλικίας 25 έως 55 χρόνων.

Η έρευνα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Business Insider, δεν δημοσιεύτηκε σε κάποιο επιστημονικό έντυπο, όμως παρακάτω παρατίθενται μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία που προέκυψαν:

  1. Λιγότεροι από τους μισούς εθελοντές σε κάθε μία από τις έξι χώρες ανέφεραν ότι κοιμούνταν καλά κάθε βράδυ.Οι κάτοικοι των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας κοιμούνταν συνολικά λιγότερο από τους υπόλοιπους. Συνεπώς, περίπου οι μισοί σε κάθε χώρα ανέφεραν ότι πήραν τουλάχιστον έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της ημέρας τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
  2. Περίπου το 1/4 των συμμετεχόντων στην έρευνα από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά δεν κοιμούνται ποτέ καλά, ή σπάνια, πριν από μια εργάσιμη ημέρα. Τα 2/3 στην Ιαπωνία και οι μισοί στις ΗΠΑ κοιμούνται λιγότερες από επτά ώρες πριν από τη δουλειά.
  3. Στο Ηνωμένο Βασίλειο περίπου το 1/3 των ανθρώπων κοιμούνται γυμνοί. Στις υπόλοιπες έξι χώρες, λίγο πάνω από τους μισούς ανέφεραν ότι φορούν τις πιτζάμες τους.
  4. Τα μαξιλάρια θεωρούνται πολύ σημαντικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι κάτοικοί τους ανέφεραν το υψηλότερο ποσοστό χρήσης μαξιλαριών (2,2), ενώ οι Ιάπωνες το χαμηλότερο (1,1).
  5. Οι Μεξικάνοι είχαν τα πιο νοικοκυρεμένα δωμάτια. Οι κάτοικοι της χώρας έφτιαχναν το κρεβάτι τους κάθε μέρα ή σχεδόν κάθε μέρα σε ποσοστό 82%, ενώ σχεδόν το 1/4 ανέφεραν ότι αλλάζουν τα σεντόνια τους πάνω από μία φορά την εβδομάδα.
  6. Η πλειοψηφία των ανθρώπων αρωματίζουν τις κρεβατοκάμαρές τους. Περίπου το 65–80% των ανθρώπων σε κάθε χώρα δήλωσαν ότι φρόντιζαν με κάποιον τρόπο να αρωματίσουν το δωμάτιό τους, εκτός από τους Ιάπωνες, που ενδιαφερόταν γι' αυτό σε ποσοστό μόλις 28%. Ο αερισμός των δωματίων είναι σημαντικός για τους Γερμανούς, οι οποίοι σε ποσοστό 96% ανέφεραν ότι το έκαναν... πάνω από μία φορά την εβδομάδα!
  7. Ένα άνετο στρώμα και σεντόνια ήταν τα πιο σημαντικά ρομαντικά στοιχεία για όλες τις χώρες.
  8. Οι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν πιο πιθανό να κοιμηθούν με ένα κατοικίδιο. Πάνω από τους μισούς συμμετέχοντες στην έρευνα από την Ιαπωνία δήλωσαν ότι κοιμούνται μόνοι τους, ενώ τα 3/4 των κατοίκων του Καναδά ανέφεραν ότι κοιμούνται μαζί με κάποιον άλλον.
  9. Η πιο κοινή δραστηριότητα πριν πέσει κάποιος για ύπνο είναι να βλέπει τηλεόραση. Τουλάχιστον τα 2/3 σε κάθε χώρα δήλωσαν ότι βλέπουν τηλεόραση πριν πέσουν για ύπνο. Στο Μεξικό το 62% προσεύχεται ή κάνει διαλογισμό πριν κοιμηθεί.
  10. Τουλάχιστον το 1/4 των ανθρώπων από κάθε χώρα δήλωσε ότι σκέφτονταν ζητήματα σχετικά με τη δουλειά που τους προκαλούσαν στρες, όταν ξάπλωναν στο κρεβάτι.
  11. Πάνω από το 86% σε κάθε χώρα συμφώνησε ότι η ησυχία δημιουργούσε ένα πιο χαλαρωτικό περιβάλλον για ύπνο. Ωστόσο, το 61% των κατοίκων του Μεξικού πιστεύει ότι το ίδιο κάνει και η μουσική.
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Πριν 4 ώρες

Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Πριν 4 ώρες

Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Πριν 4 ώρες

Όλα είναι πεντανόστιμα!

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πριν 4 ώρες

Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Χτες

Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Χτες

Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Χτες

Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Προχτές

Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Cocktail trends για το 2024

Πριν 3 μέρες

Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

par: 3
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.