E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γυναίκες και άνδρες μετανιώνουν για διαφορετικούς λόγους τo σeξ της μιας βραδιάς

Οι γυναίκες επειδή το έκαναν και οι άνδρες, επειδή δεν το κάνουν συχνότερα

Γυναίκες και άνδρες μετανιώνουν για διαφορετικούς λόγους τo σeξ της μιας βραδιάς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν γυναίκες και άνδρες έχουν μια σeξουαλική περιπέτεια για μια νύχτα, οι αντιδράσεις τους δεν είναι ποτέ οι ίδιες. Και τα δυο φύλα μετανιώνουν αλλά για διαφορετικούς λόγους. Οι γυναίκες επειδή το έκαναν και οι άνδρες, επειδή δεν το κάνουν συχνότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα μιας νέας σχετικά μικρής νορβηγικής έρευνας, η οποία αποδίδει τις διαφορετικές αντιδράσεις των δύο φύλων σε διαφορετικό «προγραμματισμό» που έχουν από την πορεία της εξέλιξης.

Οι ερευνητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, με επικεφαλής τον καθηγητή Λέιφ Έντβαρντ Ότεσεν Κενέιρ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό εξελικτικής ψυχολογίας "Evolutionary Psychology", σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», μελέτησαν 263 άτομα ηλικίας 19 έως 37 ετών σχετικά με τις πρόσφατες «περιπέτειες» της μιας νύχτας.

Μόνο μία στις τρεις γυναίκες δήλωσε ευχαριστημένη για τη σeξουαλική εμπειρία της, ενώ στους άνδρες το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνούσε το 50%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη, οκτώ στις δέκα γυναίκες δήλωσαν χαρούμενες που είχαν αρνηθεί μια τέτοια περιπέτεια περιστασιακού σeξ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες ήταν μόνο 43%. Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι είχαν μετανιώσει που είχαν πει «όχι» στην ευκαιρία που τους παρουσιάσθηκε.

«Δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχουν άνδρες που μετανιώνουν για το περιστασιακό σeξ. Αλλά είναι πολύ συχνότερο να το μετανώσει μια γυναίκα που είπε "ναι"» ανέφερε ο Κενέιρ.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, οι γυναίκες είναι γενικά πιο διστακτικές να πάρουν μια αυθόρμητη απόφαση, ενώ αποφεύγουν πρωτοβουλίες που μπορεί να τις θέσουν σε κινδύνους. Φοβούνται επίσης να μη μείνουν έγκυες, να μη κολλήσουν κάποιο αφροδίσιο νόσημα και να μην αποκτήσουν κακή φήμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη, σύμφωνα με τη μελέτη, οι άνδρες φαίνεται να ευχαριστιούνται περισσότερο το περιστασιακό σeξ από ό,τι οι γυναίκες - έτσι λένε τουλάχιστον.

Εδώ και χιλιάδες χρόνια, άνδρες και γυναίκες έχουν ακολουθήσει διαφορετικές σeξουαλικές στρατηγικές, κυρίως επειδή οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να γεννήσουν και να αναθρέψουν παιδιά. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μια γυναίκα έχει «προγραμματισθεί» να προσέχει περισσότερο μήπως μείνει έγκυος από τον λάθος σύντροφο.

Αντίθετα με τις γυναίκες που εκ φύσεως κάνουν λίγα παιδιά, οι άνδρες μπορούν να γίνουν πατέρες χιλιάδων παιδιών, αρκεί να βρουν γόνιμες -και πρόθυμες- γυναίκες. Συνεπώς, για έναν άνδρα δεν έχει την ίδια σημασία -από εξελικτική σκοπιά- η ποιότητα μιας συντρόφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας άνδρας που «πηδάει» από γυναίκα σε γυναίκα και κάνει απανωτά παιδιά, ήταν ανέκαθεν επιτυχημένος στην εξελικτική «κούρσα». Αντίθετα, μια γυναίκα που «πηδάει» από άνδρα σε άνδρα, δεν έχει κάτι να κερδίσει σε αναπαραγωγική επιτυχία, καθώς το «κλειδί» γι' αυτήν είναι η σωστή επιλογή συντρόφου, ο οποίος είναι πρόθυμος να «επενδύσει» στα παιδιά από κοινού με αυτήν.

Καθόλου παράξενο, λοιπόν, που τα δύο φύλα έχουν διαφορετική ψυχολογία και όσον αφορά το περιστασιακό σeξ. Παρά τις προσπάθειες των φεμινιστριών και τη σeξουαλική «επανάσταση» μετά τη δεκαετία του ΄60...

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Σήμερα

Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα

Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Χτες

Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Χτες

Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Χτες

Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Προχτές

Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Cocktail trends για το 2024

Πριν 3 μέρες

Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.