E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Ρόι Τάρπλεϊ

3 χρόνια χωρίς τον καλαθοσφαιριστή του Άρη και του Ολυμπιακού

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Ρόι Τάρπλεϊ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ρόι Τάρπλεϊ γεννήθηκε το 1954 στην Νέα Υόρκη. Μεγαλώνοντας το σώμα του ήταν φτιαγμένο για το μπάσκετ. Και εκεί ο Ρόι έκανε την σωστή επιλογή και ακολούθησε την πορτοκαλί θεά. Αργότερα, οι επιλογές του δεν τον δικαίωσαν και τον οδήγησαν σε πρόωρο θάνατο, μόλις στα 50 του χρόνια, στις 9 Ιανουαρίου του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιλέχθηκε στο, καταραμένο όπως αποδείχθηκε, draft του 1986 από τους Dallas Mavericks στο νούμερο 7. Καταραμένο γιατί τέσσερις παίκτες από εκείνη την φουρνιά που επιλ'εχθηκαν για να αγωνιστούν στο NBA, «έφυγαν» πολύ νωρίς από την ζωή (ανάμεσα τους και ο Ντράζεν Πέτροβιτς). Η πρώτη χρονιά του στο Τέξας ήταν αρκετά καλή. Είχε 7.5 πόντους μέσο όρο, ενώ έδειξε από νωρίς το ταλέντου του στα ριμπάουντ, όπου είχε μέσο όρο 7.1 από την πρώτη του χρονιά. Οι καλές του εμφανίσεις επισφραγιστηκαν από την ένταξή του στην NBA All-Rookie Team.

Την επόμενη χρονιά, ο Roy ανέβασε κι άλλο τους αριθμούς του, έχοντας 13.5 πόντους και 11.8 ριμπάουντ. Ψηφίστηκε μάλιστα ως ο καλύτερος 6ος παίκτης της λίγκας. Η καλύτερη χρονιά στην καριέρα του στο NBA ήταν η τρίτη κατά σειρά, όπου και είχε 17.3 πόντους και 11.5 ριμπάουντ. Μια πολλά υποσχόμενη καριέρα ήταν μπροστά του. Αλλά μπήκαν στην μέση οι ουσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόλις ξεκίνησε η σεζόν 1989-90, συνελήφθη μεθυσμένος. Τιμωρήθηκε από το NBA άμεσα. Όμως τον Μάρτιο του 1991, συνελήφθη δεύτερη φορά για τον ίδιο λόγο. Οι αριθμοί του δεν έπεφταν. Όμως δεν έπαιζε όσο πριν.

Λίγους μήνες αργότερα, συνελήφθη για Τρίτη φορά και του απαγορεύθηκε να ξαναπαίξει, λόγω των κανόνων της λίγκας για την χρήση ναρκωτικών. Ήταν τότε που «αναγκάστηκε» να περάσει τον Ατλαντικό και να υπογράψει στον Άρη. Ήταν η χρονιά που έφυγε ο Νίκος Γκάλης. Στο τέλος της χρονιάς κατέκτησε τον πρώτο Ευρωπαϊκό του Άρη, όντας ο πρώτος σκόρερ του στον τελικό με την Εφές Πίλσεν (50-48). Στο τέλος της σεζόν, ήταν πρώτος σε ριμπάουντ στην Α1, έχοντας κατά μέσο όρο 17,2!

Το 1994 μεταπήδησε στον Ολυμπιακό, που τότε ήθελε να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Η εξωγηπεδική του ζωή στην νυχτερινή Αθήνα έγινε ακόμα χειρότερη. Όμως μέσα στο γήπεδο έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε ο Ολυμπιακός να φτάσει στον τελικό του φάιναλ-φορ του Τελ-Αβίβ. Όμως στον τελικό ήταν ένας από τους μοιραίους στην ήττα της ομάδας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1994 επέστρεψε για λίγο στο NBA. Πρόλαβε να παίξει σε 55 παιχνίδια. Και λέμε πρόλαβε, γιατί τα φαντάσματα που τον κυνηγούσαν δεν άργησαν να επιστρέψουν. Τον Δεκέμβριο του 1995, πιάστηκε ξανά μεθυσμένος παραβιάζοντας τους όρους της ποινής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξαναγύρισε στην Ελλάδα και τον Ηρακλή, μετακόμισε στον Έσπερο Καλλιθέας, πήγε στην Ρωσία, στην Κίνα και επέστρεψε στις ΗΠΑ για να παίξει στην D-League και σε χαμηλότερες κατηγορίες. Σταμάτησε το μπάσκετ το 2006, σε ηλικία 42 ετών.

Ο άνθρωπος, που όπως έλεγαν στις ΗΠΑ, γεννήθηκε για να παίξει μπάσκετ (λόγω του κορμιού του), αδίκησε τον εαυτό του, καθώς δεν ξεπέρασε ποτέ τα προβλήματα του με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. «Έφυγε» νωρίς, δύο μόλις μήνες αφού έκλεισε τα 50 του χρόνια, από προβλήματα στο συκώτι. Σπάνιο αθλητικό ταλέντο, ο Mr. Rebound των Dallas και του Άρη, δεν επιβράβευσε όπως έπρεπε εαυτό του και την έμφυτη μαχητικότητα του. Που όμως φάνηκε μόνο μέσα στο γήπεδο και δυστυχώς όχι στην ζωή του.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους και ιστορικό χρυσό μετάλλιο

Σήμερα

Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έχει αντίπαλο στους κρίκους και το απέδειξε για ακόμα μία φορά!

Ισραήλ: Μια τελευταία ευκαιρία για συμφωνία με τη Χαμάς πριν την επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με αξιωματούχους

Σήμερα

Ισραηλινοί αξιωματούχοι συνομίλησαν με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους

Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου στο γραφείο του

Σήμερα

Ο κ. Μπούρας υποστηρίζει ότι οι φοιτητές περιφρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Σήμερα

Οι ταινίες του είχαν βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό

Η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Εργκίν Αταμάν

Σήμερα

Η συμπεριφορά ανθρώπων της Μακάμπι προς τον Εργκίν Αταμάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR, έγινε αιτία να αντιδράσει η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωσή της.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Σήμερα

Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Σάλος στη Λάρισα: Έκανε στριπτίζ σε κοινή θέα

Σήμερα

Οι αστυνομικοί έκαναν συστάσεις στον 50χρονο άνδρα που δεν εξήγησε για ποιο λόγο έβγαλε τα ρούχα του

Ψάχνουν διάδοχο για την Φον ντερ Λάιεν

Σήμερα

Ο Μητσοτάκης το απέκλεισε

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.