E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκλογές 2019

Ευρωεκλογές 2019: Πότε θα έχουμε το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα

Τεχνολογικές καινοτομίες στη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων

Ευρωεκλογές 2019: Πότε θα έχουμε το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/5/2019 | 19:56

Τεχνολογικές καινοτομίες στη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων για την ευρωβουλή και την αυτοδιοίκηση, με αποτέλεσμα τη συντόμευση της έκδοσης του ασφαλούς αποτελέσματος, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου το υπουργείο Εσωτερικών και η Singular Logic.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κυριότερη καινοτομία είναι η προμήθεια των δικαστικών αντιπροσώπων με 12.000 συσκευές τάμπλετ με ειδικά διαμορφωμένο λογισμικό, μέσω των οποίων θα στέλνονται άμεσα τα αποτελέσματα στην εταιρεία, γεγονός που θα μειώσει σημαντικά τους χρόνους αναμονής για μια ασφαλή πρόβλεψη τόσο των εκλογικών αναμετρήσεων όσο και για της σταυροδοσίας των υποψηφίων ευρωβουλευτών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τις εταιρείας, με το σύστημα αυτό το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι γνωστό περί τις 21:30 - 22:00, ενώ γρήγορη επίσης αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποτελεσμάτων για το σύνολο των περιφερειών, καθώς και για τους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς, Πατρέων, Λάρισας και Ηρακλείου Κρήτης.

Θα διανεμηθούν συνολικά 9.600 συσκευές τάμπλετ στους δικαστικούς αντιπροσώπους όλων των εκλογικών τμημάτων της περιφέρειας Αττικής και άλλα 2.400 σε επιλεγμένα τμήματα στην υπόλοιπη χώρα, όπου θα χρησιμοποιηθούν και τα 4.700 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούνται σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις για την ασφαλή μετάδοση των αποτελεσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενδεικτικό της ταχύτητας που εξασφαλίζει η συγκεκριμένη καινοτομία είναι η περίπτωση της Β΄ εκλογικής περιφέρειας Πειραιά, στις βουλευτικές εκλογές του 2015 όπου εφαρμόστηκε πιλοτικά το σύστημα. Ενώ σε προηγούμενες αναμετρήσεις για την ενσωμάτωση του 100% των τμημάτων απαιτήθηκαν πάνω από τέσσερις ώρες, μέσω τάμπλετ ο σχετικός χρόνος μειώθηκε στη 1 ώρα και 36 λεπτά.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης επισήμανε, πάντως, ότι αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο το υπουργείο «είναι να διασφαλίζουμε ότι η όλη διαδικασία θα κυλίσει ομαλά, χωρίς προβλήματα και η πληροφορία που θα μεταδοθεί θα είναι αξιόπιστη. Προφανώς θέλουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομη διαδικασία αλλά το πρώτο μας μέλημα είναι να είμαστε έγκυροι και αξιόπιστοι».

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων και της μείωσης του φόρτου εργασίας των δικαστικών αντιπροσώπων, στις περιπτώσεις τετραπλών εκλογών, που αφορά το 85% των εκλογικών τμημάτων, η εκλογική διαδικασία θα σπάσει σε δύο τμήματα: Στο τμήμα Α΄, όπου θα στηθούν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές και για τις περιφερειακές εκλογές και στο τμήμα Β΄, όπου οι εκλογείς θα ψηφίσουν για δήμους και κοινότητες. Σε δήμους που δεν διαθέτουν κοινότητες ή αυτές είναι κάτω από 300 κατοίκους, τα τμήματα θα είναι ενιαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ, Κώστας Πουλάκης ανέφερε ότι για την ομαλή και όσο το δυνατόν ταυτόχρονη έκδοση των αποτελεσμάτων (με έμφαση στις ευρωεκλογές), έχει δοθεί εντολή στο 60% των τμημάτων Α΄ θα ανοίγονται πρώτα οι κάλπες των ευρωεκλογών και στο 40% πρώτα των περιφερειακών. Στα τμήματα Β, στο 100% των περιπτώσεων θα ανοιχτούν και θα καταμετρηθούν πρώτα οι ψήφοι για τους δήμους και μετά των κοινοτήτων. Σε ό,τι αφορά στα ενιαία εκλογικά τμήματα, στο 40% θα καταμετρηθούν πρώτα οι ψήφοι της ευρωκάλπης, στο 30%των τμημάτων προτεραιότητα θα έχουν οι κάλπες για τις περιφέρειες και για το υπόλοιπο 30% θα ανοιχτούν πρώτα οι κάλπες για τους δήμους.

Ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος, εκτελεστικός αντιπρόσωπος της Singular Logic σημείωσε ότι η μετάδοση των αποτελεσμάτων μέσω τάμπλετ θα ωφελήσει και τα Πρωτοδικεία, ιδιαίτερα της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, όπου τα δεδομένα θα εισαχθούν στο σύστημα ηλεκτρονικά, με αποτέλεσμα να απλουστεύεται η επαλήθευση του εκλογικού αποτελέσματος.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Πολιτική Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Πολιτική Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Πολιτική Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Πολιτική Σήμερα

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Λάρισα: Συγκλονιστική μαρτυρία ‑ «Με βίαζε σε ξενοδοχείο του Βόλου από τα 12 μου χρόνια»

Πολιτική Σήμερα

Μεταξύ άλλων, η 21χρονη είπε ότι πήγαινε σε ξενοδοχείο του Βόλου και της Λάρισας με τον 57χρονο τότε γαιοκτήμονα και τη βίαζε εκεί

Εθνική Ελλάδος: Η απάντηση Γιακουμάκη στις κατάρες

Πολιτική Σήμερα

«Μακάρι να βρουν το νόημα της ζωής»

ΑΑΔΕ: Έρχονται οι Ράμπο των ακινήτων στις 8 Απριλίου

Πολιτική Σήμερα

Οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν οι δυο νέες δομές της ΑΑΔΕ που μπαίνουν σε λειτουργία

Δύο έξτρα ημέρες διακοπών σε όλα τα σχολεία ‑ Πότε θα κλείσουν για Πάσχα

Πολιτική Σήμερα

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.