E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκλογές 2019

Αμοιβή για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών μετά τις απουσίες

Τι προτείνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Αμοιβή για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών μετά τις απουσίες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/5/2019 | 11:44

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρθηκε μέσω ανακοίνωσης στα προβλήματα που ανέκυψαν κατά την πρόσφατη εκλογική διαδικασία με δικαστικούς αντιπροσώπους και μέλη εφορευτικών επιτροπών, προτείνοντας μεταξύ άλλων να δίνεται αμοιβή στους δεύτερους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάνοντας μια αποτίμηση της εκλογικής διαδικασίας, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σημειώνει πως «με την προκήρυξη των ταυτόχρονων εκλογών για το Ευρωκοινοβούλιο και την Αυτοδιοίκηση είχε γίνει εξ αρχής αντιληπτή η δυσκολία του εγχειρήματος για τα Δικαστήρια που θα αναλάμβαναν την διαδικασία.

Η ύπαρξη τεσσάρων διαφορετικών καλπών και ο αναγκαίος διπλασιασμός των εκλογικών τμημάτων απαιτούσαν τη συμμετοχή διπλάσιου αριθμού δικαστικών αντιπροσώπων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν επιτυχώς στα καθήκοντά τους με υπερένταση των δυνάμεών τους».

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της η Ένωση επισημαίνει:

Με την προκήρυξη των ταυτόχρονων εκλογών για το Ευρωκοινοβούλιο και την Αυτοδιοίκηση είχε γίνει εξ αρχής αντιληπτή η δυσκολία του εγχειρήματος για τα Δικαστήρια που θα αναλάμβαναν την διαδικασία. Η ύπαρξη τεσσάρων διαφορετικών καλπών και ο αναγκαίος διπλασιασμός των εκλογικών τμημάτων απαιτούσαν τη συμμετοχή διπλάσιου αριθμού δικαστικών αντιπροσώπων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν επιτυχώς στα καθήκοντά τους με υπερένταση των δυνάμεών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οφείλουμε ωστόσο να επισημάνουμε ότι ο διορισμός της πλειοψηφίας των δικαστικών λειτουργών και των υπαλλήλων ως τακτικών δικαστικών αντιπροσώπων αποδυνάμωσε αριθμητικά τα συνεργεία παραλαβής του εκλογικού υλικού με συνέπεια την απίστευτη ταλαιπωρία στην οποία υποβλήθηκαν χιλιάδες δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Πολλοί δικαστικοί λειτουργοί αναγκάστηκαν αμέσως μετά την παράδοση των εκλογικών σάκων τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας να συμμετέχουν αρκετές ώρες και στα συνεργεία παραλαβής του υλικού, παρά το γεγονός ότι ικανοποιήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών αίτημα της Ένωσης και αυξήθηκε κατά ένα μέρος ο αριθμός των δικαστικών λειτουργών που συμμετέχουν στα εκλογικά συνεργεία από 918 σε 987, με τη συμμετοχή και Ειρηνοδικών.

Παρατηρήθηκε επίσης το φαινόμενο να λειτουργούν μεγάλα εκλογικά τμήματα έχοντας την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών και στις 4 κάλπες. Το πρώτο βήμα που έγινε με την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών (tablet) μετάδοσης των αποτελεσμάτων θα πρέπει να υποκαταστήσει πλήρως την συμπλήρωση των χειρόγραφων πρακτικών που συνεπάγεται περιττή σπατάλη χρόνου.

Η απροθυμία των πολιτών να στελεχώσουν τις εφορευτικές επιτροπές δυσχέρανε σημαντικά την διαδικασία. Είναι καιρός η Πολιτεία να αντιληφθεί την πραγματικότητα και να καθορίσει αμοιβή και για όσους κληρώνονται να εκτελέσουν καθήκοντα στις εφορευτικές επιτροπές. Στους δικαστικούς αντιπροσώπους και στους υπαλλήλους των αρμόδιων φορέων, που συμμετείχαν στην πιο δύσκολη εκλογική διαδικασία αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το Ποτάμι δεν θα κατεβαίνει στις εκλογές

Πολιτική Πριν 381 εβδομάδες

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τουρκία: Κύμα καταστολής με δεκάδες συλλήψεις σε ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις και μπαρ

Πολιτική Σήμερα

Η επιχείρηση «Η οικογένειά μου είναι ασφαλής» της κυβέρνησης Ερντογάν επεκτάθηκε σε 15 επαρχίες, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γιώργος Μαζωνάκης: Ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία ‑ Το τελευταίο αντίο στο «παιδί που ξεχώρισε»

Πολιτική Σήμερα

Συντετριμμένοι συγγενείς, καλλιτέχνες και θαυμαστές στο τελευταίο «αντίο»

Λιβάνιος για αποφυλάκιση Κασιδιάρη: Ο Αρειος Πάγος θα αποφασίσει αν θα κατέβει στις εκλογές – Επαρκής ο νόμος

Πολιτική Σήμερα

Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθαρίζει ότι δεν σχεδιάζεται νέα νομοθετική ρύθμιση για το μπλόκο του καταδικασμένου πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής, που εξέρχεται από τη φυλακή

Γιώργος Μαζωνάκης: Προσπάθεια διαγραφής στοιχείων από τον υπολογιστή του ιατρείου ‑ Τι έχει ανακτηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Πολιτική Σήμερα

Για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης κατά συναυτουργία απολογούνται οι δύο γιατροί

Ο Τραμπ καταργεί τα όρια εκπομπών σε μονάδες άνθρακα και φυσικού αερίου

Πολιτική Σήμερα

Αυτό σημαίνει πως οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής δεν θα υποχρεώνονται πλέον να περιορίζουν τη ρύπανση που συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη

Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να τον προστατεύσει»

Πολιτική Σήμερα

«Πρέπει να βρούμε τα κενά του συστήματος», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας

Πώς τρέφεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο στα 41: Η εντολή του διατροφολόγου του για απόλυτη φυσική κατάσταση

Πολιτική Σήμερα

Ο προσωπικός διατροφολόγος του Πορτογάλου, Τζόνι Οντίνα, εξηγεί γιατί η συνέπεια μετράει περισσότερο από κάθε δίαιτα.

Οικονομόπουλος για Μαζωνάκη: «Το τελευταίο διάστημα με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο, δεν κατάλαβα τι ήθελε να μου πει»

Πολιτική Σήμερα

«Έχω ενοχές μέσα μου», μοιράστηκε σε δηλώσεις του από την κηδεία ο τραγουδιστής για τον Γιώργο Μαζωνάκη

Γιώργος Μαζωνάκης: Σφραγίστηκε το ιατρείο – Το κρυμμένο μηχάνημα και η απόφαση του ΙΣΑ

Πολιτική Σήμερα

Η πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου του ΙΣΑ αποκάλυψε πως κατά την αυτοψία βρέθηκε ιατρικός εξοπλισμός κρυμμένος σε ντουλάπα, ενώ ζητήθηκε η αφαίρεση της άδειας των εμπλεκόμενων γιατρών.

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Η αδελφή του Βάσω συντετριμμένη στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας

Πολιτική Σήμερα

Χιλιάδες πολίτες παρέστησαν στην αγρυπνία στη Νίκαια, όπου η εξόδιος ακολουθία τελείται στη μία το μεσημέρι, με σωρούς λουλουδιών να καλύπτουν τον χώρο.

Γιώργος Μαζωνάκης: Κάθειρξη έως 10 χρόνια απειλεί τους δύο γιατρούς με το άρθρο 308

Πολιτική Σήμερα

Ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος εκτιμά ότι η δίωξη δεν στοιχειοθετεί αμέλεια αλλά ενδεχομένως δόλο, εν μέσω ερωτημάτων για τη φωτογραφία του τραγουδιστή στο ιατρείο.

Κάτοικοι έδεσαν τεχνικό σε κεραία κινητής λόγω κακού 5G ‑ Πλήρωναν επί δύο χρόνια χωρίς αποτέλεσμα

Πολιτική Σήμερα

Στο χωριό Χαρντάουλι του Ούταρ Πραντές οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι πλήρωναν επί δύο χρόνια για 5G, ενώ στην πράξη είχαν μόνο ασταθές δίκτυο 4G.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.