Τι να φάτε σήμερα: Κεφτεδάκια νησιώτικα με ούζο
Θα μοσχομυρίσει η γειτονιά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση 30/7/2019 | 00:11
Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για κεφτεδάκια νησιώτικα, με ούζο και δυόσμο. Έτσι τα φτιάχνουμε στα νησιά και όταν τηγανίζονται, μοσχομυρίζουν όλα τα γύρω σοκάκια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- 800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος μοσχάρι με χοιρινό
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε τρίμματα
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
- 1 ώριμη μεγάλη και σφιχτή ντομάτα τριμμένη
- 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
- 4 κ.σ. ούζο
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. δυόσμος αποξηραμένος
- 4-5 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- λίγο αλεύρι
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά για τα κεφτεδάκια και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο. Το ξίδι και το ούζο θα σπάσουν τις ίνες του κιμά και θα αφρατέψουν τα κεφτεδάκια. Κάνουμε μια λακκούβα στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τρίβουμε τα κρεμμύδια πάνω στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους στη ζύμη. Τρίβουμε και τη ντομάτα μέσα στη λεκάνη.
- Ρίχνουμε το αυγό, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε και τα τρίμματα από το μπαγιάτικο ψωμί για να απορροφήσουν τα πλεονάζοντα υγρά. Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα του κιμά, μέχρι να μην έχει πια σβόλους και να έχει αφρατέψει καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο το λιγότερο 30 λεπτά. Όσο παραπάνω τον αφήσουμε τόσο πιο ωραία θα μοσχοβολάνε οι κεφτέδες.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια (βουτάμε τα χέρια σε ούζο για να μην κολλάει ο κιμάς) και τα πατάμε να γίνουν πλακέ ανάμεσα στις παλάμες. Αν θέλουμε τα αλευρώνουμε τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι. Εναλλακτικά, για να γίνουν πιο ελαφριά αλλά και τραγανά, προσθέτουμε 1-2 κ.σ αλέυρι μέσα στο μείγμα του κιμά, ανακατεύουμε, πλάθουμε και τα τηγανίζουμε, πάντα σε ελαιόλαδο, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τα σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και χωριάτικη σαλάτα.
Τι να φάτε σήμερα: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κινόα
Food
Πριν 324 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Λαχταριστό σάντουιτς με το κοτόπουλο που σας έμεινε από χτες
Food
Πριν 324 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Παντσανέλα, η καλοκαιρινή σαλάτα που λατρεύουν οι Ιταλοί
Food
Πριν 324 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκια κοτόπουλο με σως ταχίνι
Food
Πριν 323 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Κιμαδόπιτα με μόνο δύο υλικά
Food
Πριν 321 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Ομελέτα φούρνου με σύγκλινο
Food
Πριν 323 εβδομάδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Ελένη Πετρουλάκη κάνει το μαύρο ξανά πρωταγωνιστή στις βραδινές εξόδους
Food
Σήμερα
Το all time classic χρώμα που απογειώνει τη θηλυκότητα και επιστρέφει πιο δυναμικά από ποτέ
Το τέλειο λουκ της Dakota Johnson μας δίνει ιδέες για το φθινόπωρο
Food
Σήμερα
Η Dakota Johnson αποδεικνύει ξανά και ξανά πως το στυλ δεν χρειάζεται να θυσιάζει την άνεση.
Η ιστορική πόλη με μοναδική αρχιτεκτονική που έχει σημαδευτεί από τραγικά γεγονότα
Food
Σήμερα
Η ευρωπαϊκή καλλονή που θα σε κατακτήσει
Θέλεις να βλέπεις τη δουλειά σου πιο θετικά; Διάβασε αυτό!
Food
Σήμερα
Για να πηγαίνεις πάντα στη δουλειά σου με χαμόγελο!
Το νέο «game changer» στη skincare ρουτίνα – Οι δερματολόγοι το αποθεώνουν για προβλήματα ακμής
Food
Χτες
Ξεπερνά το σαλικυλικό οξύ, καταπραΰνει χωρίς ερεθισμούς και υπόσχεται δέρμα καθαρό, λείο και φωτεινό
Το «άγνωστο» γερμανικό χωριό που στέφθηκε το ομορφότερο στην Ευρώπη
Food
Χτες
Το πιο όμορφο χωριό της Ευρώπης βρίσκεται στη Γερμανία
3 παραμυθένια χωριά με πλατάνια, καταρράκτες και κορυφές που θα σε κάνουν να λες «θέλω να μείνω για πάντα»
Food
Χτες
Σαν να ‘χεις βρεθεί στις Αλπεις: Τα «κρυφά» διαμαντάκια των Τζουμέρκων που κόβουν την ανάσα
Η συνήθεια που πρέπει να αλλάξουμε αν θέλουμε να γεράσουμε καλά
Food
Χτες
Mια από τις πιο σημαντικές συνήθειες που πρέπει να αλλάξουμε γενικώς
Versace: Η πιο ωραία πασαρέλα μας γυρνά στην ωραία πλευρά των 80s
Food
Προχτές
Η συλλογή του Vitale έφερε έναν αέρα νοσταλγίας και ανανέωσης ταυτόχρονα!
Αν ξενυχτάς, πρόσεχε! Αυτή η συνήθεια σε οδηγεί σε έναν ύπουλο εθισμό
Food
Πριν 3 μέρες
Οι «νυχτερινοί τύποι» κινδυνεύουν περισσότερο – και η αιτία θα σε σοκάρει
Δεν είναι μύθος: Στην Ιταλία υπάρχει σιντριβάνι που ρέει δωρεάν κρασί 24/7
Food
Πριν 3 μέρες