E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι να φάτε σήμερα: Κεφτεδάκια νησιώτικα με ούζο

Θα μοσχομυρίσει η γειτονιά

Τι να φάτε σήμερα: Κεφτεδάκια νησιώτικα με ούζο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση 30/7/2019 | 00:11

Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για κεφτεδάκια νησιώτικα, με ούζο και δυόσμο. Έτσι τα φτιάχνουμε στα νησιά και όταν τηγανίζονται, μοσχομυρίζουν όλα τα γύρω σοκάκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος μοσχάρι με χοιρινό
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε τρίμματα
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 ώριμη μεγάλη και σφιχτή ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 4 κ.σ. ούζο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. δυόσμος αποξηραμένος
  • 4-5 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • λίγο αλεύρι

  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά για τα κεφτεδάκια και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο. Το ξίδι και το ούζο θα σπάσουν τις ίνες του κιμά και θα αφρατέψουν τα κεφτεδάκια. Κάνουμε μια λακκούβα στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τρίβουμε τα κρεμμύδια πάνω στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους στη ζύμη. Τρίβουμε και τη ντομάτα μέσα στη λεκάνη.
  2. Ρίχνουμε το αυγό, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε και τα τρίμματα από το μπαγιάτικο ψωμί για να απορροφήσουν τα πλεονάζοντα υγρά. Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα του κιμά, μέχρι να μην έχει πια σβόλους και να έχει αφρατέψει καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο το λιγότερο 30 λεπτά. Όσο παραπάνω τον αφήσουμε τόσο πιο ωραία θα μοσχοβολάνε οι κεφτέδες.
  3. Πλάθουμε κεφτεδάκια (βουτάμε τα χέρια σε ούζο για να μην κολλάει ο κιμάς) και τα πατάμε να γίνουν πλακέ ανάμεσα στις παλάμες. Αν θέλουμε τα αλευρώνουμε τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι. Εναλλακτικά, για να γίνουν πιο ελαφριά αλλά και τραγανά, προσθέτουμε 1-2 κ.σ αλέυρι μέσα στο μείγμα του κιμά, ανακατεύουμε, πλάθουμε και τα τηγανίζουμε, πάντα σε ελαιόλαδο, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τα σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και χωριάτικη σαλάτα.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Food Σήμερα

Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!

Αυτές είναι οι απαραίτητες πρωτεΐνες και βιταμίνες για το δέρμα σου

Food Σήμερα

Ανάλογα τις ανάγκες σου, βάλτα στην καθημερινότητά σου

Η καλύτερη άσκηση για να καθυστερήσουμε τη γήρανση

Food Σήμερα

Ποια άσκηση μας κάνει βιολογικά νεότερους;

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Food Χτες

Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Food Χτες

Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Food Χτες

Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Food Προχτές

Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Food Προχτές

Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Προχτές

Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

par: 3
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.