E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι να φάτε σήμερα: Παντσανέλα, η καλοκαιρινή σαλάτα που λατρεύουν οι Ιταλοί

Η αποθέωση της τομάτας σε μια πανεύκολη συνταγή

Τι να φάτε σήμερα: Παντσανέλα, η καλοκαιρινή σαλάτα που λατρεύουν οι Ιταλοί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

Αυτή η δημοφιλής ιταλική σαλάτα είναι η τέλεια προσθήκη σε κάθε καλοκαιρινό γεύμα ή μπάρμπεκιου. Τα ξεροψημένα, τραγανά κομμάτια ψωμιού εμπλουτισμένα με απαλή γεύση και άρωμα σκόρδου και βουτύρου την κάνουν πραγματικά ακαταμάχητη. Η γνωστή σε όλους ως "παντσαρέλα".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα χρειαστούμε:

  • 1/2 φρατζόλα τσιαπάτα, κομμένο σε κύβους
  • 400 γρ. τοματίνια ή 2-3 μεγάλες τομάτες
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο, για το ψωμί
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 κούπα μαϊντανό
  • 8 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο, για το ντρέσινγκ
  • αλατοπίπερο

Πάμε να τη φτιάξουμε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C
  2. Ζεσταίνουμε τη μισή κούπα ελαιόλαδο που έχουμε υπολογίσει για τα κομμάτια ψωμιού μαζί με το βούτυρο, σε ένα πυρίμαχο τηγάν, κατάλληλο για φούρνο, σε μέτρια φωτιά.
  3. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο και τα κομμάτια ψωμιού και ανακατεύουμε καλά.
  4. Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο όπου ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το ψωμί και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Στο μεταξύ, προετοιμάζουμε τα τοματίνια, κόβοντας τις στη μέση ή αν χρησιμοποιούμε τομάτες, τις κόβουμε σε μέτριους κύβους.
  6. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τις τομάτες, το αγγούρι και το κρεμμύδι.
  7. Συνδυάζουμε το ξύδι με τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε το μείγμα στη σαλάτα. Ανακατεύουμε.
  8. Προσθέτουμε το ψωμία και τα μυρωδικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Φαίη Σκορδά δίνει ιδέα για το πιο chic office–casual σύνολο της σεζόν

Food Πριν 4 ώρες

Το look που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη από το γραφείο μέχρι την απογευματινή βόλτα

To πρόβλημα του μεταβολισμού μετά τα 40 δεν είναι αυτό που νομίζεις

Food Πριν 4 ώρες

Ο μεταβολισμός αλλάζει – αλλά δεν σταματά

Το μπιστρό ‑ θρύλος στο Παρίσι που σερβίρει μόνο ένα πιάτο εδώ και 66 χρόνια

Food Πριν 4 ώρες

Το Le Relais de l’Entrecôte, είναι ένα ταπεινό μπιστρό που μοιάζει βγαλμένο από ταινία του ’50

Τώρα μπορεί κι εσύ να τα φτιάξεις με την Taylor Swift; Ο έρωτας στην εποχή του AI

Food Πριν 4 ώρες

Τα celebrity chatbots που πολλοί τα προτιμούν για σχέση

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου μετατρέπει το κλασικό πουκάμισο σε fashion statement

Food Χτες

Το διαχρονικό κομμάτι που αποκτά νέο χαρακτήρα μέσα από ένα μοντέρνο styling

Η πλατεία‑γίγαντας που λίγοι ξέρουν ότι είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων – και βρίσκεται σε ένα ελληνικό νησί!

Food Χτες

Η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων «κρύβεται» εκεί που δεν το περιμένεις - σε ένα ελληνικό νησί που λατρεύουν οι Ευρωπαίοι!

5 χωριά βγαλμένα από παραμύθι για τις πρώτες φθινοπωρινές αποδράσεις

Food Χτες

Κλείσε το κινητό, πάρε ζεστό ρόφημα και άσε το φθινόπωρο να σε βρει εκεί!

Το λάθος που κάνουν όλοι με το gua sha και δε βλέπουν ποτέ αποτελέσματα

Food Προχτές

Η λεπτομέρεια που σαμποτάρει τη skincare ρουτίνα σου χωρίς να το καταλαβαίνεις

Otrovert: Το νέο... είδος ανθρώπου που δεν ταιριάζει πουθενά – και δεν το χρειάζεται

Food Προχτές

Οι otroverts είναι παντού γύρω μας – απλώς δεν θα το καταλάβεις εύκολα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.