Μένουμε σπίτι. Ασφαλείς και ενημερωμένοι.
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Λαζάνια στο φούρνο με τον αυθεντικό ιταλικό τρόπο

Λαζάνια στο φούρνο με τον αυθεντικό ιταλικό τρόπο

Μια αγαπημένη, πεντανόστιμη συνταγή

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση 13/9/2019 | 17:59

Θα χρειαστούμε:

  • 30 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 120 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1/4 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1/4 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 90 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου, ψιλοκομμένα (πριαιρετικά)
  • 100 ml ξηρό ξηρό λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας ντομάτοπελτές 
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 
  • 800 ml σάλτσα μπεσαμέλ
  • 100 γρ. φρέσκα πράσινα λαζάνια ή 6 φύλλα αποξηραμένα λαζάνια
  • 150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 70 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά, το σκόρδο και το μπέικον για 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τον κιμά, τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά ή μέχρι να πάρει λίγο χρώμα αλλά να μη ροδίσει.

Προσθέτουμε τα συκωτάκια κοτόπουλου (αν βάλουμε) και τα μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Ρίχνουμε το κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτουμε 300 ml νερό και τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για 1½ ώρα.

Προσθέτουμε 3 κουτ. σούπας από την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε ανακατεύοντας το αυγό. Βάζουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ σε μια κατσαρόλα, τη ζεσταίνουμε ελαφρώς και αναμειγνύουμε σιγά-σιγά με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C (σκάλα 4 στο γκάζι).

Αλείφουμε με λάδι ή βούτυρο ένα πυρέξ με διαστάσεις 20 x 25 εκ. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα ζυμαρικά, τα κόβουμε σε βολικό μέγεθος και τα μαγειρεύουμε λίγα-λίγα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνουν «αλ ντέντε». Βγάζουμε κάθε παρτίδα με μια τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα και την τοποθετούμε κατευθείαν σε ένα μπολ με κρύο νερό.

Απλώνουμε τα φύλλα σε μια ενιαία στρώση πάνω σε μια πετσέτα κουζίνας και τα γυρίζουμε μία φορά για να στεγνώσουν και από τις δύο πλευρές. Αν βάλουμε ξερά ζυμαρικά, τα χρησιμοποιούμε ως έχουν. Απλώνουμε τη μισή σάλτσα κρέατος στο πυρέξ. Απλώνουμε διάσπαρτη τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα και τοποθετούμε από πάνω μία στρώση ζυμαρικών, έτσι ώστε να αλληλοεπικαλύπτονται ελαφρά. Απλώνουμε τη μισή μπεσαμέλ από πάνω και πασπαλίζουμε με τη μισή παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, ολοκληρώνοντας με μία στρώση μπεσαμέλ και παρμεζάνα.

Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει έντονα και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα ζώδια σήμερα: 30 Mαΐου

Food Σήμερα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αυτοί είναι έξι λόγοι που βήχουμε περισσότερο στο γραφείο

Food Σήμερα

Κι όμως, είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο που σχετίζεται με το περιβάλλον εργασίας σας

Το στιλάτο σπίτι που χτίζεται μέσα σε 6 ώρες & κοστίζει λιγότερα από 30.000 ευρώ

Food Σήμερα

Εκτός από ωραίο εξωτερικό, έχει και φοβερό εσωτερικό

Πως θα καθαρίσεις αποτελεσματικά τα εργαλεία του μακιγιάζ σου

Food Σήμερα

Ένα αναλυτικό βίντεο για το πως, αλλά και το κάθε πότε πρέπει να πλένεις πινέλα και σφουγγαράκια

Κορίτσια προσπαθούν να βρουν ποια jacket έχουν 10 και ποια 1.000 δολάρια

Food Σήμερα

Για να δούμε, μπορούν να κάνουν τις σωστές μαντεψιές;

Το αξεσουάρ που επέστρεψε, μεγαλύτερο από ποτέ

Food Σήμερα

Φόρεσέ το όπως οι διάσημες και κάνε τη διαφορά

Φτιάξε αυτές τις θεϊκές πατάτες που δεν είναι τηγανητές αλλά ακόμη καλύτερες

Food Χτες

Ξέρουμε πόσο αγαπάς τις τηγανητές πατάτες αλλά βρήκαμε καλύτερη λύση για τις λιγούρες σου

Τα ζώδια σήμερα: 29 Μαΐου

Food Χτες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Το γρήγορο πρόγραμμα γυμναστικής που χτυπάει την κυτταρίτιδα στην ρίζα της

Food Χτες

Κάνε το δέρμα σου να γίνει ακόμα πιο λαμπερό και υγιές

Το σeξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που μεταδίδεται και με το προφυλακτικό

Food Χτες

Ταλαιπωρεί χιλιάδες κόσμου σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Η αριστοκρατική συνοικία του Μπουένος Αιρες με το πολυτελές... νεκροταφείο της

Food Προχτές

Αν κάποιος ψάχνει μια αριστοκρατική, ήσυχη και πλούσια σε ιστορία συνοικία στο Μπουένος Άιρες, τότε αυτή είναι η Recoleta

Πώς η Σίσσυ Χρηστίδου έχασε τα περιττά της κιλά;

Food Προχτές

«Ναι βρίσκομαι σε δίαιτα, έχει πάει αρκετά καλά το πράγμα»

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.