E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Λαζάνια στο φούρνο με τον αυθεντικό ιταλικό τρόπο

Μια αγαπημένη, πεντανόστιμη συνταγή

Λαζάνια στο φούρνο με τον αυθεντικό ιταλικό τρόπο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

Θα χρειαστούμε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 30 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 120 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1/4 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1/4 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 90 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου, ψιλοκομμένα (πριαιρετικά)
  • 100 ml ξηρό ξηρό λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας ντομάτοπελτές 
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 
  • 800 ml σάλτσα μπεσαμέλ
  • 100 γρ. φρέσκα πράσινα λαζάνια ή 6 φύλλα αποξηραμένα λαζάνια
  • 150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 70 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά, το σκόρδο και το μπέικον για 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τον κιμά, τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά ή μέχρι να πάρει λίγο χρώμα αλλά να μη ροδίσει.

Προσθέτουμε τα συκωτάκια κοτόπουλου (αν βάλουμε) και τα μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Ρίχνουμε το κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτουμε 300 ml νερό και τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για 1½ ώρα.

Προσθέτουμε 3 κουτ. σούπας από την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε ανακατεύοντας το αυγό. Βάζουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ σε μια κατσαρόλα, τη ζεσταίνουμε ελαφρώς και αναμειγνύουμε σιγά-σιγά με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C (σκάλα 4 στο γκάζι).

Αλείφουμε με λάδι ή βούτυρο ένα πυρέξ με διαστάσεις 20 x 25 εκ. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα ζυμαρικά, τα κόβουμε σε βολικό μέγεθος και τα μαγειρεύουμε λίγα-λίγα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνουν «αλ ντέντε». Βγάζουμε κάθε παρτίδα με μια τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα και την τοποθετούμε κατευθείαν σε ένα μπολ με κρύο νερό.

Απλώνουμε τα φύλλα σε μια ενιαία στρώση πάνω σε μια πετσέτα κουζίνας και τα γυρίζουμε μία φορά για να στεγνώσουν και από τις δύο πλευρές. Αν βάλουμε ξερά ζυμαρικά, τα χρησιμοποιούμε ως έχουν. Απλώνουμε τη μισή σάλτσα κρέατος στο πυρέξ. Απλώνουμε διάσπαρτη τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα και τοποθετούμε από πάνω μία στρώση ζυμαρικών, έτσι ώστε να αλληλοεπικαλύπτονται ελαφρά. Απλώνουμε τη μισή μπεσαμέλ από πάνω και πασπαλίζουμε με τη μισή παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, ολοκληρώνοντας με μία στρώση μπεσαμέλ και παρμεζάνα.

Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει έντονα και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

4 πανέμορφα μέρη στην Ελλάδα που δεν ήξερες ότι υπάρχουν ‑ και θα σε εντυπωσιάσουν

Food Πριν 6 ώρες

Κάθε ένας από αυτούς τους τόπους υπόσχεται όχι απλώς εικόνες, αλλά βαθύτερη σύνδεση με την ελληνική φύση και ιστορία!

Όταν η αγάπη γίνεται πεδίο ελέγχου: Πώς αναγνωρίζεις και αντιμετωπίζεις έναν ναρκισσιστή

Food Πριν 6 ώρες

Ο πραγματικός ναρκισσιστής δεν αγαπά απλά τον εαυτό του, τον λατρεύει με τρόπο απόλυτο και εξουσιαστικό

Το φυτό που αλλάζει χρώμα και φτιάχνει τη διάθεσή σου

Food Πριν 6 ώρες

Είναι ένα σχεδόν άγνωστο φυτό αλλά θα σε κάνει να χαμογελάς κάθε φορά που το κοιτάς!

Τι είναι καλύτερο, το σπρέι ή το roll on για τον ιδρώτα;

Food Πριν 6 ώρες

Η επιλογή ανάμεσα σε σπρέι και roll-on αποσμητικό εξαρτάται από τον τύπο δέρματος, τις συνήθειες και τις ανάγκες σου

Πως να φτιάξετε τις τέλειες πατάτες φούρνου σαν τηγανητές

Food Πριν 6 ώρες

Μια εύκολη και πιο υγιεινή συνταγή

Οι πιο όμορφες διαδρομές με τραμ στον κόσμο ‑ 4 πόλεις που «ζουν» σε καρτ‑ποστάλ

Food Χτες

Από την Ανατολή έως τη Δύση, αυτά τα τραμ μετατρέπουν τη μετακίνηση σε εμπειρία ζωής

Ζεστές γουλιές απ’ όλο τον κόσμο: 5 ροφήματα που θα σε κάνουν να ξεχάσεις τον καφέ

Food Χτες

Δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις για να ζήσεις τη μαγεία των χειμωνιάτικων ροφημάτων του κόσμου – αρκεί μια κούπα και λίγη διάθεση

Δεν είναι η ιδέα σου: Αυτός είναι ο λόγος που δεν αντέχεις το ποτό όπως παλιά

Food Χτες

Τι αλλάζει στο σώμα σου και σε ‘ρίχνει’ το αλκοόλ

Η Hailey Bieber έκανε το πιο εντυπωσιακό trend στα νύχια που θα ζητήσεις αύριο στο nail salon

Food Χτες

Δες τα διάφανα νύχια της Hailey Bieber που μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι

Γιατί οι millennials παθαίνουν καρκίνο πιο συχνά από τους γονείς τους – και δεν το ξέρουν ακόμα!

Food Προχτές

Η γενιά των 30ρηδων και 40ρηδων μεγαλώνει με στρες, έλλειψη ύπνου και fast food - και οι επιστήμονες προειδοποιούν: το τίμημα θα είναι βαρύ

5 αρώματα που μυρίζουν ζεστασιά και καθαριότητα ‑ το απόλυτο φθινοπωρινό combo

Food Προχτές

Αυτό το φθινόπωρο, μην ψάχνεις να τραβήξεις την προσοχή - άφησε το άρωμά σου να μιλήσει από μόνο του!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.