Τα νόστιμα γεμιστά της Δευτέρας
Για να πάει καλά η εβδομάδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Θα χρειαστούμε:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- 3 ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες
- 3 πράσινες πιπεριές στρογγυλές
- 2 μέτρια κολοκύθια κατά προτίμηση στρογγυλά
- 2 μικρές μελιτζάνες φλάσκες
- 2 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 70 ml ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες τριμμένες μαζί με το ζουμί τους
- 10 κ. σ. ρύζι για γεμιστά
- 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια τριμμένα
- 2 κ. σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο (σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά για 2 -3 λεπτά)
- 1 κ. σ. σταφίδες μαύρες κορινθιακές (προαιρετικά)
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 ματσάκι βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πάμε να τα ετοιμάσουμε:
- Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί που να τα χωράει ακριβώς και κόβουμε ένα «καπάκι» από τη μεριά που έχουν το κοτσάνι.
- Με ένα κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα τους, ενώ από τις πιπεριές αφαιρούμε και πετάμε τα σπόρια. Τα αλατίζουμε εσωτερικά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέσα στο ταψί, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Γέμιση: - Ψιλοκόβουμε την ψίχα των λαχανικών και τη βάζουμε ένα μεγάλο μπολ μαζί με όλα τα υλικά της γέμισης, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε τη γέμιση στα λαχανικά αφήνοντας κενό 1 εκ. από το χείλος, γιατί το ρύζι θα φουσκώσει.
- Τα σκεπάζουμε όλα με τα καπάκια τους και αν μας έχει περισσέψει γέμιση τη βάζουμε ανάμεσα στα λαχανικά, μέσα στο ταψί μαζί με τις πατάτες, προσθέτουμε το 400 ml νερό και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μελώσει η γέμιση και να ροδίσουν τα γεμιστά ομοιόμορφα.
- Ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να σφίξουν και να βγάλουν τα αρώματά τους, πριν το σερβίρισμα.
Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή
Food
Πριν 317 εβδομάδες
Μακαρονάδα με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα γιαουρτιού
Food
Πριν 313 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα (Polpette al sugo)
Food
Πριν 318 εβδομάδες
Mια μακαρονάδα που ήρθε από τον παράδεισο
Food
Πριν 263 εβδομάδες
Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου όπως της γιαγιάς
Food
Πριν 314 εβδομάδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Αμαλία Κωστοπούλου απογείωσε το preppy στυλ με άρωμα Νέας Υόρκης
Food
Σήμερα
Μας δίνει έμπνευση για το φθινοπωρινό μας στυλ!
Ποια sneakers είναι cool αυτή τη στιγμή; Ένα breakdown των πιο hot τάσεων
Food
Σήμερα
Από animal prints μέχρι suede υφές και mules, αυτά είναι τα παπούτσια που φοριούνται τώρα παντού.
Το skincare λάθος που κάνεις κάθε βράδυ και σε κάνει να δείχνεις πιο κουρασμένη
Food
Χτες
Το μυστικό που αγνοείς και «κλέβει» τη φρεσκάδα από την επιδερμίδα σου
Μέχρι τι ώρα επιτρέπεται ο καφές; Η απάντηση που θα σας εκπλήξει
Food
Προχτές
Τι λέει Ισπανός καρδιολόγος
Τα 4 καλύτερα προϊόντα ματιών για να μειώσεις τις λεπτές γραμμές και τους μαύρους κύκλους
Food
Προχτές
Αξίζει να επενδύσεις στη φροντίδα σου, γιατί τα μάτια σου είναι η πιο εκφραστική περιοχή του προσώπου!
Πως η ιαπωνική τέχνη του «ikigai» μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις τον σκοπό στη ζωή σου
Food
Προχτές
Το ikigai δεν είναι απλά μια λέξη, αλλά τρόπος ζωής!
Πώς να συνδυάσεις τα ’90s loafers που κάνουν το πιο δυνατό comeback του 2025
Food
Προχτές
Από τη Sarah Jessica Parker μέχρι τη Julia Roberts, τα loafers ξαναγράφουν τους κανόνες του στυλ και αποδεικνύουν ότι η άνεση είναι το νέο… sexy
Ποιος κίνδυνος για την υγεία μειώνεται αν τρώμε ένα αυγό την ημέρα
Food
Προχτές
Τι έδειξε μια πρόσφατη μελέτη
Η Έλενα Γαλύφα προτείνει το πιο διαχρονικό δίδυμο για κομψές εμφανίσεις
Food
Πριν 3 μέρες