Η συνταγή για πορτοκαλόπιτα που θα σε κάνει να ξεχάσεις όλες τις άλλες
Χωρίς κόπο, με όλη τη γέυση και το φινετσάτο άρωμα πορτοκαλιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από το NEWSROOM
Θα χρειαστούμε:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για το σιρόπι
- 700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. νερό
- χυμό, από 3 πορτοκάλια
Για τη βάση
- 2 πορτοκάλια
- 450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γρ. σπορέλαιο
- 250 γρ. γάλα, 3,5%
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 2 λοβούς βανίλιας
- 3 αβγά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πάμε να την ετοιμάσουμε:
- Από τα 5 πορτοκάλια, βράζουμε τα 2 σε νερό για 1 ώρα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Από τα άλλα 3 πορτοκάλια παίρνουμε το ξύσμα, στύβουμε τον χυμό και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για το σιρόπι
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Όταν λιώσει η ζάχαρη και πάρει 1 βράση το σιρόπι αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό από τα 3 πορτοκάλια που κρατήσαμε στην άκρη.
- Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά το σιρόπι .
Για την πίτα
- Όση ώρα περιμένουμε να κρυώσει το σιρόπι, ανοίγουμε τη συσκευασία από τα φύλλα και τα απλώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο (όσο γίνεται να μην ακουμπάει το ένα στο άλλο). Τα αφήνουμε να ξεραθούν, μπορεί να πάρει από 1 έως 3 ώρες. Είναι έτοιμα όταν τα πιάνουμε και γίνονται κομμάτια.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Κόβουμε τα βρασμένα πορτοκάλια στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και στύβουμε τα πολλά υγρά.
- Χτυπάμε τα πορτοκάλια στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια με το ξύσμα από τα άλλα 3 πορτοκάλια, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, το μπέικιν, τη σόδα, τις βανίλιες, τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Σπάμε τα φύλλα με τα χέρια μας να γίνουν μικρά κομμάτια.
- Προσθέτουμε, μέσα στο μπολ με τη γέμιση, σε 5 δόσεις τα σπασμένα φύλλα, ανακατεύοντας πολύ καλά με μία σπάτουλα πριν προσθέσουμε τα επόμενα για να σιγουρευτούμε πως τα φύλλα δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους.
- Βουτυροαλευρώνουμε ένα ταψί 25x30 εκ.
- Βάζουμε το μείγμα από τα φύλλα και γέμιση μέσα στο ταψί και με μια σπάτουλα ισιώνουμε καλά.
- Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να γίνει ωραία τραγανή και χρυσαφένια η πορτοκαλόπιτα.
- Με το που τη βγάλουμε από τον φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
- Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
- Όταν κρυώσει κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με παγωτό και γλυκό πορτοκάλι.
Πώς να κάνεις τη σαλάτα σου από βαρετή σε γκουρμέ
Food
Πριν 228 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Χταπόδι σαλάτα από την Πάρο
Food
Πριν 243 εβδομάδες
Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου όπως της γιαγιάς
Food
Πριν 238 εβδομάδες
Η συνταγή που θα απογειώσει τη χοιρινή σας μπριζόλα
Food
Πριν 237 εβδομάδες
Η συνταγή για το κέικ που τρώγαμε μικροί
Food
Πριν 237 εβδομάδες
Η σαλάτα που θα σε βοηθήσει να ξεπρηστείς άμεσα
Body+Mind
Πριν 236 εβδομάδες
Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε αυτά τα μπιφτέκια γαλοπούλας με σος γιαουρτιού
Food
Πριν 236 εβδομάδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το E-Radio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα πιο hot νέα.
Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ
Food
Σήμερα
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι
Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα
Food
Σήμερα
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς
Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι
Food
Χτες
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!
Το εκπληκτικό μυστικό για την ανατροφή των παιδιών που κανείς δεν αναφέρει ποτέ
Food
Χτες
Ποιο είναι αυτό;
Η καλύτερη άσκηση για να καθυστερήσουμε τη γήρανση
Food
Χτες
Ποια άσκηση μας κάνει βιολογικά νεότερους;
3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα
Food
Προχτές