E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η συνταγή που θα απογειώσει τη χοιρινή σας μπριζόλα

Με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας που κάνει τη διαφορά

Η συνταγή που θα απογειώσει τη χοιρινή σας μπριζόλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

Θα χρειαστούμε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 μέτριες χοιρινές μπριζόλες πάχους 2,5 εκ. περίπου
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ρύζι, τηγανητές πατάτες ή πουρέ για συνοδευτικό

Πάμε να τις ετοιμάσουμε:

1. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και το βούτυρο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τηγανίζουμε τις μπριζόλες για 7-8 λ ή μέχρι να ψηθούν και ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.

2. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι με τσιμπίδα και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα. (Εναλλακτικά ψήνουμε τις μπριζόλες μας σε γκριλιέρα ή στο φούρνο).

3. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα σκόρδα, τη μουστάρδα σε σκόνη, 1-2 πρέζες αλατοπίπερο και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε για 1/2 λ.

4. Ρίχνουμε βροχηδόν το αλεύρι ανακατεύοντας ζωηρά, προσθέτουμε το ξύδι και το κρασί συνεχίζοντας διαρκώς το ανακάτεμα για λίγα δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.

5. Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τις μπριζόλες με συνοδευτικό επιλογής μας και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτές είναι οι έξι ορμόνες που επηρεάζουν το βάρος σου

Food Πριν 11 ώρες

Η καλή κατανόηση των ορμονών που επηρεάζουν το βάρος σου είναι καθοριστική για τη διαχείριση της διατροφής και του σωματικού βάρους

Σπάνε τα νύχια σου; Τι πρέπει να τσεκάρεις στην υγεία σου αλλά και την καθημερινότητά σου

Food Πριν 11 ώρες

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην αδυναμία και το σπάσιμο των νυχιών

Η συνήθεια που θα σε γεμίσει ενέργεια το απόγευμα

Food Πριν 11 ώρες

Βάλε το coffee nap στη ζωή σου

Πώς και πότε δημιουργήθηκαν οι πρώτες κοτομπουκιές

Food Πριν 11 ώρες

Τραγανό, παναρισμένο κομμάτι κοτόπουλο... αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων

Οι τροφές που σε χορταίνουν, και σε βοηθούν στη δίαιτα

Food Χτες

Αν πεινάς συνέχεια, δοκίμασε αυτές τις τροφές

Οι 4 τρόποι για να δυναμώσεις τη μνήμη σου σύμφωνα με την επιστήμη

Food Χτες

Εκτός από το σώμα και ο εγκέφαλος χρειάζεται τη γυμναστική του!

5 ευρωπαϊκές πόλεις που μοιάζουν φτιαγμένες από ζαχαρωτά

Food Προχτές

Ένα ταξίδι στις παραμυθένιες πόλεις της Ευρώπης

Aπλό ή ημιμόνιμο μανικιούρ; To καθε ένα έχει τα υπέρ και τα κατά του

Food Προχτές

Η επιλογή ανάμεσα σε ένα απλό μανικιούρ και ημιμόνιμο μανικιούρ εξαρτάται από τις ανάγκες σου

5 εναλλακτικές χρήσεις για τα μωρομάντηλα που μάλλον δεν γνωρίζεις

Food Προχτές

Για καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν στο σπίτι

Λελούδας: Η ιστορική ταβερνα της Αθήνας που σε λίγο κλείνει 100 χρόνια λειτουργίας

Food Προχτές

Αν δεν έχεις βρεθεί εκεί, πρέπει σύντομα να το κάνεις!

Τα πιο όμορφα λουλούδια που ανθίζουν τον Οκτώβριο

Food Πριν 3 μέρες

Εκτός από την άνοιξη, ανθίζουν και το φθινόπωρο πανέμορφα λουλούδια!

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.