Style, Ομορφιά, Σχέσεις, Celebs
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αν αγαπάτε τα λαζάνια ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσετε με σπανάκι και ανθότυρο

Αν αγαπάτε τα λαζάνια ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσετε με σπανάκι και ανθότυρο

Αγαπημένο φαγητό για όλη την οικογένεια

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση 23/10/2019 | 00:18

Θα χρειαστούμε:

  • 18 λαζάνια σε φύλλο (περίπου 350 γρ.)

Για την κρέμα

  • 1 συσκευασία μπεσαμέλ
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

Για τη γέμιση

  • 700 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα
  • 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  • 800 γρ. ανθότυρο, χοντροθρυμματισμένο
  • 50 γρ. κουκουνάρια (καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 2 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία)
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

Για τη μπεσαμέλ

  1. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  2. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τη μισή ποσότητα τυριού και ανακατεύουμε.

Για τη γέμιση

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και να μειωθεί ο όγκος του.
  2. Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  3. Τα αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ανθότυρο, τον άνηθο, τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Για τη σύνθεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Απλώνουμε στο ταψί 1 κουτάλα της σούπας από την μπεσαμέλ, ώστε να καλύψει όλο τον πυθμένα.
  3. Στρώνουμε 6 από τα λαζάνια, έτσι ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια, και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα από τη γέμιση.
  4. Στρώνουμε άλλα 6 λαζάνια, καλύπτουμε με την υπόλοιπη γέμιση και καλύπτουμε την επιφάνεια με τα τελευταία 6 λαζάνια.
  5. Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη μπεσαμέλ, σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να ροδίσουν στην επιφάνεια.
FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα ζώδια σήμερα: 19 Noεμβρίου

Πριν 1 ώρα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Ο ύπουλος καρκίνος του στόματος

Πριν 1 ώρα

Τα αθώα συμπτώματα που αγνοούμε

Best Dressed: Η διάσημη Youtuber σου δείχνει 50 outfits για όταν δεν έχεις τι να βάλεις

Πριν 1 ώρα

Αν δεν έχεις ακούσει ξανά το όνομα της, ήρθε η ώρα να τη γνωρίσεις

Oι πιο όμορφοι χειμερινοί προορισμοί στα Βαλκάνια

Πριν 1 ώρα

Θα σε ξεσηκώσουν για ταξιδάκι

Να τι γίνεται όταν δεν προσλάβεις επαγγελματία φωτογράφο στο γάμο σου

Πριν 1 ώρα

Η ποιότητα της εικόνας, ο φωτισμός, το κάδρο διαφέρουν δραματικά

Συμπτώματα του θυρεοειδή που δεν πρέπει να αγνοείτε

Πριν 1 ώρα

Όσα σας αποκαλύπτει το σώμα σας για την κατάσταση του

Το τέλειο νυφικό ήταν τελικά φόρεμα από το H&M

Χτες

Παρά το δούλεμα που της έριξαν οι φίλες της το νυφικό της ήταν τέλειο

Τα σημάδια που δείχνουν ότι η γρίπη εξελίσσεται σε πνευμονία

Χτες

Αν παρατηρήσετε ότι η γρίπη σας δεν περνάει, τότε μιλήστε στον γιατρό σας

Τα ζώδια σήμερα: 18 Noεμβρίου

Χτες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αυτό το μέρος είναι υποτιμημένο στους ταξιδιωτικούς προορισμούς κι όμως μαγεύει

Χτες

Αξίζει ένα ταξιδάκι ως εκεί και θα μας θυμηθείτε!

Τα λάθη που κάνεις με τα μαλλιά σου τις κρύες ημέρες

Χτες

Μάθε πως μπορείς να τα προστατεύσεις από τον χειμώνα

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.