Η συνταγή για γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα
΄Με χυλωμένο και σπυρωτό κριθαράκι, σκέτη απόλαυση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από το NEWSROOM
Θα χρειαστούμε:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- 1.200 γραμ. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 3 σκ. σκόρδο
- 1 καρότο
- 1 κομμάτι πράσο
- 2 κλωνάρια μαϊντανό
- 1 κ.σ πελτέ
- 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
- 2 συσκευασίες ντοματάκια ολόκληρα αποφλειωμένα (ή τριμμένη ντομάτα)
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 δαφνόφυλλο
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- κεφαλοτύρι τριμμένο ή ξερή μυζήθρα τριμμένη
Για το κριθαράκι
- 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
Πάμε να το ετοιμάσουμε:
- Ταμπονάρουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και ροδίζουμε τις μερίδες κρέατος περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο, στο τέλος το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να σοταριστεί για 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Βάζουμε τη δάφνη και το μπαχάρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Προς το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. Αυτό βοηθάει το κριθαράκι στο γιουβέτσι να κρατηθεί σπυρωτό.Το αδειάζουμε σε ταψί. Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κοκκινιστό μοσχάρι.
- Αφαιρούμε από τη σάλτσα τα λαχανικά (κρεμμύδι καρότο και πράσο) και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα υλικά στο ταψί. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό προσθέτουμε βραστό μέχρι να καλυφτουν 3 εκατοστά πάνω από το κριθαράκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 30-35 λεπτά. Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα στους 160 βαθμούς C για 20-25 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια φορά τα υλικά. Προς το τέλος του ψησίματος, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.
Το γιουβέτσι, σερβίρεται σχεδόν αμέσως αφού το βγάλουμε από το φούρνο, μόλις τραβήξει τα υγρά του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το E-Radio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα πιο hot νέα.
Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου
Χτες
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.
5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά
Χτες
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!
Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά
Χτες
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον
Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή
Προχτές
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου
Αυτά τα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα φτιάχνουν τα πιο νόστιμα γλυκά χωρίς ζάχαρη
Προχτές