E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal
ΚΟΣΜΟΣ
ΗΠΑ: Όλες οι εξελίξεις μετά τη δολοφονία του Φλόιντ

Δολοφονία Φλόιντ: Ακόμα δυο νεκροί σε Μινεάπολη και Ινδιανάπολη

Οι βίαιες ταραχές στις ΗΠΑ επεκτείνονται

Δολοφονία Φλόιντ: Ακόμα δυο νεκροί σε Μινεάπολη και Ινδιανάπολη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 31/5/2020 | 18:36

Οι βίαιες ταραχές στις ΗΠΑ επεκτείνονται μετά τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ την προηγούμενη εβδομάδα στην Μινεάπολη κατά την σύλληψή του από λευκούς αστυνομικούς.

Παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε χθες Σάββατο σε αρκετές μεγάλες πόλεις, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν την χύχτα στους δρόμους για να εκφράσουν την οργή τους για την αστυνομική βία που οδήγησε στον θάνατο του Φλόιντ, πυρπολώντας περιπολικά οχήματα και καταστρέφοντας καταστήματα και αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πτώμα ενός άνδρα βρέθηκε σήμερα το πρωί κοντά σε ένα καμμένο αυτοκίνητο στη Μινεάπολη.

Σύμφωνα με τον Τζον Έλντερ, τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της πόλης, όταν οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά, οι αστυνομικοί βρήκαν το πτώμα ενός άνδρα που βρισκόταν σε απόσταση μερικών μέτρων από το καμμένο αυτοκίνητο και το οποίο έφερε μώλωπες.

Η ταυτότητα του θύματος και η αιτία θανάτου του δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί και έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πλήρεις δυνάμεις της Εθνοφρουράς της Μινεσότα κινητοποιήθηκαν χθες για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έπειτα από τέσσερις νύκτες ταραχών στη Μινεάπολη ενώ - σε μια πρωτόγνωρη κίνηση το Πεντάγωνο έθεσε στρατιωτικές μονάδες σε ετοιμότητα τεσσάρων ωρών σε περίπτωση που ζητηθεί η συνδρομή τους από τον κυβερνήτη της Μινεσότα για την αντιμετώπιση των ταραχών.

Μάλιστα, αστυνομικοί τραυμάτισαν εργαζόμενους του Reuters με πλαστικές σφαίρες, την ώρα που κάλυπταν τις ταραχές στην πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το Λος Άντζελες ως το Μαϊάμι και το Σικάγο οι διαδηλώσεις με βασικό σύνθημα το «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» -τα τελευταία λόγια του Φλόιντ όταν βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος με το γόνατο ενός αστυνομικού στον λαιμό του -, ξεκίνησαν ειρηνικά, όμως στη συνέχεια ξέσπασαν επεισόδια με τους διαδηλωτές να κλείνουν δρόμους, να βάζουν φωτιές και να συγκρούονται με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να αποκαταστήσει την τάξη.

Σύμφωνα με το NBC, μετά τον 19χρονο στο Ντιτρόιτ κι έναν αστυνομικό στο Όκλαντ, άλλος ένας άνδρας που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια πυροβολισμών στην Ιντιανάπολη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά τη διάρκεια μαζικών πυροβολισμών τραυματίστηκαν τρία άτομα, με ένα εξ αυτών να καταλήγει.

Τα βίντεο με την στιγμή των πυροβολισμών έκαναν τον γύρο του διαδικτύου ενώ η μητροπολιτική αστυνομία της Ινδιανάπολης ανακοίνωσε πως δεν εμπλέκεται στους πυροβολισμού.

Για άλλη μια φορά, ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλτς δήλωσε ότι η ανάπτυξη της Εθνοφρουράς είναι αναγκαία διότι ξένα στοιχεία εκμεταλλεύονται τις διαδηλώσεις για να σπείρουν το χάος ενώ και π Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ κατηγόρησε επίσης «ομάδες εξωτερικών ακραίων στοιχείων και ταραξιών εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να υπηρετήσουν την δική τους χωριστή και βίαιη ατζέντα».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Πώς προετοίμασε το έγκλημα ο 54χρονος

Κόσμος Σήμερα

Αμέσως μετά τη δολοφονία, ο 54χρονος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι

Επίθεση αυτοκτονίας σε εκκλησία στη Συρία: Τζιχαντιστική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη

Κόσμος Σήμερα

Σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε η ομάδα ισχυρίστηκε ότι η επίθεση ήταν αντίποινα για αυτό που χαρακτήρισε ως «προκλήσεις από Χριστιανούς στη Δαμασκό»

Για ποιο λόγο η Ελλάδα επιλέγει να στείλει τελικά φρεγάτες νότια της Κρήτης ώστε να αναχαιτίσει της μεταναστευτικές ροές

Κόσμος Σήμερα

Τα ατού των συγκεκριμένων πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού που καλούνται να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους σε συνεργασία με σκάφη του Λιμενικού

Αυτοκτόνησε η YouTuber και ακτιβίστρια Mikayla Raines

Κόσμος Σήμερα

«Δεν άντεχε άλλο αυτά που ένιωθε και έβαλε τέλος στη ζωή της» είπε ο σύζυγος της 29χρονης

Μετρό: Έκλεισε ο σταθμός «Σύνταγμα»

Κόσμος Σήμερα

Ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα» έκλεισε με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Αμφιλοχία: Ανδρας σκότωσε την κουμπάρα του και αυτοκτόνησε

Κόσμος Σήμερα

Η άτυχη γυναίκα ήταν μητέρα τριών παιδιών και κάτοικος της περιοχής

«Χαμάμ» η Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ: Χωρίς κλιματισμό η αίθουσα ‑ Οι καταγγελίες

Κόσμος Σήμερα

Φοιτητική παράταξη καταγγέλλει ότι «σε περιόδους καύσωνα, η θερμοκρασία στο εσωτερικό της βιβλιοθήκης είναι αποπνικτική»

Χαλκιδική: 3.500 αιγοπρόβατα έχουν θανατωθεί μέχρι στιγμής λόγω ευλογιάς

Κόσμος Σήμερα

Δύσκολη η κατάσταση στην Κασσάνδρα

Έξαλλος ο Ντόναλντ Τραμπ με Ισραήλ και Ιράν για την παραβίαση της εκεχειρίας: Δεν ξέρουν τι στο διάολο κάνουν

Κόσμος Σήμερα

Μίλησε με Νετανιάχου και του ζήτησε να μην βομβαρδίσει την Τεχεράνη

Ινδή ήθελε γάμο ‑ Ο άνδρας παντρεύτηκε άλλη: Αυτό που ακολούθησε ήταν ...σατανικό

Κόσμος Σήμερα

Μία καλοστημένη παγίδα για να εκδικηθεί τον «έρωτα της ζωής της»

Μεγάλη φωτιά στη Χωριστή Δράμας

Κόσμος Σήμερα

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.