ADVERTISEMENT
ΚΟΣΜΟΣ
ΗΠΑ: Όλες οι εξελίξεις μετά τη δολοφονία του Φλόιντ

Έως και για 40 χρόνια στη φυλακή οι αστυνομικοί για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τη φυλακή των τριών αστυνομικών που συνελήφθησαν την Τετάρτη

Newsroom

Ενημερώθηκε
2' χρόνος ανάγνωσης
Έως και για 40 χρόνια στη φυλακή οι αστυνομικοί για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ
ADVERTISEMENT

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να βρεθούν στη φυλακή έως και για 40 χρόνια βρίσκονται οι τέσσερις αστυνομικοί που έχουν συλληφεί - αρχικά ο Ντέρεκ Τσόβιν και την Τετάρτη οι άλλοι τρεις - για την δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά την προσαγωγή του στη Μινεάπολη της Μινεσότα.

Αρχικά ο Τσόβιν είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία σε τρίτο βαθμό (εξ αμελείας) αλλά την Τετάρτη ο εισαγγελέας της Μινεσότα ανακοίνωσε ότι η κατηγορία σε βάρος του γίνεται ανθρωποκτονία σε δεύτερο βαθμό (εν βρασμώ ψυχής) γεγονός που σημαίνει ότι η μέγιστη δυνατή ποινή αυξήθηκε από τα 25 στα 40 χρόνια.

ADVERTISEMENT

Αντίστοιχη ποινή κάθειρξης 40 ετών αντιμετωπίζουν και οι άλλοι τρεις αστυνομικοί που κατηγορούνται για συνέργεια, όπως μεταδίδει το CNBC.

Μάλιστα, οι αμερικανικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των τριών αστυνομικών που εντάχθηκαν νωρίτερα στο κατηγορητήριο, με τις πορτοκαλί στολές των κρατουμένων.

ADVERTISEMENT

«Είμαστε εδώ γιατί ο Τζορτζ Φλόιντ δεν είναι εδώ» είπε ο εισαγγελέας Κιθ Έλισον ανακοινώνοντας την αλλαγή του κατηγορητηρίου. Όπως είπε, ωστόσο, η δικογραφία θα χρειαστεί μήνες για να ολοκληρωθεί καλώντας όλους να δείξουν υπομονή.

«Θα αναζητήσουμε τη δικαιοσύνη για τον Φλόιντ. Για να είμαστε σωστοί θα απαιτηθούν μήνες» είπε χαρακτηριστικά για τους αστυνομικούς που καταγράφηκαν σε βίντεο να πατάνε και αυτοί τον 46χρονο Αφροαμερικανό.

Πρόκειται για τους Tou Thao, Thomas Lane και J. Alexander Kueng. Οι δύο πρώτοι μεταφέρθηκαν σε φυλακή λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης ενώ ο τρίτος είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως λίγη ώρα νωρίτερα.

ADVERTISEMENT

Στο βίντεο, το οποίο στην ουσία ενοχοποιεί τους τρεις αστυνομικούς, φαίνονται να έχουν γονατίσει πάνω στον Φλόιντ, ενώ αυτός ακούγεται να προσπαθεί να ανασάνει. «Παρακαλώ, παρακαλώ, αφήστε με να σηκωθώ» ικέτευε ο Φλόιντ τους αστυνομικούς, λίγο πριν να χάσει τις αισθήσεις του.

«Παρακαλώ δεν μπορώ να ανασάνω. Με πονάει το στομάχι μου, με πονάει ο λαιμός μου. Δεν μπορώ να ανασάνω» έλεγε ο 46χρονος, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Μάλιστα, όπως έμελλε επίσης να αποκαλυφθεί, ο Φλόιντ έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους αστυνομικούς και μέσα στο περιπολικό.

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο