E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Quitfluencers: Το φαινόμενο παραιτήσεων που τρομάζει τις επιχειρήσεις

Το 70% θα παραιτηθεί αν δει τους συναδέλφους του να το κάνουν

Quitfluencers: Το φαινόμενο παραιτήσεων που τρομάζει τις επιχειρήσεις
Photo by Johnny Cohen on Unsplash
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Κάτι περισσότερο από 7 στους 10 εργαζομένους σκέφτονται να παραιτηθούν από την δουλειά τους, αν δουν τους συναδέλφους τους να φεύγουν από την εργασία. Η παγκόσμια έρευνα του Ομίλου Adecco: Global Workforce of the Future 2022, έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα αναδεικνύοντας τη ραγδαία άνοδο του φαινομένου των «quitfluencers». Όταν δηλαδή ένας εργαζόμενος αποχωρήσει από μια επιχείρηση, επηρεάζει και τους υπόλοιπους εργαζόμενους να κάνουν το ίδιο.

Υπάρχει βέβαια και το στατιστικό ότι 3 στους 5 εργαζόμενους δεν μπορούν πλέον να καλύψουν την αύξηση στο κόστος διαβίωσης και λίγο πάνω από τους μισούς, αναζητούν δεύτερη δουλειά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην έρευνα συμμετείχαν 34 χιλιάδες εργαζόμενοι από 25 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Το συμπέρασμα που έφτασε είναι ότι σε ένα περιβάλλον όπου η αβεβαιότητα ολοένα και αυξάνεται, οι εταιρείες θα πρέπει να διαχειριστούν και την ευημερία τους αλλά και τις οικονομικές ανησυχίες των εργαζομένων τους. , παραμένοντας διαρκώς στο πλευρό τους ώστε να μην αντιμετωπίσουν κύματα παραιτήσεων.

Η κύρια αιτία ανησυχίας στους εργαζομένους είναι ο αυξανόμενος πληθωρισμός. Το 61% ανησυχεί ότι ο μισθός του δεν θα είναι αρκετός για να διαχειριστούν την παράλληλη άνοδο του πληθωρισμού και την αύξηση στο κόστος ζωής που θα προκαλέσει. Το 51% των εργαζομένων σκέφτεται ή έχει αποφασίσει να βρει δεύτερη δουλειά.

Η έρευνα δείχνει και τη ραγδαία άνοδο του φαινομένου «quitfluencer». Σύμφωνα με την έρευνα 70% των ερωτηθέντων, σκέφτονται να παραιτηθούν αν δουν συναδέλφους να παραιτούνται. Η γενιά Ζ, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει 2,5 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να επηρεαστούν και να παραιτηθούν απ’ ότι οι Baby Boomers.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εταιρείες σύμφωνα με την έρευνα έχουν την ανάγκη να διατηρήσουν τα ταλαντούχα στελέχη τους, αφού το 27% των εργαζομένων σκέφτεται να εγκαταλείψει τη δουλειά του στους επόμενους 12 μήνες. Οι μισοί από αυτούς αναζητούν ενεργά την επόμενη εργασία τους και εδώ δημιουργείται ευκαιρία για τις εταιρείες να παρέμβουν ώστε να αναστρέψουν την κατάσταση, επενδύοντας στην επανεκπαίδευση και στη διατήρηση του ταλέντου ώστε να περιοριστεί η έκταση του φαινομένου.

Οι νέοι από την άλλη θέλουν μεγαλύτερη ευελιξία και αποφεύγουν δουλειές που μπορούν να τους κοστίσουν προσωπικό χρόνο, αναζητώντας μια ισορροπία σε προσωπική και επαγγελματική ζωή. Το 47% της γενιάς Z δουλεύει 4 ημέρες την εβδομάδα. Από το 32% συνολικά των ερωτηθέντων που μέχρι στιγμής δουλεύουν 4 ημέρες την εβδομάδα, οι μισοί τουλάχιστον δέχθηκαν περικοπή μισθού προκειμένου να κάθονται μια παραπάνω μέρα.

Η έρευνα λοιπόν καλεί τις εταιρείες να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με τους εργαζομένους. Η Valerie Beaulieu-James, Chief Sales and Marketing Officer του Ομίλου Adecco δήλωσε σχετικά: «Για να μην έρθουν αντιμέτωπες με μαζικές παραιτήσεις –ήδη παρατηρείται μια αύξηση του φαινομένου σε παγκόσμιο επίπεδο– οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση με τους εργαζομένους τους και να μην περιορίζουν τη στήριξή τους μόνο σε αυξήσεις απολαβών. Για να καλύψουν τις ανάγκες των εργαζομένων τους, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να παρέχουν τη δυνατότητα για περισσότερη ευελιξία, καθώς αυτό αποτελεί μια από τις βασικότερες προϋποθέσεις παραμονής ή όχι σε μια εργασία.

»Σε αυτό το πλαίσιο, οι εταιρείες θα πρέπει να δώσουν έμφαση στη διατήρηση των ταλαντούχων στελεχών και να εξασφαλίζουν ότι οι προϊστάμενοι των τμημάτων θα επικοινωνούν με τους υφισταμένους τους για θέματα επαγγελματικής ανέλιξης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μια επιχείρηση να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της και να παρέχει ευκαιρίες διά βίου μάθησης. Η απόκτηση νέων γνώσεων και η αναβάθμιση των ήδη υφιστάμενων δεξιοτήτων των εργαζομένων έχουν μεγάλη σημασία στον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων εργοδότη - εργαζομένου. Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο τα διευθυντικά στελέχη μιας επιχείρησης να καλλιεργήσουν μια κουλτούρα η οποία θα εμπνέει και θα παρακινεί όλους τους εργαζομένους να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

HΑΝ NΑΗ: `Ενα ποπ κορίτσι σε έναν άγριο κόσμο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Πριν 4 ώρες

Μιλήσαμε μαζί της για να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα

Πόσο βαθύς είναι ο ωκεανός στην πραγματικότητα

Πριν 4 ώρες

Αν νομίζετε ότι γνωρίζουμε τα πάντα για τη θάλασσα, τότε θα εκπλαγείτε

Ποια ήταν η χειρότερη γενοκτονία στην ανθρώπινη ιστορία;

Χτες

Στην παγκόσμια ιστορία ένας σημαντικός αριθμός μαζικών δολοφονιών και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας έχουν λάβει χώρα

Τα ρομπότ γίνονται φίλοι μας: Nαι οι ταινίες είχαν δίκιο

Χτες

Oι άνθρωποι στρέφονται στις συσκευές για παρέα - Πολλοί προτιμούν τις συσκευές από τους ανθρώπους ή γιατί απλώς, δεν βρίσκουν πια παρέες

Πώς ξοδεύουν τα κέρδη τους οι χρηματιστές της Wall Street

Χτες

Αυτοκίνητα, χαβιάρι και κρυπτονομίσματα

Ειδικός του FBΙ σου αποκαλύπτει τα μεγάλα μυστικά των διαπραγματεύσεων

Χτες

Είναι 2 τεχνικές που γενικώς, αποτελούν καλό χαρτί στη συνομιλία

Η ιστορία της Ράφα και γιατί χτύπησε εκεί το Ισραήλ

Προχτές

Τι είναι το πέρασμα της Ράφα

Μαρία Αντουανέτα: Έμεινε στην Ιστορία για δυο φράσεις της, όμως τη μία δεν την είπε ποτέ

Προχτές

Mήπως η Μαρία Αντουανέττα ήταν κάπως παρεξηγημένη;

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.