E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ένα ποντάρισμα στο πόκερ που έφερε μια παράξενη αλλαγή ονόματος

Με 99 χαρακτήρες

Ένα ποντάρισμα στο πόκερ που έφερε μια παράξενη αλλαγή ονόματος
Photo by Michał Parzuchowski on Unsplash
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Έχουν υπάρξει κατά καιρούς πολύ περίεργα στοιχήματα στην ιστορία του τζόγου. Ένα ζευγάρι στοιχημάτισε μεταξύ του σε έναν αγώνα των Chicago Bears με τους Green Bay Packers και όποιος κέρδιζε, θα χρησιμοποιούσε taser στον άλλον. Βέβαια, στο τέλος ήρθε η αστυνομία καθώς μάλλον η χρήση του taser έγινε καθ’ υπερβολή. Ένας άλλος άντρας πόνταρε όλα τα υπάρχοντά του σε έναν γύρο της ρουλέτας και κέρδισε.

Από την άλλη υπάρχει ο Brian Zembic, γνωστός και επαγγελματίας τζογαδόρος, που εμφανίστηκε στην εκπομπή «Botched!» για να πει ότι το 1996, έβαλε στοίχημα για 100 χιλιάδες δολάρια ότι θα κάνει χειρουργική επέμβαση αύξηση στήθους. Και φυσικά κέρδισε το στοίχημα, κρατώντας τα εμφυτεύματα για 20 χρόνια, αντί για έναν χρόνο που έλεγε το στοίχημα. «Ήμουν απασχολημένος με τον τζόγο, και τα συνήθισα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Zembic έβαλε πολλά στοιχήματα αλλά δεν πόνταρε ποτέ το όνομά του. Κάτι που έκανε ένας 22χρονος Νεοζηλανδός σε μια παρτίδα πόκερ και όταν έχασε το 2010, άλλαξε το όνομα του σε «Full Metal Havok More Sεxy and Intelligent Than Spock and All the Superheroes Combined with Frostnova». Ένα όνομα με πολλές αναφορές στην ποπ κουλτούρα και κυρίως τα κόμικς.

Ένας φίλος του έκανε μια ανάρτηση για το στοίχημα και είπε ότι ήταν μεθυσμένος όταν το έβαλε και έμαθε ότι το όνομά του είχε αλλάξει νομικά όταν πήγε να ανανεώσει το διαβατήριό του. Υπάλληλος του ληξιαρχείου της χώρας, επιβεβαίωσε πως η αίτηση είχε γίνει τον Μάρτιο του 2010 και πως ο αιτών είχε συμπληρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Το όνομα αποτελείται από λιγότερους από 100 χαρακτήρες που είναι το όριο, αφού φτάνει του 99. Ο «Full Metal Havok More Sεxy and Intelligent Than Spock and All the Superheroes Combined with Frostnova» θα μπορούσε να αλλάξει ξανά το όνομα του σε αυτό με το οποίο βαφτίστηκε, αν έκανε ξανά μια αίτηση, πλήρωνε 127 δολάρια και περίμενε 8 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας, τα ονόματα μπορούν να αλλάξουν νόμιμα, αν υπάρχει ένα επώνυμο και ένα ή περισσότερα ονόματα. Εκείνη που θέλουν μόνο ένα όνομα, για θρησκευτικούς, φιλοσοφικούς ή πολιτιστικούς λόγους, θα πρέπει να γράψουν ένα επιπλέον γράμμα με το οποίο θα εξηγούν την ιδιάζουσα κατάστασή τους.

Απαγορεύονται τα ονόματα με περισσότερους από 100 χαρακτήρες, ονόματα που είναι προσβλητικά, οι αριθμοί ή τα σύμβολα, η να εμπεριέχουν έναν τίτλο, όπως βασιλιάς ή πρίγκιπας. Στα απαγορευμένα ονόματα στη Νέα Ζηλανδία είναι το «Εωσφόρος», το «Μεσσίας» κ.α. Δυο γονείς είχαν χάσει την επιμέλεια της 9χρονης κόρης του και όταν το κορίτσι πέρασε στα χέρια του κράτους, μπορούσε να αλλάξει το όνομα της από «Talula Does the Hula from Hawaii».

Υπάρχουν κι άλλες χώρες που απαγορεύουν ονόματα. Στη Σουηδία απαγορεύεται το «Superman» ή το «Metallica». Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια, υπάρχουν αυστηροί νόμοι. Παράδειγμα είναι όταν ο Elon Musk και η Grimes, ήθελαν να ονομάσουν το παιδί τους «X Æ A-12», αλλάζοντας το τελικά σε «Xii», τον ρωμαϊκό αριθμό 12. Γιατί σύμφωνα με τον νόμο της πολιτείας, τα ονόματα μπορούν να αποτελούνται μόνο από τα 26 γράμματα του αλφάβητου.

Πληροφορίες: grunge.com

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Σήμερα

Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Σήμερα

Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς

Το αρχαίο εpωτικό γκράφιτι που βρέθηκε σε ελληνικό νησί

Χτες

Αφορούσε τη συνέυρεση δυο αντρών

Ένας άνδρας που ο κόσμος δεν του έδωσε την αναγνώριση που άξιζε

Χτες

Το επίτευγμά του και η αναγνώριση που δεν ήρθε

Εξωγήινοι: Οι 3 πιο γνωστές περιπτώσεις «στενών επαφών»

Χτες

Κάποιοι είδαν, κάποιοι έκαναν ότι δεν είδαν

4 εθνικοί ύμνοι που δεν έχουν καθόλου στίχους

Προχτές

Ποιες χώρες δεν περιλαμβάνουν λόγια στον ύμνο τους

Ποια ήταν η πρώτη γυναίκα που ανέβηκε στο Έβερεστ;

Προχτές

Το απίστευτο επίτευγμα της Tabei την έκανε παγκόσμια διασημότητα

H παμπόνηρη υπερμαραθωνοδρόμος που έκανε το ασύλληπτο

Προχτές

Είπαμε να βοηθιόμαστε, αλλά όχι κι έτσι (!)

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.