E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

7 μέρη στην Αθήνα για τέλειες σούπες

Γιατί ο χειμώνας θέλει τις σουπιτσες του και τα μαγαζιά που τις ετοιμάζουν σε διάφορες εκδοχές, είναι πολλά!

7 μέρη στην Αθήνα για τέλειες σούπες
@localgreenathens / instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ

Κρύο καιρός για σούπα! Τον χειμώνα ψάχνεις κάτι να σε ζεστάνει αλλά και να σε χορτάσει, μια ωραία και νόστιμη σούπα είναι φυσικά η καλύτερη επιλογή. Είναι το κλασσικό χειμωνιάτικο φαγητό που όλοι αγαπάμε.

Το συγκεκριμένο είδος φαγητού το έχουμε συνδυάσει με διάφορες ασθένειες, λόγω κυρίως των θεραπευτικών ιδιοτήτων του. Σίγουρα όμως δεν παύει να είναι ένα νόστιμο πιάτο που όλοι επιθυμούμε να φάμε όταν ο υδράργυρος πέφτει στα  χαμηλά. Το πιάτο αυτό σίγουρα έχει την τάση να ανακαλεί ωραίες αναμνήσεις ζεστασιάς και θαλπωρής κοντά σε αγαπημένα πρόσωπα. Δεν έχει άδικα τη φήμη του μαμαδίστικου φαγητού που όλοι έχουμε μέσα στην καρδιά μας.
 
Στην Αθήνα ψάξαμε και βρήκαμε ορισμένα μαγαζιά που μπορείς να δοκιμάσεις τις πιο νόστιμες σούπες με διαφορά. Σε ορισμένα από αυτά θα μπεις στον πειρασμό να δοκιμάσεις όχι και τόσο συνηθισμένες γεύσεις. Οι νέες γαστρονομικές συνήθειες έχουν πάει το πιάτο της σούπας σε άλλο level και η απόδειξη είναι ότι η προτίμηση του κόσμου για αυτές, έχει αυξηθεί σημαντικά.

Οινομαγειρείο η Ήπειρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το θρυλικό πατσατζίδικο μέσα στη Βαρβάκειο που προσφέρει  πιάτα που ξεπερνούν σε νοστιμιά τα σπιτικά πάνω από εκατό χρόνια. Πρόκειται για ένα ιστορικό στέκι των ξενύχτηδων. Είναι αδιαμφισβήτητα το καταφύγιο των πεινασμένων κατά την επιστροφή τους από τις μουσικές σκηνές και τα club. Το συγκεκριμένο μαγειρείο είναι το μοναδικό από τα παλιά που έχει επιζήσει μέσα στα χρόνια. Αν είσαι του πατσά σίγουρα πρέπει να φας τη ζεστή αυτή σούπα και γρήγορα θα καταλάβεις ότι δικαίως φημίζεται ως ο καλύτερος της Αθήνας. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις κρεατόσουπα, ψαρόσουπα και όλες τις κλασσικές σούπες ζεστές, λαχταριστές και φτιαγμένες πάντα με αγνά υλικά. 
Φιλοποίμενος 4, Αθήνα
Local Green
 Στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Περικλέους, θα βρεις μια σύγχρονη όαση που σου δίνει κίνητρο να αγαπήσεις το υγιεινό φαγητό. Με έμφαση στη vegan διατροφή το local green σου ετοιμάζει καταπληκτικές σούπες γεμάτες βιταμίνες για να χορτάσεις και κυρίως να ζεσταθείς τις κρύες μέρες του χειμώνα. Αν βρεθείς στο κέντρο και είσαι σε φάση σούπας, πήγαινε και δοκίμασε τη βελουτέ σούπα με καρότο, πορτοκάλι και τζίντζερ πασπαλισμένη με σουσάμι και chilli. Αν είσαι του κλασσικού δοκίμασε την κοτόσουπα με τα noodles και το καλαμπόκι και θα με θυμηθείς
Περικλέους 30-32, Αθήνα

Tuk Tuk Thai Street Food 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αν  αγαπάς τις εξωτικές γεύσεις και θες να δοκιμάσεις και κάτι διαφορετικό το Tuk Tuk είναι μονόδρομος. Ιδιαίτερα γευστικά αρώματα που σε μεταφέρουν σε Ασιατικό mood σε περιμένουν να τα μυρίσεις και να τα δοκιμάσεις. Η σούπα με το γάλα καρύδας είναι must. Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι η tom yum που είναι ζεστή και ξινή σούπα, συνήθως συνοδεύεται με γαρίδες και δεν είναι πολύ καυτερή. Η γεύση και τα αρώματα  που αφήνει είναι μοναδικά.
 Βεΐκου 40, Κουκάκι

Άμα λάχει στης Νεφέλης

Η όμορφη γνωστή ταβέρνα στα Εξάρχεια που μόλις τη δεις σίγουρα σου φτιάχνει τη διάθεση και θες να μπεις μέσα έχει πολλές γευστικές επιλογές και μέσα σε αυτές είναι και οι νοστιμότατες σούπες της. Δοκίμασε τη βελουτέ κολοκυθόσουπα με κρουτόν. Παραπονεμένο δε θα σε αφήσει και η ψαρόσουπα με τα λαχανικά. 
Καλλιδρομίου 69, Αθήνα

Wagamama

Το Wagamama εδώ και χρόνια είναι εγγύηση στο  ασιατικό φαγητό. Αν είσαι φαν του ramen βρίσκεσαι στο κατάλληλο σημείο. Θα βρεις πολλές επιλογές. Αγαπημένο πιάτο είναι το chicken ramen που είναι μαριναρισμένο στήθος κοτόπουλο ψημένο στη σχάρα με σπανάκι, βλαστάρια μπαμπού, φρέσκο κρεμμυδάκι και noodles  μέσα σε ζεστό ζωμό από κοτόπουλο.
Εκτός από τις επιλογές για ramen, δοκίμασε και τα nikko yellow curry  τα οποία εκτός από  απόλυτα instagramικά πιάτα είναι και αρωματικές ζεστές σούπες καρύδας που κάθε μπουκιά θα σε ζεστάνει αλλά και θα σε χορτάσει. Μπορείς να τα συνοδεύσεις με noodles ρυζιού ή λευκό ρύζι. 
Κασσαβέτη 3, Κηφισιά
Κηφισίας 37Α, Golden Hall Μαρούσι

Μάστρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η ψαροταβέρνα  Μάστρα  με παραδοσιακό χαρακτήρα θα σου προσφέρει μια από τις πιο ''σπιτικές'' σούπες που έχεις φάει. Με διαφορά μια από τις καλύτερες ψαρόσουπες στο κέντρο της πόλης. Αν σε βγάλει ο δρόμος προς τα εκεί, άραξε στην αυλή του μαγαζιού και απόλαυσε τη χορταστική ψαρόσουπα με ολόφρεσκο ψάρι, ρύζι, αυγολέμονο, πατάτα και κολοκυθάκια. 
Η σούπα αυτή θα σου ζεστάνει την καρδιά και θα νιώσεις ότι την έφαγες από τα χέρια της μαμάς.
Παπαδιαμαντοπούλου 34, Ιλίσια

Avocado Athens

Μια καθαρά vegan γωνιά στο κέντρο της Αθήνας με πολύ ωραίες plant-based γεύσεις είναι το Avocado. Μέσα στις πολλές επιλογές του χορτοφαγικού μενού του θα βρεις και τρεις gluten free σούπες με Ινδική προέλευση. Εξωτικά αρώματα και γεύσεις από την άλλη πλευρά του πλανήτη θα γεμίσουν τον ουρανίσκο σου. Δοκίμασε την παραδοσιακή Ινδική με κόκκινη και κίτρινη φακή και φρεσκοτριμμένα μπαχαρικά, αλλά και τη σούπα με λαχανικά εποχής.
Πιο ιδιαίτερη για μένα είναι η ζεστή κολοκυθόσουπα με βιολογική κολοκύθα, γάλα καρύδας, ελαιόλαδο, σέλινο, καρότο και λίγο σκόρδο.
Νίκης 30, Σύνταγμα
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το μνημείο στην Αθήνα που όλοι ξεχνούν να επισκεφτούν

Πριν 10 ώρες

Κι όμως, περνάμε καθημερινά από εκεί!

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Πριν 10 ώρες

Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Σε αυτά τα εστιατόρια θα φας την καλύτερη deep dish pizza της Αθήνας

Πριν 10 ώρες

Για σένα που θέλεις να δοκιμάσεις την deep dish pizza καλό είναι να ξέρεις και που θα βρεις την καλύτερη!

Tι μπορείς να τρως το βράδυ που να βοηθά να έχεις έναν ήσυχο ύπνο

Πριν 10 ώρες

Ό,τι τρως μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου

Trends στο χρώμα των μαλλιών για την άνοιξη που πρέπει να τσεκάρεις

Χτες

Oι φετινές τάσεις στο χρώμα των μαλλιών προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών!

Τι είναι το Σύνδρομο του Βαμπίρ

Χτες

Τα βαμπίρ είναι αληθινά ...κάποιες φορές!

4 υπάκουες ράτσες σκύλων ‑ Δε θα το σκάσουν ποτέ

Χτες

Αυτά τα σκυλιά έχουν πιο υπάκουη συμπεριφορά από άλλα

Έχεις αλλεργία; Μπορεί να φταίνε τα καλλυντικά σου

Προχτές

Οι αλλεργίες στα καλλυντικά προϊόντα έχουν γίνει κάτι σύνηθες

Τι μπορεί να κρύβει ο πόνος στα δόντια

Προχτές

Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε;

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Προχτές

Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.