E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο βραβευμένος σεφ Στέφανος Σταμίδης πιστεύει πως η ισορροπία είναι το μυστικό σε όλα

Executive Chef Dome, του ξενοδοχείου Nikopolis

Ο βραβευμένος σεφ Στέφανος Σταμίδης πιστεύει πως η ισορροπία είναι το μυστικό σε όλα

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση 20/1/2023 | 14:21

O ταλαντούχος Executive Chef του Dome, έχει σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και πολυετή εμπειρία σε κουζίνες διαφόρων ξενοδοχείων & εστιατορίων. Ο Στέφανος και όλη η ομάδα του, για 3η συνεχόμενη χρονιά είχαν την τιμή να βραβευθούν από το Αθηνόραμα και τα Bραβεία Eλληνικής Kουζίνας αναδεικνύοντας το Dome Real Cuisine ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Θεσσαλονίκη με βαθμολογία 14,5/20 στην σύγχρονη Ελληνική κουζίνα για το 2021. Πιστεύει στην αυθεντική κουζίνα και στην αναζήτηση των καλύτερων πρώτων υλών χωρίς υπερβολές με έμφαση στην απόλυτη και μοναδική γεύση τους.

Ήμουν τυχερός γιατί μπήκα από μικρός σε καλές κουζίνες. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Το λέω και στα παιδιά που ξεκινάνε τώρα. Τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής τους πορείας είναι και αυτά που δυστυχώς θα καθορίσουν και τη σταδιοδρομία τους σε μεγάλο βαθμό για αυτό και οι επιλογές τους πρέπει να έχουν από νωρίς μια επαγγελματική στρατηγική. Προσωπικά είχα θράσος αλλά και πολύ σεβασμό ταυτόχρονα και νομίζω πως έτσι κέρδιζα γρήγορα την εμπιστοσύνη των σεφ μου.

 Οι κουζίνες είναι πολύ απαιτητικές ούτως η άλλως αλλά όταν βρίσκεσαι σε διοικητικό επίπεδο, πρέπει να προσπαθείς να κρατάς τις ισορροπίες

Οι μέρες μου εδώ και χρόνια γενικά είναι πάρα πολύ πιεστικές. Οι κουζίνες είναι πολύ απαιτητικές ούτως η άλλως αλλά όταν βρίσκεσαι σε διοικητικό επίπεδο, πρέπει να προσπαθείς να κρατάς τις ισορροπίες τόσο με την ομάδα σου, με τους άμεσους συνεργάτες, προμηθευτές, διοίκηση και πελάτες. Γενικά οι δουλειές αυτές είναι πρωταθλητισμός. Δε σταματάς ποτέ και όταν εργάζεσαι σε ξενοδοχείο 12μηνης λειτουργίας όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα τον χρόνο που να μην είσαι σε εγρήγορση.

Η Θεσσαλονίκη είναι ακόμη το σημείο αναφοράς μου επειδή είναι η πόλη μου, οι άνθρωποι μου είναι εδώ, έχω χτίσει πράγματα εδώ, και πλέον είναι δύσκολο να την αφήσω τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Εξ' άλλου πιστεύω ότι έρχεται ένα μεγάλο κύμα ανάπτυξης στην πόλη οπότε ελπίζω ότι θα μπορέσει να καλύψει και τις προσδοκίες μου και στο μέλλον. Το ευχόμαστε όλοι νομίζω αυτό - θεωρώ πως τα σημάδια είναι καλά.

Τι θα άλλαζα; Συγκεκριμένα στο κομμάτι της εστίασης θα ήθελα να δημιουργούνται πιο στιβαρές και με βάθος προτάσεις σε χώρους - κουζίνες. Πιο δημιουργικές αλλά με γνώση και συγκεκριμένη ταυτότητα. Να αποκτήσει η πόλη χώρους με χαρακτήρα αυθεντικότητας και όχι κακές απομιμήσεις έχοντας απλά μια ιδέα, η κάτι που προσπαθούμε να μιμηθούμε. Αυτό νομίζω ότι θα βελτιώσει και την κουλτούρα του κόσμου στο συγκεκριμένο κομμάτι που πλέον ταξιδεύει πολύ και έχει άποψη. Δεν του λέει κάτι απλά μια ωραία ιδέα αν δεν υποστηρίζεται σε υψηλό επίπεδο.

Θα ήθελα η πόλη να αποκτήσει χώρους με χαρακτήρα αυθεντικότητας και όχι κακές απομιμήσεις έχοντας απλά μια ιδέα, η κάτι που προσπαθούμε να μιμηθούμε. 

Γενικά μιλώντας... Νομίζω ότι θα ήθελα να αλλάξει η νοοτροπία που υπάρχει σε μεγάλο βαθμό. Θεωρώ ότι αν δεν έρθουμε σε ακραίες καταστάσεις δε δείχνουμε δημιουργική και παραγωγική αντίδραση με γνώμονα την ανάπτυξη και την υγιή συνύπαρξη και λειτουργία, είτε αυτό είναι ανθρώπινες σχέσεις, επαγγελματικές, είτε δήμου με πολίτη κτλ, κτλ .

Για φαγητό θα σου έλεγα να επισκεφτείς το moldee που άνοιξαν πρόσφατα οι φίλοι και συνάδελφοι Βασίλης και Σοφοκλής που κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά και είναι καταξιωμένοι στον χώρο μας. Για ποτό δεν έχω ιδιαίτερα στέκια η αλήθεια είναι, αλλά γενικότερα προτιμώ σημεία κοντά στη θάλασσα γιατί μεγάλωσα δίπλα της, και είναι ένα στοιχείο που με χαλαρώνει.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σήμερα έμαθα: Γιατί επιλέχθηκε ο Φεβρουάριος για να γιορτάζεται ο «Μήνας Μαύρης Ιστορίας»

Πριν 5 ώρες

Έχει καθιερωθεί από τον Φεβρουάριο του 1976 και κάθε Φεβρουάριο

Αυτοί είναι οι πιο διάσημοι και πιο πλούσιοι σεφ του πλανήτη

Πριν 5 ώρες

Πόσα χρήματα πιστεύεις πως έχουν;

Η ανατριχιαστική ιστορία της στοιχειωμένης κούκλας Elsa που σόκαρε μια ολόκληρη οικογένεια

Χτες

Κάποιες τρομακτικές ιστορίες μοιάζουν φανταστικές, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινές!

Ο 19χρονος που βγήκε για να γιορτάσει την αποφοίτησή του και δεν γύρισε ποτέ

Χτες

Δυστυχώς, δεν βρέθηκαν ποτέ στοιχεία για τον Brandon.

Η φρικιαστική ιστορία πίσω από το παιδικό «Πέππα, το Γουρουνάκι»

Προχτές

Η σκοτεινή πλευρά του καρτούν που λατρεύεται από όλα τα παιδιά του κόσμου

Ο Έλληνας που δημιούργησε την πιο αμφιλεγόμενη πίτσα

Προχτές

Ο Σαμ Πανόπουλος που είχε την ιδέα για τη πίτσα με ανανά

Ο ποταμός στα Βαλκάνια που έχει μετατραπεί σε μια σωρό από σκουπίδια

Πριν 3 μέρες

Οι λόγοι που έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση

Τα ρομπότ γίνονται φίλοι μας: Nαι οι ταινίες είχαν δίκιο

Πριν 3 μέρες

Oι άνθρωποι στρέφονται στις συσκευές για παρέα - Πολλοί προτιμούν τις συσκευές από τους ανθρώπους ή γιατί απλώς, δεν βρίσκουν πια παρέες

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.