E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Zlatan Ibrahimovic: Ένας θρύλος κρέμασε τα παπούτσια του

Ο λίγο παρεξηγημένος, τεράστιος Σουηδός σταρ του ποδοσφαίρου

Zlatan Ibrahimovic: Ένας θρύλος κρέμασε τα παπούτσια του
@cnn.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Ο περισσότερος κόσμος δεν τον συμπαθεί. Τον θεωρεί αλαζόνα, καβαλημένο και υπερβολικό. Ωστόσο ο Zlatan Ibrahimovic εκτός από ένας θρύλος του ποδοσφαίρου, δεν είναι τίποτα απ’ όλα αυτά. Έχει μια μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, αλλά αυτό καλό του έκανε. Τα περισσότερα που έλεγε, τα έλεγε γελώντας, με χιούμορ. Έχει υιοθετήσει μια περσόνα, που πλέον δεν ξέρει που σταματά ο Ibrahimovic και που αρχίζει ο Zlatan.

Πριν λίγες ημέρες, όταν αποχώρησε από την ενεργό δράση, ο ίδιος έκλαψε. Είπε πως έψαχνε κάποιον να του δώσει κουράγιο, αλλά όλοι έκλαιγαν, ο κόσμος, οι συμπαίκτες του, η γυναίκα του «Ο κόσμος πιστεύει πως ο Ibra είναι ο Σούπερμαν. Ναι, είναι ο Σούπερμαν, αλλά έχω επίσης μεγάλη καρδιά και συναισθήματα». Νωρίτερα είπες σε όσους γιούχαραν ότι «Συνεχίστε να γιουχάρετε. Αυτή είναι η σημαντικότερη στιγμή της χρονιά σας να με βλέπετε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτός είναι ο Zlatan. Ένας άνθρωπος που όταν πήγε στους Λος Άντζελες Γκάλαξι, οι LA Times είχαν μια δισέλιδη διαφήμιση όπου φιλοξενούσε πάντα μια δήλωση του παίκτη που μόλις πήρε μεταγραφή στην ομάδα της πόλης. Ο Zlatan επέλεξε να πει «Dear Los Angeles. You are welcome». Όταν έβγαινε στις εκπομπές, όπως αυτή του Jimmy Kimmel, έλεγε μια μεγάλη κουβέντα για τον εαυτό του και γελούσε αμέσως, γνωρίζοντας ότι αυτά που λέει είναι υπερβολικά, αλλά χρησιμοποιώντας τα πάντα μεταξύ αστείου και σοβαρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας άνθρωπος πανέξυπνος, που γεννούσε πάντα όμορφες ατάκες, αλλά φυσικά και όμορφο ποδόσφαιρο. Γιατί μην ξεχνάμε ότι ο Ibra ήταν γνωστός για αυτό. Μέσα στο γήπεδο τον μάθαμε, όπου σε όποια ομάδα κι αν πήγε έκανε σπουδαία πράγματα. Δεν πήρε ποτέ Champions League, αλλά πήρε Europa League και κέρδισε συνολικά 10 πρωταθλήματα με 5 διαφορετικές ομάδες. Έπαιξε παρά 12 χίλια παιχνίδια και σκόραρε 573 γκολ και συνολικά 32 τρόπαια. Δεν τη λες και καλή καριέρα, αλλά κάτι πολύ περισσότερο.

Κανένας δεν έχει να πει κάτι βέβαια για αυτόν ως ποδοσφαιριστή. Η αξία του ήταν τεράστια. Μόνο ως άνθρωπο είχαν να πουν κάτι, αλλά η άποψή μου είναι αυτή που είπα παραπάνω, ότι πρόκειται για ένα τρολ, που κάνει συνεχώς χιούμορ και είναι πάντα in character.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον θαυμάσαμε για πάρα πολλά χρόνια, κυρίως στη Serie A, αλλά και με το να σκοράρει κατά ριπάς με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν. Στην Εθνική Σουηδίας είναι φυσικά πρώτος σκόρερ όλων των εποχών και η πρωτοκαθεδρία του θα αργήσει να αλλάξει.

Μας έχεις πει λοιπόν ήδη «Παρακαλώ» πριν του πούμε «Ευχαριστώ», αλλά έφτασε η ώρα να του πούμε όντως ένα τεράστιο «Ευχαριστώ» και για τις ποδοσφαιρικές στιγμές που μας χάρισε, αλλά και για τις αμέτρητες ατάκες που μας έκαναν να γελάσουμε δυνατά, όπως έκανε και ο ίδιος φαντάζομαι όταν την έλεγε ή της έγραφε. Zlatan δεν θα ξαναβγεί, σε αυτό είχε απόλυτο δίκιο στον αποχαιρετισμό του…

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.