E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Blue Horizon: Καρατομήθηκαν ο Λιμενάρχης και ο διοικητής Πειραιά ‑ Στο πειθαρχικό τέσσερις λιμενικοί

Hταν ζωντανός όταν τον έριξαν στη θάλασσα

Blue Horizon: Καρατομήθηκαν ο Λιμενάρχης και ο διοικητής Πειραιά ‑ Στο πειθαρχικό τέσσερις λιμενικοί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 7/9/2023 | 20:35

Tην απομάκρυνση δύο υψηλόβαθμων στελεχών του Λιμενικού Σώματος αποφάσισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά και το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά, ο οποίος σπρώχθηκε βίαια από μέλη του πληρώματος του Blue Horizon.

Πρόκειται για τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά και τον Διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο παραπέμπονται τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας για το πόρισμα

Παραδόθηκε σήμερα στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου του Αντώνη Καργιώτη εντός του Λιμένα Πειραιά την 05-09-2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την παράδοση του πορίσματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της Ε.Δ.Ε.

Παράλληλα, έδωσε έντολη στον κ. Αρχηγό για την απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ακόμη, ο κ. Υπουργός έδωσε εντολή για την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από Υπηρεσίες του Υ.ΝΑ.Ν.Π. στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται, πως συνεχίζεται η διερεύνηση για ενδεχόμενες άλλες ευθύνες που σχετίζονται με τον απόπλου του πλοίου "Blue Horizon".


Hταν ζωντανός όταν τον έριξαν στη θάλασσα

Υπενθυμίζεται πως η νεκροψία - νεκροτομή της σορού του 36χρονου Κρητικού που βρήκε τραγικό θάνατο όταν τον έσπρωξαν σκόπιμα στη θάλασσα την ώρα που το πλοίο Blue Horison απέπλεε με ανοικτή ακόμα τη μπουκαπόρτα έδειξε πνιγμό.

Ταυτόχρονα όμως φαίνεται πως ο άτυχος Αντώνης έφερε χτυπήματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο, για τα οποία δεν υπάρχει ακόμα σαφής εξήγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επίσημη αιτία θανάτου της νεκροψίας από τους ιατροδικαστές Σωτήρη Μπογιόκα και Σωκράτη Τσαντίρη, είναι "πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος σε έδαφος κάκωσης κεφαλής".

Η πρώτη εικόνα στην οποία καταλήγει ο ιατροδικαστής είναι ότι ήταν ζωντανός όταν τον έριξαν στη θάλασσα. Τα χτυπήματα που έφερε ενδεχομένως ήταν από τη σύγκρουση του σώματος του Αντώνη με τον μώλο, καθώς την ώρα που έπεσε στη θάλασσα, οι μηχανές του σκάφους ήταν στο πρόσω για τον απόπλου και τον έσπρωχναν προς τον μώλο του λιμανιού.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Σήμερα

Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Σήμερα

Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.