.
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Με την υποστήριξη του E-Radio.gr

14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου «Γέφυρες»

14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου «Γέφυρες»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/10/2023 | 16:13

Η διεξαγωγή του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου Κορινθίας “ΓΕΦΥΡΕΣ” θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου τις ημερομηνίες 8-12 Νοεμβρίου υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού κι Αθλητισμού και τη στήριξη του Δήμου Κορινθίων και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Ημερομηνίες: από 8/11/2023 έως 12/11/2023
ΝΟE 2023
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930


Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου

πληροφορίες

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτισμού CineArt με καλλιτεχνική διευθύντρια τη σκηνοθέτρια και διοργανώτρια εκδηλώσεων μεγάλου βεληνεκούς, Πέτρα Τερζή.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους πρόσφατης παραγωγής για το κοινό και τα σχολεία. Οι κατηγορίες ταινιών είναι παγκόσμιος κινηματογράφος, μαθητικός κινηματογράφος, μυθοπλασία, κινούμενα σχέδια και τεκμηρίωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα θα βρείτε αναλυτικά εδώ.Επιπλέον των προβολών στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

α. Η έναρξη θα γίνει με κονσέρτο από τους Αυστραλούς βιρτουόζους μουσικούς Alexandra (Allie) Osborne στο βιολί και Romano Crivic στο πιάνο, συνθέτη της μουσικής της ταινίας “The Last Violin” της Carla Thackrah. H Allie θα παίξει με το βιολί που κατασκευάζει ο μετανάστης Χαράλαμπος Βατιλιώτης στην ταινία, ο οποίος θεωρειται ο καλύτερος κατασκευαστής βιολιού στην Αυστραλία.
β. Έκθεση Ζωγραφικής για τον Κινηματογράφο σε συνεργασία με το Σωματείο Λόγου και Τέχνης “Αλκυονίδες” και τον Σύλλογο Γυνακών Αγίων Θεοδώρων.
γ. Ημερίδα για την Προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων και την Ηθική Τεχνητή Νοημοσύνη σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Writers Capital Foundation, τις εκδόσεις - Περιοδικό Writers International Edition - The Online Magazine & Publishing House, τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων “Ισοκράτης” και την ειδησεογραφική πλατφόρμα The New Hellenic Times.
δ. Ο χορογράφος Πάνος Χαλκιάς συμμετέχει με την Dance Team Chalkias του Κ.Ε.Π.Α.Π. στις τελετές έναρξης (8/11) και λήξης (12/11) του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.
ε. Μαθητικός διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους για θέματα που απασχολούν τους έφηβους σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
στ. Το κινηματογραφικό εργαστήρι Πήγασος με εισηγήσεις διακεκριμένων κινηματογραφιστών όπου θα δημιουργηθεί μια ταινία μικρού μήκους και θα προβληθεί στην τελετή απονομής βραβείων Χρυσός Πήγασος. Το εργαστήρι είναι μια καθιερωμένη δράση κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ “ΓΕΦΥΡΕΣ” και απευθύνεται σε εφήβους κι ενήλικους που θέλουν να αποκτήσουν την εμπειρία της παραγωγής μιας κινηματογραφικής ταινίας.
ζ. Εργαστήριο Κινουμένων Σχεδίων Σε συνεργασία με τη Σχολή Global Arts. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά και απευθύνεται κυρίως σε παιδιά κι εφήβους. Ο Αλέξης Χαβιάρας θα εξηγήσει πως σχεδιάστηκαν τα σκηνικά και οι χαρακτήρες στην προλυβραβευμένη ταινία κινουμένων σχεδίων Αγρινούι.
η. Στην τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί συναυλία soundtracks με τη Νεανική Ορχήστρα-Kaloy Youth Orchestra υπό τη μουσική διεύθυνση του Παναγιώτη Θεοδοσίου, σε συνεργασία με το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Κορίνθου.
θ. Θα τιμηθούν Έλληνες καλλιτέχνες για το έργο και την προσφορά τους στον Κινηματογράφο και στη Λογοτεχνία.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και πρωτοτυπεί με τη δημιουργία θεματικής κατηγορίας ταινιών με θέμα τις “ΓΕΦΥΡΕΣ”. Η λέξη Γέφυρες έχει διπλή σημασία. Αρχικά προβάλλοντας την αξία της τέχνης και συγκεκριμένα της Έβδομης Τέχνης, ως ένα μέσο που φέρνει τους ανθρώπους όλου του κόσμου πιο κοντά, γεφυρώνοντας κάθε διαφορά και απόσταση, και στη συνέχεια αναφέρεται στη σύνδεση και συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και διεθνή φεστιβάλ, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου κ.ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βραβείο
Ο Πήγασος - σύμβολο της πόλης της Κορίνθου - στην αρχαιότητα θεωρήθηκε το άλογο των Μουσών που ιππεύουν οι ποιητές και πετάνε ψηλά στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Γι'αυτό το λόγο το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ “ΓΕΦΥΡΕΣ”, ο “ΧΡΥΣΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ” απονέμεται σε ταινία που διακρίνεται από τη VIP διεθνή κριτική επιτροπή μέσα από επίσημη επιλογή ταινιών μεγάλου μήκους, υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, που θα «ταξιδέψουν» και θα προβληθούν σε άλλα φεστιβάλ, προβάλλοντάς την Ελληνική διοργάνωση και μετά το πέρας του Φεστιβάλ “ΓΕΦΥΡΕΣ”.
Το Φεστιβάλ απονέμει επίσης τα ακόλουθα ειδικά βραβεία:
“Νόστιμον Ήμαρ” σε ταινία σκηνοθέτη/παραγωγού της διασποράς.
Τεχνικό Βραβείο Φωτογραφίας ή Σχεδιασμού Παραγωγής “Φαίδων Παπαμιχαήλ” τιμώντας τον πρώτο καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ και τον γιο του με το ίδιο ονοματεπώνυμο, διακεκριμένο Διευθυντή Φωτογραφίας και σύμβουλο του Φεστιβάλ “ΓΕΦΥΡΕΣ”.
Βραβείο Υποκριτικής “Κατερίνα Χέλμη” σε γυναικείο ρόλο ταινίας μεγάλου μήκους τιμώντας τη μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιό που διετέλεσε κι αντιπρόεδρος του Φεστιβάλ “ΓΕΦΥΡΕΣ”.
“Εμείς Μπορούμε” σε ταινία για ή από άτομα με ειδικές ικανότητες.


Πιστοποίηση
Το Φεστιβάλ “ΓΕΦΥΡΕΣ” έχει διακριθεί και το 2023 με την ευρωπαϊκή αναγνώριση EFFE Label, με το σήμα αυτό να αποτελεί την ευρωπαϊκή σφραγίδα ποιότητας αξιοσημείωτων φεστιβάλ τέχνης, τα οποία χαρακτηρίζονται από την προσφορά στο πεδίο των τεχνών, τη συμβολή στην τοπική κοινότητα και το ανοιχτό διεθνές προφίλ τους. H πιστοποίηση απονέμεται ύστερα από έλεγχο διεθνών εμπειρογνωμόνων στα φεστιβάλ που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική ποιότητα και έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Στόχοι
Η Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού κι Αθλητισμού καθιερώνει την πόλη της Κορίνθου, στη 14η χρονιά διεξαγωγής του Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ, ως την πόλη που μπορεί να χρησιμοποιεί το CITY BRAND “Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ”, καθώς είναι η πόλη που κατ’ επανάληψη φιλοξένησε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ”, με απώτερο στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή της πόλης πανελληνίως και στο εξωτερικό. Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις διαρκούν όλο τον χρόνο σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και στο εξωτερικό.

Την περίοδο 12-16 Ιουνίου 2024 προγραμματίζεται το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λουτρακίου ΓΕΦΥΡΕΣ στους θερινούς κινηματογράφους Ηλέκτρα και Γαλαξίας.

Την περίοδο της 28ης Οκτωβρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί για έβδομη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου ΓΕΦΥΡΕΣ με ιστορικές ταινίες.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου Κορινθίας “ΓΕΦΥΡΕΣ” στοχεύει με την πάροδο των χρόνων:

α) στην προώθηση και στήριξη Ελλήνων νέων σκηνοθετών, συγγραφέων και καλλιτεχνών,
β) στη δημιουργία ενός σημαντικού ετήσιου ραντεβού συνάντησης Ελλήνων και διεθνών κινηματογραφιστών, σινεφίλ, της τοπικής κοινωνίας και άλλων πολιτιστικών φορέων, διάρκειας μιας εβδομάδας στην Κόρινθο,
γ) στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της διεξαγωγής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” ως ένα νέο κινηματογραφικό ταξιδιωτικό προορισμό,
δ) στη μετατροπή της περιοχής της φιλοξενίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” σε περιφερειακό πολιτιστικό κι εκπαιδευτικό κέντρο κι ένα σημαντικό χώρο τουριστικής προβολής της Ελλάδος,
ε) στην προσέλκυση διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών στην Κορινθία,
στ) στην ανάπτυξη του εγχώριου τουρισμού και
ζ) στην προώθηση του Eλληνικού πολιτισμού.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.