E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τα 5+1 πιο ινσταγκραμικά καφέ της Αθήνας

Ό,τι πρέπει για να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες για το Instagram στην παραμυθένια τους διακόσμηση!

Τα 5+1 πιο ινσταγκραμικά καφέ της Αθήνας
Φωτ. αρχείου / pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η MATINA KONTOY

Σου αρέσουν τα γλυκά και αναζητάς τα μέρη εκείνα που θα ικανοποιήσουν τις λιγούρες σου; Σε αυτά τα καφέ θα φας τα πιο νόστιμα γλυκά και ταυτόχρονα θα αναδείξεις τον ινφλουένσερ που κρύβεις μέσα σου, καθώς οι πανέμορφοι χώροι τους ενδείκνυνται για να βγάλεις πολλές φωτογραφίες!

Fairytale

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Fairytale διηγείται τη δική του γλυκιά ιστορία χρόνια τώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί και δύο νέα μαγαζιά, ένα στου Ψυρρή και ένα ακόμη στο Χαλάνδρι. Ο κατάλογος του είναι γεμάτος από χορταστικά γλυκά, (Συμβουλή: Τα γλυκά είναι τόσο μεγάλα που μπορείς να τα μοιραστείς με την παρέα σου), πολλές επιλογές σε αλμυρά, ενώ στα ροφήματά του ξεχωρίζουν οι cappuccino σε ροζ και μωβ χρώμα! Ένα καφέ που αξίζει να επισκεφτείς για να χαζέψεις τους πανέμορφους χώρους του και να απολαύσεις ένα παραμυθένιο brunch με την παρέα σου!

Τρυπιά 48, Νέα Φιλαδέλφεια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λεωκορίου 16, Ψυρρή

Ηρακλείου 6, Χαλάνδρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ellyz

View this post on Instagram

A post shared by Ellyz Athens (@ellyzcafe)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί το σκηνικό του να μην είναι βγαλμένο από κάποιο παραμύθι, αλλά από τα Ηλύσια Πεδία, το Ellyz Athens σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή σου μόλις περάσεις από μπροστά του! Το πανέμορφο ροζ λουλουδένιο σκηνικό του παραπέμπει σε γαλλικό καφέ της δεκαετίας του ’30. Πέρα όμως από τους εντυπωσιακούς χώρους του, αξίζει να δοκιμάσεις και τα πεντανόστιμα γλυκά του, όπως το Pink velvet cake και να το συνδυάσεις με έναν καφέ pink flat white, που γίνεται ροζ με μια ειδική επεξεργασία με χρωστική στο γάλα!

Αγίου Φιλίππου 11, Αθήνα

The Mall Athens, Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι

Ζησιμοπούλου 7, Γλυφάδα

Little Kook

Η εντυπωσιακή εξωτερική διακόσμηση του δε γίνεται να μη σου τραβήξει την προσοχή! Ήδη από την πρώτη μέρα που άνοιξε το παραμυθένιο Little Kook, άρχισαν να σχηματίζονται ουρές για να το επισκεφτούν. Πηγή έμπνευσης αποτελούν τα κλασικά παραμύθια που όλοι έχουμε αγαπήσει, όπως για παράδειγμα «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων». Ανάλογα, λοιπόν, με το παραμύθι αλλάζει και την εξωτερική εμφάνιση του, που πάντα όμως είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Το προσωπικό του μαγαζιού είναι ντυμένο με στολές, σαν ήρωες άλλης εποχής, ενώ η διακόσμηση του διώροφου νεοκλασικού αρχοντικού, στο οποίο στεγάζεται, είναι γεμάτο από υπέροχες αντίκες.

Όμως, το Little Kook δεν έμεινε μόνο στο αρχικό κτίριο αλλά σιγά – σιγά δημιούργησε μια ολόκληρη θεματική γειτονιά γύρω του με πολλά μικρά καταστήματα που πουλούν από κρέπες, βάφλες μέχρι παγωτά και καραμέλες. Σίγουρα θα το επισκεφτείς για την ατμόσφαιρα του και για να βγάλεις πολλές φωτογραφίες για το Ιnstagram.

Τα γλυκά και τα pancakes πρωταγωνιστούν στον κατάλογο με πληθωρικές, εντυπωσιακές εμφανίσεις και πολύ - πολύ γλυκό χαρακτήρα. Δοκίμασε το Red velvet, το πιο διάσημο γλυκό τους, με τις πολλές στρώσεις από κρέμα τυρί αλλά και τη (πολύ) γλυκιά του σοκολατόπιτα.

Καραϊσκάκη 17, Αθήνα

Cap Cap

Είναι από τα πρώτα καφέ στην Αθήνα που η φιλοσοφία του βασίζεται πάνω σε παραμύθια και μαγικούς κόσμους. Το όνομα του το πήρε από τον Ποντικό με τον Γαλάζιο Φιόγκο και τον ήχο της βροχής που πέφτει πάνω στις στέγες των σπιτιών. Βέβαια, κάθε τόσο αλλάζει τη διακόσμηση του και την προσαρμόζει σε διάφορες ιστορίες από φανταστικούς κόσμους. Το ίδιο κάνει και με το μενού αλλάζοντας ονόματα και παρουσιάσεις στα γλυκά που προσφέρει.

Έτσι, λοιπόν, τόσο στο Αιγάλεω, το πρώτο κατάστημα του Cap Cap, όσο και στο Ελληνικό θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία από ευφάνταστες γλυκές και αλμυρές λιχουδιές. Αυτή την περίοδο η θεματική είναι το κλασικό και αγαπημένο «Κωνσταντίνου και Ελένης», οπότε καταλαβαίνεις πόσο καλά θα περάσεις όταν το επισκεφτείς!

Πανόρμου 26, Αιγάλεω

Ιασωνίδου 10, Ελληνικό

Petit Fleur

Μια από τις ποιο γλυκές και ατμοσφαιρικές γωνιές στην καρδιά της πόλης αποτελεί το Petite Fleur. Από τις πρώτες σοκολατερί στην Ελλάδα ξεκίνησε στο Κολωνάκι και άνοιξε στη συνέχεια στο Χαλάνδρι και σε άλλες πόλεις της Αθήνας και της επαρχίας. Πήρε το όνομά του από το ομώνυμο τραγούδι του Sidney Bechet. Το κατάστημα με διακόσμηση υψηλής αισθητικής παραπέμπει σε γαλλικό μπιστρό, ενώ η φημισμένη του αχνιστή σοκολάτα με τη μυστική συνταγή παράγεται από τη διάσημη κουβερτούρα Valrhona, και υλικά εκλεκτής ποιότητας!

Ομήρου 44, Αθήνα

Αμύντα 1, Αθήνα

Πλατεία Eλευθερωτών 16, Χαλάνδρι

Λεωφ. Κηφισίας 37α, Μαρούσι

Πορτατίφ

Ένα μαγαζί που σε ταξιδεύει, νομίζεις ότι είσαι μέρος μιας άλλης πόλης του κόσμου. Το όνομά του, ξεχωριστό. Αποπνέει ζεστασιά. Πορτατίφ. Η γλυκιά γωνιά του Κολωνακίου με το ξεχωριστό όνομα και τον αέρα γαλλικού bistro, αναδύει μυρωδιές που σε κάνουν να γυρνάς στα παιδικά σου χρόνια, όταν τα χειροποίητα γλυκά μοσχοβολούσαν και σε γέμιζαν προσμονή για να τα γευτείς!

Ο patissier και ιδιοκτήτης αυτή της γλυκιάς γωνιάς στην καρδιά της Αθήνας, Τάσος Λύτρας με μεράκι επιμελείται καθημερινά γλυκά που σερβίρονται σαν κόσμημα! Στον κομψό, cozy χώρο του με τις vintage πινελιές απολαμβάνεις καθημερινά χειροποίητα, σπιτικά γλυκά δια χειρός του pastry chef, ο οποίος ακολουθώντας κλασικές συνταγές και αξιοποιώντας την έμπνευσή του, παρουσιάζει μια εκλεκτή καρτέλα με γλυκά ημέρας, ενώ σταθερές επιλογές είναι οι παντός είδους τάρτες, τα προφιτερόλ, τα «πειραγμένα» cheesecake και τα αυθεντικά γαλλικά κρουασάν! Μας άνοιξε η όρεξη!

Σίνα 21, Αθήνα

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πού ακριβώς μας βοηθούν οι μάσκες ύπνου;

Πριν λίγο

Έχετε σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα ματιών ως μέρος της νυχτερινής σας ρουτίνας;

Πασχαλινά κουλουράκια σε 15 λεπτά

Πριν λίγο

Πως να φτιάξετε σωστά Πασχαλινά κουλουράκια εύκολα με επαγγελματικό αποτέλεσμα

Η απλή πρωινή συνήθεια που προσθέτει 5 χρόνια ζωής

Πριν λίγο

Ένα μικρό, γλυκό μυστικό που βοηθάει στη μακροζωία

Καλεσμένη σε γάμο: Oι χρυσοί κανόνες στο ντύσιμο

Πριν λίγο

Πέρα από το αυτονόητο, πως δεν φοράς λευκά

3 θεραπευτικές χρήσεις που έχει το μέλι

Πριν λίγο

Δεν είναι χρήσιμο μόνο ως τροφή

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Χτες

Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Χτες

Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Χτες

Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Προχτές

Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Προχτές

Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

par: 43
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.