Mπακαλιάρος σκορδαλιά με το ιδανικότερο κουρκούτι
Τραγανός μπακαλιάρος με χρυσαφένιο κουρκούτι και αφράτη σκορδαλιά

LIVE KITCHEN
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από το NEWSROOM
Αν θέλετε έναν μπακαλιάρο που να είναι εξωτερικά απόλυτα τραγανός και να διατηρεί τη νοστιμιά του χωρίς να πανιάζει, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς! Το μυστικό για το τέλειο κουρκούτι βρίσκεται στον κουρκουμά, που όχι μόνο δίνει υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα, αλλά βοηθά και στη δημιουργία μιας τραγανής και ανάλαφρης κρούστας.
Επιπλέον, για να διατηρηθεί η κρούστα αναλλοίωτη, ο μπακαλιάρος δεν στραγγίζεται σε απορροφητικό χαρτί, αλλά τοποθετείται σε σχάρα, ώστε να παραμείνει τραγανός μέχρι την τελευταία μπουκιά. Συνδυάστε τον με μια βελούδινη σκορδαλιά, και έχετε το απόλυτο ελληνικό πιάτο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για το Μπακαλιάρο
1 κιλό μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος (χωρίς πέτσα και κόκκαλο)
αλεύρι γ.ο.χ
Για το κουρκούτι
660 μλ σόδα που πίνουμε (2 κουτάκια)
100 γρ. κορν φλάουρ (3/4 της κούπας)
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (3 κούπες)
1 κ.γ. κουρκουμά
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντετρ
Για τη Σκορδαλιά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
700 γρ. πατάτες (3-4 πατάτες)
4 σκελίδες σκόρδου
100 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. λευκό ξίδι
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. νερό που βράζουν οι πατάτες
Για το τηγάνισμα
Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε έναν πολυκόφτη, βάζουμε σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι, λευκό ξίδι, νερό που βράζουν οι πατάτες και πολτοποιούμε.
- Ρίχνουμε τις καυτές πατάτες σε ένα μπολ, τις πολτοποιούμε και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα σκόρδου μέχρι να έχουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα.
- Κόβουμε σε ισόπαχες φέτες τον ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο.
- Για το κουρκούτι, ρίχνουμε σε ένα μπολ σόδα που πίνουμε, αλεύρι, κορνφλάουρ, κουρκουμά, αλάτι και μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Πανάρουμε τον μπακαλιάρο πρώτα σε αλεύρι, μετά στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε αμέσως σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο πάνω σε σχάρα για να μην παγώσει.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Watery Nails: Το trend που θα κλέψει τις εντυπώσεις το καλοκαίρι
Σήμερα
Η τάση που θυμίζει κυματισμούς, σταγόνες νερού και τη διάφανη λάμψη της θάλασσας
30 ιδέες για να «πιάσεις το Μάη» ‑ ένα βήμα από την Αθήνα
Σήμερα
Ανοιξιάτικες αποδράσεις για κάθε γούστο – με φόντο παπαρούνες, ανθισμένες πλαγιές και ελληνική ομορφιά
Αυτές είναι οι δυο κορυφαίες αιτίες θανάτου στην Ελλάδα – Ποια περιοχή έχει τη μεγαλύτερη θνησιμότητα
Σήμερα
«Καμπανάκι» από τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Η Κατερίνα Καινούργιου έβαλε το πιο girly φόρεμα της άνοιξης με …ιταλικό αέρα
Σήμερα
Γιατί τελικά, η άνοιξη θέλει χρώμα, ρομαντισμό και… λίγη Ιταλική φινέτσα!
5 επιλογές για υγιεινό street food στο κέντρο της Αθήνας
Σήμερα
Θα τα λατρέψεις από την πρώτη μπουκιά!
Το κίτρινο μπικίνι της Kendall Jenner που ψάχνουν όλες
Χτες
Το supermodel ανέβασε στα Instagram stories της στιγμιότυπα από την τελευταία της εξόρμηση
Μια από τις πιο εσωστρεφείς χώρες του κόσμου ανοίγει τις πόρτες της στον τουρισμό
Χτες
Μία από τις πιο κλειστές χώρες του πλανήτη
Το κουκλίστικο χωριό της Ευρώπης που θυμίζει Ζαγοροχώρια
Προχτές
Ένα χωριό μικρό στο μέγεθος αλλά τεράστιο στη γοητεία του – όπως ακριβώς και τα δικά μας Ζαγοροχώρια
Το πανέμορφο αλλά τοξικό φυτό που λέγεται ότι έχει μαγικές ιδιότητες
Προχτές
Το «μούρο του διαβόλου», συνδέεται με μάγισσες, παραισθήσεις και σύγχρονες φαρμακευτικές εφαρμογές
Japanese manicure: Η τέλεια λύση για να σώσεις τα ταλαιπωρημένα νύχια σου
Προχτές
Το βασικό «μυστικό» του Japanese manicure
Η Κόνι Μεταξά φόρεσε κατακκόκινο μίνι φόρεμα και το Instagram… υποκλίθηκε
Προχτές
Όταν μιλάμε για εκρηκτική εμφάνιση, ένα όνομα μάς έρχεται πρώτο στο μυαλό: Κόνι Μεταξά!
Είναι ποτέ αργά για να σωθεί μια φιλία; Πώς να «αναστήσεις» τις σχέσεις που κατέρρευσαν
Προχτές