Tο ελληνικό superfood που ελάχιστοι ξέρουν
Η Ελλάδα κρύβει έναν πραγματικό διατροφικό θησαυρό

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ελλάδα κρύβει έναν πραγματικό διατροφικό θησαυρό που παραμένει σε μεγάλο βαθμό άγνωστος: την ελαιοκανθάλη, μια φαινολική ένωση που υπάρχει αποκλειστικά σε εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα πρώιμης συγκομιδής.
Η ουσία αυτή, που αρχικά αναγνωρίστηκε χάρη στο χαρακτηριστικό «κάψιμο» που αφήνει στον λαιμό, έχει αποδειχθεί ότι διαθέτει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, παρόμοια με εκείνη της ιβουπροφαίνης, και θεωρείται ένα από τα πιο ελπιδοφόρα φυσικά μόρια προστασίας του οργανισμού.
Πλήθος ερευνών έχει αναδείξει τον εντυπωσιακό ρόλο της ελαιοκανθάλης στην υγεία. Εκτός από αντιφλεγμονώδη, διαθέτει αντιοξειδωτική και νευροπροστατευτική δράση, συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς και έχει ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες. Οι μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να προστατεύσει από χρόνιες φλεγμονές, να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων και ακόμη να μειώσει την τοξικότητα πρωτεϊνών που σχετίζονται με τη νόσο Αλτσχάιμερ.
Επειδή όμως η καθημερινή πρόσληψη επαρκούς ποσότητας ελαιοκανθάλης μέσω της διατροφής είναι δύσκολη, δημιουργήθηκε το Thousand Olives®, το μοναδικό ελληνικό συμπλήρωμα διατροφής που συγκεντρώνει την ουσία σε εύχρηστη μορφή κάψουλας. Με 100% φυσική προέλευση, κλινική τεκμηρίωση και χωρίς παρενέργειες, το προϊόν προσφέρει έναν απλό τρόπο ενίσχυσης της άμυνας του οργανισμού. Σε μια εποχή όπου το στρες και οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι απειλούν την υγεία, η ελαιοκανθάλη προβάλλει ως το ελληνικό superfood που αξίζει να μπει στην καθημερινότητά μας.