E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η στιγμή που 11χρονο αγόρι ανασύρεται ζωντανό από τα συντρίμμια μετά τους φονικούς σεισμούς στη Βενεζουέλα

Το παιδί διασώθηκε στην Καραμπαγέδα, σε επιχείρηση πυροσβεστών της Βενεζουέλας και της ομάδας USAR Colombia 1

Η στιγμή που 11χρονο αγόρι ανασύρεται ζωντανό από τα συντρίμμια μετά τους φονικούς σεισμούς στη Βενεζουέλα

Δημοσίευση 28/6/2026 | 08:32

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές μετά τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν τη Βενεζουέλα εκτυλίχθηκε στην Καραμπαγέδα, όπου ένα 11χρονο αγόρι ανασύρθηκε ζωντανό από τα ερείπια, τρεις ημέρες μετά την καταστροφή.

Το παιδί, που ονομάζεται Μοϊσές, εντοπίστηκε εγκλωβισμένο κάτω από τα συντρίμμια και διασώθηκε έπειτα από πολύωρη επιχείρηση των σωστικών συνεργείων. Στο βίντεο που δημοσίευσε η προσωρινή πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροδρίγκες, διακρίνονται διασώστες να μεταφέρουν τον 11χρονο σε φορείο, μετά τον εφιάλτη που έζησε για περισσότερες από 70 ώρες.

«Πριν από μερικά λεπτά, ένα αγόρι έντεκα ετών διασώθηκε στην Καραμπαγέδα. Αυτήν την ώρα, κάθε ζωή είναι πηγή ελπίδας για τη Βενεζουέλα», ανέφερε η Ροδρίγκες σε ανάρτησή της στο X, συνοδεύοντας το μήνυμα με το βίντεο της επιχείρησης.

Στη διάσωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, μέλη της εξειδικευμένης ομάδας USAR Colombia 1, καθώς και πυροσβέστες από την Μπογκοτά της Κολομβίας, οι οποίοι έχουν μεταβεί στη Βενεζουέλα για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Ο δήμαρχος της Μπογκοτά, Κάρλος Φερνάντο Γκαλάν, έκανε λόγο για μια «καλή είδηση μέσα στην τραγωδία», αποκαλύπτοντας ότι αρκετοί πυροσβέστες της πόλης συμμετείχαν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού του Μοϊσές.

«Έχω την πίστη ότι η ομάδα της Κολομβίας θα συνεχίσει να βρίσκει ανθρώπους ζωντανούς στη Λα Γκουάιρα της Βενεζουέλας. Μας κάνουν όλους υπερήφανους. Σας ευχαριστούμε», έγραψε στην ανάρτησή του.


Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται αδιάκοπα στις περιοχές που επλήγησαν από τους φονικούς σεισμούς, με τις αρχές να εκφράζουν την ελπίδα ότι, παρά το πέρασμα των ημερών, είναι ακόμη δυνατό να εντοπιστούν επιζώντες κάτω από τα ερείπια.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των αρχών, τουλάχιστον 1.430 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και 3.238 έχουν τραυματιστεί από τους από τους ισχυρούς σεισμούς, μεγέθους 7,2 και 7,5 βαθμών, που σημειώθηκαν στη Βενεζουέλα με διαφορά λίγων δευτερολέπτων την Τετάρτη.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά, αφού αγνοείται η τύχη περισσότερων από 50.000 ανθρώπων.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον διπλό σεισμό ισοδυναμούν περίπου με το 6% του ΑΕΠ της χώρας

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον διπλό σεισμό που συγκλόνισε τη Βενεζουέλα την Τετάρτη υπολογίζονται κατά προσέγγιση σε επτά δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που ισοδυναμεί περίπου με το 6% του ΑΕΠ της χώρας, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP) που ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία αυτή.

Η προκαταρκτική αυτή αξιολόγηση του UNDP, η οποία διεξήχθη τις ώρες που ακολούθησαν τους καταστροφικούς σεισμούς, βασίζεται κυρίως σε δορυφορικές εικόνες και δημογραφικά δεδομένα.

Το UNDP διευκρινίζει ότι η εκτίμησή του «δεν περιλαμβάνει τις ζημιές που προκλήθηκαν στις υποδομές, τις συνολικές οικονομικές συνέπειες ή το μακροπρόθεσμο κόστος της ανοικοδόμησης» και επισημαίνει ότι ο συνολικός αντίκτυπος είναι γενικά έως και τρεις φορές μεγαλύτερος.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τροχαίο με νεκρό στη Βαρυμπόμπη: Οδηγός απανθρακώθηκε μετά από πρόσκρουση σε τοιχίο

Πριν 10 ώρες

Ανδρας έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε τοιχίο και άρπαξε φωτιά

Μουντιάλ 2026: Τριάρα Αργεντινής με Μέσι, κορυφή για Αγγλία‑Κολομβία και ιστορική Λ.Δ. Κονγκό

Πριν 10 ώρες

Η Αργεντινή έκανε το 3/3 με νέα γκολάρα του Μέσι, ενώ Αγγλία και Κολομβία πήραν την πρωτιά στους ομίλους τους και η Λ.Δ. Κονγκό έγραψε ιστορία με πρόκριση στους «32».

Αλλαγές από σήμερα στη Γραμμή 3 του Μετρό λόγω εργασιών: Ποιοι σταθμοί κλείνουν στις 21:40

Πριν 10 ώρες

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αντικατάστασης σιδηροτροχιών – Πώς θα κινούνται οι συρμοί και η έκτακτη λεωφορειακή γραμμή Χ21

Η στιγμή που 11χρονο αγόρι ανασύρεται ζωντανό από τα συντρίμμια μετά τους φονικούς σεισμούς στη Βενεζουέλα

Πριν 10 ώρες

Το παιδί διασώθηκε στην Καραμπαγέδα, σε επιχείρηση πυροσβεστών της Βενεζουέλας και της ομάδας USAR Colombia 1

Σέρρες: Κάθειρξη 10 ετών στον 16χρονο για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 17χρονου

Χτες

Την ενοχή του κατηγορούμενου με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση είχε ζητήσει και η εισαγγελέας

Γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

Χτες

Παρά την πτώση του πετρελαίου, η Ελλάδα παραμένει από τις ακριβότερες χώρες στα καύσιμα - Οι φόροι, τα διυλιστήρια και το «πλαφόν» στο μικροσκόπιο

Ξεμένουν από προσωπικό τα νοσοκομεία της Αθήνας

Χτες

Είναι ενδεικτικό ότι σε όλο το ΕΣΥ παραμένουν κενές 20.000 οργανικές θέσεις μόνο νοσηλευτών

Αμερικανός υπουργός Ενέργειας: «Καύσωνας; Υπερβολές... Το κρύο σκοτώνει περισσότερο»

Χτες

Διαφορετική προσέγγιση στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής από τις κυβερνήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη - Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η σύγκριση μεταξύ θανάτων από ψύχος και καύσωνα είναι παραπλανητική

Εκβιασμός μέσω social media: 41χρονος πλήρωσε 4.770 ευρώ μετά από διαδικτυακή απάτη με χαρτομαντεία

Χτες

Ταυτοποιήθηκε 36χρονη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της

Λιβαδειά: «Πήγα τη γυναίκα μου να γεννήσει και δεν την έφερα ποτέ πίσω»

Χτες

Ζητά απαντήσεις ο σύζυγος της 35χρονης που πέθανε μετά τη γέννα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.