Ανοιξη στην Ελλάδα
Παραδοσιακή ηπειρώτικη κασόπιτα
Πίτα με πικάντικη γεύση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δημοσίευση 22/10/2015 | 16:24
Υλικά για 6-8 άτομα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γραμ. φρέσκο βούτυρο ή λάδι ή μισό-μισό
500 ml χλιαρό γάλα φρέσκο (ή 250 ml γάλα εβαπορέ και 250 ml νερό)
450 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
4 αυγά καλά χτυπημένα
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι
½ κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Κατόπιν, κάνουμε στη μέση έναν λάκκο και ρίχνουμε τα αυγά, το μισό βούτυρο και το μισό γάλα. Χτυπάμε με το σύρμα καλά, να γίνει ένα λείο μείγμα, και ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα καθώς χτυπάμε.
- Πρέπει να γίνει ένας χυλός πηχτός σαν μέλι. Κρατάμε μια χούφτα από το τυρί και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στον χυλό της πίτας μας.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνουμε λίγο από το υπόλοιπο βούτυρο (ή το λάδι) και αλείφουμε το ταψί. Αδειάζουμε μέσα τον χυλό, που πρέπει να έχει ύψος περίπου 3 εκατοστά.
- Πασπαλίζουμε την υπόλοιπη επιφάνεια με το τυρί που κρατήσαμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο (ή το λάδι). Ψήνουμε την πίτα για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το E-Radio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα πιο hot νέα.
Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου
Χτες
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.
5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά
Χτες
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!
Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά
Χτες
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον
Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή
Προχτές
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου
Αυτά τα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα φτιάχνουν τα πιο νόστιμα γλυκά χωρίς ζάχαρη
Προχτές