E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τα βίντεο κλιπ που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Λάνθιμος πριν τις διάσημες ταινίες του

Τα ξέρετε, τα έχετε δει

Τα βίντεο κλιπ που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Λάνθιμος πριν τις διάσημες ταινίες του

Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι ένας πολύ ταλαντούχος σκηνοθέτης.

 Το 2009, η ταινία του Κυνόδοντας κέρδισε το βραβείο "Ένα Κάποιο Βλέμμα" ("Prix Un Certain Regard") στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών του 2009.

Στις 25 Ιανουαρίου 2011 ανακοινώθηκε πως ο "Κυνόδοντας" είναι υποψήφιος για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2010 και το 2015 τιμήθηκε με το Βραβείο Κριτών του Φεστιβάλ Καννών για την ταινία "Ο Αστακός". 

Το «The Favourite» του Έλληνα σκηνοθέτη-παραγωγού είναι υποψήφιο για 10 Όσκαρ για το 2019, μάλιστα είναι υποψήφιος για Όσκαρ Σκηνοθεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, το The Favourite είναι υποψήφιο στις κατηγορίες: καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου, καλλιτεχνικής διεύθυνσης, φωτογραφίας, καλύτερου μοντάζ για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη, κοστουμιών, Α' γυναικείου ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν και διπλή υποψηφιότητα Β' γυναικείου ρόλου για τις Έμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις.

Το ξέρατε όμως πως παλαιότερα είχε σκηνοθετήσει γνωστά βίντεο κλιπ της ελληνικής δισκογραφίας;

Σκηνοθέτησε λοιπόν, κλιπ για τα τραγούδια της Κατερίνας Κυρμιζή "Στην Πίσω Τσέπη Του Blue Jean" και "Η Παραμυθένια" (1997), αλλά και το "Δέκα Εντολές" της Δέσποινας Βανδή (1997), το "Θέλεις ή δεν θέλεις" του Σάκη Ρουβά (1998) και το "Άντεξα" επίσης του Σάκη Ρουβά.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιοι metal κολοσσοί κλείνουν το Release Athens 2026 στην Πλατεία Νερού;

Σήμερα

Sabaton, Savatage και Epica ανεβαίνουν στη σκηνή της Πλατείας Νερού το Σάββατο 25 Ιουλίου 2026 για το μεγάλο φινάλε του Release Athens.

«Παγώνει» η μεγάλη συγχώνευση Paramount–Warner Bros. με δικαστική απόφαση

Σήμερα

Προσωρινό «πάγωμα» 14 ημερών για τη συμφωνία των 110 δισ. δολαρίων

Pokémon Go: 10 χρόνια, 1 δισ. λήψεις και εκατομμύρια παίκτες που δεν σταματούν να «πιάνουν» Pokémon

Χτες

Το παιχνίδι που άλλαξε τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τον πραγματικό κόσμο γιορτάζει μία δεκαετία ζωής με αμείωτη δημοτικότητα.

Μουντιάλ 2026: Μαντόνα, BTS και Σακίρα «άναψαν φωτιές» στο πρώτο half‑time show τελικού

Προχτές

Μαντόνα με Ρονάλντο και Ροναλντίνιο, BTS, Τζάστιν Μπίμπερ και Σακίρα μετέτρεψαν το ημίχρονο του τελικού Ισπανίας-Αργεντινής σε αξέχαστο θέαμα.

«Οδύσσεια» του Νόλαν: Ρεκόρ προπώλησης στα Village Cinemas με 32.000 εισιτήρια

Προχτές

Οι μεταμεσονύχτιες προβολές της 16ης Ιουλίου στην αίθουσα IMAX with Laser του The Mall Athens έγιναν sold-out σε λίγες μέρες.

Κορίτσια για πάντα: 3 καλοκαιρινές ταινίες για την απόλυτη γυναικοπαρέα

Προχτές

Το καλοκαίρι είναι για να πίνεις κοκτέιλ με φίλες και να βλέπεις ταινίες

5 ταινίες για να νιώσεις το καλοκαίρι στο πετσί σου

Πριν 3 μέρες

Tέλειες για το Σαββατοκύριακο

Επικό βίντεο: Το καστ της «Οδύσσειας» αφηγείται Όμηρο σε δακτυλικό εξάμετρο μέσα σε ένα λεπτό

Πριν 5 μέρες

Το δεκαετές ταξίδι του Οδυσσέα συμπυκνώνεται σε 60 μόλις δευτερόλεπτα με τους πρωταγωνιστές σε ρόλο... ποιητών

«Οικία Κοκοβίκου»: Το περίφημο σπίτι της Ελενίτσας και του Αντωνάκη στην Πλάκα, επί της οδού Τριπόδων 32

Πριν 5 μέρες

Το νεοκλασικό κτίριο στην οδό Τριπόδων 32, ένα από τα ελάχιστα σωζόμενα δείγματα παλαιάς αθηναϊκής κατοικίας, αποτέλεσε σκηνικό της αγαπημένης ταινίας «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα».

«Οδύσσεια»: Η ταινία του Νόλαν σαρώνει τις κριτικές και χαρακτηρίζεται «ορισμός του έπους»

Πριν 5 μέρες

Η κινηματογραφική απόδοση της Οδύσσειας του Ομήρου από τον Σερ Κρίστοφερ Νόλαν αποθεώνεται από κριτικούς παγκοσμίως, με πολλές πεντάστερες κριτικές και χαρακτηρισμούς-ορόσημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.