E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι να φάτε σήμερα: Μαροκινό ρύζι

Αρωματικό, πλούσιο σε γέυση ρύζι που τρώγεται ως συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο

Τι να φάτε σήμερα: Μαροκινό ρύζι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

Το Μαροκινό πιλάφι είναι ίσως το πιο αρωματικό συνοδευτικό. Το ρύζι μπασμάτι μπλέκει τη γεύση του με αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά προσφέροντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Για 5 μερίδες θα χρειαστούμε:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/4 κ.γ. μπαχάρι
  • 1/8 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο (ή 2-3 ολόκληρα)
  • 1/4 κ.γ. κάρδαμο, τριμμένο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλατοπίπερο
  • 2 κούπες ρύζι μπασμάτι
  • 3 κούπες ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο (ή απλώς σκέτο νερό)
  • 1/4 κ.γ. κρόκο κοζάνης (σαφράν)
  • 3 χουρμάδες, ψιλοκομμένους
  • 3 αποξηραμένα βερύκοκα, ψιλοκομμένα
  • 1/4 κούπα σταφίδες, ψιλοκομμένες
  • 1/4 κούπα αμύγδαλα, θρυμματισμένα


Πάμε να το ετοιμάσουμε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  1. Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε κύμινο, μπαχάρι, γαρύφαλο, κάρδαμο, ξυλακι κανέλας, φύλλα δάφνης, πιπέρι και ρύζι κι ανακατεύουμε ωσότου πάρει ένα άσπρο χρώμα, για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τον ζωμό ή το νερό, αλάτι και κρόκο κοζάνης, σκεπάζουμε με το καπάκι και περιμένουμε ωσότου πάρει βράση. Μειώνουμε αισθητά την ένταση της εστίας στο χαμηλό και περιμένουμε να απορροφηθεί όλο το νερό χωρίς να ανακατεύουμε, για περίπου 10-14 λεπτά.
  3. Σβήνουμε την εστία, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τα αμύγδαλα ανακατεύοντας απαλά με ένα πηρούνι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το πιλάφι να ξεκουραστεί για 15 -20 λεπτά.

Για πιο "al dente" αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε 2 1/2 κούπες νερό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι 9 φράσεις για να ξεσκεπάσετε όποιον σας ζηλεύει κρυφά

Food Σήμερα

Δεν θα το ομολογήσουν, θα το δείξουν

Περιεμμηνόπαυση: Η «αόρατη» αιτία που ρίχνει τη σeξουαλική ευεξία των γυναικών

Food Χτες

Η περιεμμηνόπαυση δεν κόβει τη διάθεση - αλλά φέρνει προκλήσεις που καμία γυναίκα δεν πρέπει να αγνοήσει

Γιατί η ιαπωνική τέχνη του «shinrin yoku» είναι το κλειδί για να αντιμετωπίσεις το άγχος

Food Χτες

Ένας αρχαίος ιαπωνικός τρόπος ηρεμίας που υπόσχεται να μειώσει το άγχος σου… μόνο με μια βόλτα στη φύση!

Γιατί ερωτευόμαστε αυτούς που δε μας θέλουν όσο εμείς;

Food Χτες

Ακουσέ το στο Pink.gr και δες με πιο ξεκάθαρο τρόπο ποια μοτίβα χρειάζεται να αλλάξεις για να διεκδικήσεις μια σχέση που λειτουργεί ισότιμα

Τα καλύτερα foundations για δέρμα με τάση ακμής

Food Χτες

Αν έχεις δέρμα με τάση ακμής, ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να βρεις ένα foundation που να καλύπτει χωρίς να επιδεινώνει την κατάσταση

Το πιο αθώο φαγητό που «σαμποτάρει» τον εγκέφαλό σου!

Food Προχτές

Η απόλαυση που «ρίχνει» τη διάθεση και πώς η ζάχαρη μπορεί να γίνει ο πιο ύπουλος εχθρός της ψυχικής σου υγείας

Κορμός σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και με μόλις 3 υλικά

Food Προχτές

Και νηστίσιμος και νόστιμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.