Μένουμε Ασφαλείς - Μένουμε Περίφανοι
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αν αγαπάτε τα λαζάνια ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσετε με σπανάκι και ανθότυρο

Αν αγαπάτε τα λαζάνια ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσετε με σπανάκι και ανθότυρο

Αγαπημένο φαγητό για όλη την οικογένεια

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση 23/10/2019 | 00:18

Θα χρειαστούμε:

  • 18 λαζάνια σε φύλλο (περίπου 350 γρ.)

Για την κρέμα

  • 1 συσκευασία μπεσαμέλ
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

Για τη γέμιση

  • 700 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα
  • 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  • 800 γρ. ανθότυρο, χοντροθρυμματισμένο
  • 50 γρ. κουκουνάρια (καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 2 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία)
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

Για τη μπεσαμέλ

  1. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  2. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τη μισή ποσότητα τυριού και ανακατεύουμε.

Για τη γέμιση

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και να μειωθεί ο όγκος του.
  2. Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  3. Τα αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ανθότυρο, τον άνηθο, τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Για τη σύνθεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Απλώνουμε στο ταψί 1 κουτάλα της σούπας από την μπεσαμέλ, ώστε να καλύψει όλο τον πυθμένα.
  3. Στρώνουμε 6 από τα λαζάνια, έτσι ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια, και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα από τη γέμιση.
  4. Στρώνουμε άλλα 6 λαζάνια, καλύπτουμε με την υπόλοιπη γέμιση και καλύπτουμε την επιφάνεια με τα τελευταία 6 λαζάνια.
  5. Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη μπεσαμέλ, σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να ροδίσουν στην επιφάνεια.
FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η εφταήμερη δίαιτα της πατάτας

Πριν 6 ώρες

Τι είναι και γιατί είναι τόσο δημοφιλής

Τα ζώδια σήμερα: 4 Ιουλίου

Πριν 6 ώρες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τι είναι το argan oil και ποιες οι είναι τα οφέλη του για τα μαλλιά και το δέρμα

Πριν 6 ώρες

Ακούτε συχνά το όνομα του, αλλά ξέρετε τι είναι πραγματικά;

Το κόλπο της Ashley Graham για τέλεια ζουμερά χείλη

Πριν 6 ώρες

Ανέβασε ένα 25λεπτο tutorial αποκαλύπτοντας την καθημερινή make up ρουτίνα της και δείχνει πως

Όταν βλέπουμε αφρό στην θάλασσα σημαίνει πως είναι βρώμικη;

Πριν 6 ώρες

Οι αφροί στη θάλασσα είναι ανησυχητικό σημάδι;

Γιατί τρώμε όταν στενοχωριόμαστε;

Πριν 6 ώρες

Συμβουλές για να μην πέφτουμε με τα μούτρα στο φαγητό

9+1 τρόποι που το σώμα σας δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά

Χτες

Όλα τα σημάδια που σας προειδοποιούν

Η απόχρωση των μαλλιών της Μαρίας Ηλιάκη είναι το πιο hot χρώμα τώρα

Χτες

Καλή ιδέα να υιοθετήσει αυτή την τόσο stylish απόχρωση!

Το ελληνικό βότανο που βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου και του διαβήτη

Χτες

Ένα βότανο που βρίσκεται συχνά στην μεσογειακή κουζίνα

Τα ζώδια σήμερα: 3 Iουλίου

Χτες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.