Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες, όπως στο χωριό
Για Κυριακάτικα τραπέζια από τα παλιά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από το NEWSROOM
Θα χρειαστούμε:
- 2 κιλά κατσικίσιο κρέας για το φούρνο
- 1-1,5 κιλό πατάτες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 2 μικρά λεμόνια
- 2 κ.τ.γλ μουστάρδα ντιζόν (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1-2 κ.τ.σ βούτυρο ή φυτίνη
Πάμε να το ετοιμάσουμε:
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες (αν είναι μικρές τις κρατάμε και ολόκληρες με τη φλούδα) και τις ρίχνουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε ½ φλ ελαιόλαδο, πιπέρι και μυρωδικά και ανακατεύουμε με τα χέρια να λαδωθούν καλά.
- Στεγνώνουμε καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας, και το τοποθετούμε μέσα σε λαδωμένο ταψί. Το αλείφουμε με τη μουστάρδα και το λιωμένο σκόρδο και το πασπαλίζουμε με πιπέρι, λίγη ρίγανη, θυμάρι και δενδρολίβανο.
- Τοποθετούμε γύρω γύρω τις πατάτες και προσθέτουμε νερό και λίγη φυτίνη ή βούτυρο για άρωμα. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 -200 βαθμούς και όταν πάρει χρώμα από τη μία πλευρά, το βγάζουμε, το γυρίζουμε προσεκτικά από την άλλη πλευρά και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε προσεκτικά τις πατάτες να ροδίζουν και από κάτω.
- Χρειάζεται ψήσιμο περίπου 2,5 ώρες. Στο διάστημα αυτό το γυρίζουμε άλλες δύο φορές. Αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε ζεστό. Μισή ώρα πριν γίνει, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αλατίζουμε και ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν το κρέας είναι τραγανό και κριτσανιστό και οι πατάτες ροδοκόκκινες.
Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου όπως της γιαγιάς
Food
Πριν 313 εβδομάδες
Η συνταγή για το κέικ που τρώγαμε μικροί
Food
Πριν 313 εβδομάδες
Μια από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες, φτιάχνεται κυριολεκτικά σε 10 λεπτά
Food
Πριν 312 εβδομάδες
Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε αυτά τα μπιφτέκια γαλοπούλας με σος γιαουρτιού
Food
Πριν 312 εβδομάδες
Η συνταγή για πορτοκαλόπιτα που θα σε κάνει να ξεχάσεις όλες τις άλλες
Food
Πριν 311 εβδομάδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Έλενα Γαλύφα προτείνει το πιο διαχρονικό δίδυμο για κομψές εμφανίσεις
Food
Σήμερα
Ο συνδυασμός που δε φεύγει ποτέ από τη μόδα και ταιριάζει σε κάθε περίσταση
Τα φθινοπωρινά φυτά που θα δώσουν νέα ζωή στο σπίτι σου
Food
Σήμερα
Το φθινόπωρο δεν είναι εποχή για μαραμένα λουλούδια· είναι η στιγμή να φυτέψεις ξανά και να φτιάξεις τη διάθεσή σου!
Το ελληνικό χωριό που είναι χτισμένο μέσα στα βράχια
Food
Σήμερα
Ένα Σαββατοκύριακο είναι αρκετό για να σε μαγέψει
Πώς να αναβαθμίσεις το σπίτι σου για το φθινόπωρο
Food
Σήμερα
Το σπίτι είναι ο καμβάς – κι εσύ ο καλλιτέχνης που τον ζωγραφίζει κάθε μέρα με τη διάθεσή σου
Βρήκαμε πού θα φας στην Αθήνα το πιο αμφιλεγόμενο πιάτο του κόσμου
Food
Σήμερα
Κι όμως είναι ελληνική πατέντα!
Ποιες είναι οι «πράσινες δραστηριότητες» που διώχνουν το άγχος;
Food
Σήμερα
Αν είσαι αγχώδης, δοκίμασε να τις ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου!
5 φθινοπωρινοί προορισμοί στην Ευρώπη που θα σε εκπλήξουν με την ομορφιά τους
Food
Χτες
Φτιάξε βαλίτσα, πάρε παλτό και ετοιμάσου να ερωτευτείς το φθινόπωρο σε αυτές τις πόλεις!
Πολυτέλεια στην οικονομική θέση; Ναι, αν πετάς με αυτή την εταιρεία
Food
Χτες
Egg tarts, οθόνες και τεχνολογία
Η Φαίη Σκορδά δίνει ιδέα για το πιο chic office–casual σύνολο της σεζόν
Food
Προχτές
Το look που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη από το γραφείο μέχρι την απογευματινή βόλτα
Το μπιστρό ‑ θρύλος στο Παρίσι που σερβίρει μόνο ένα πιάτο εδώ και 66 χρόνια
Food
Προχτές
Το Le Relais de l’Entrecôte, είναι ένα ταπεινό μπιστρό που μοιάζει βγαλμένο από ταινία του ’50
Το `αντιπαθητικό` λαχανικό που θωρακίζει τον εγκέφαλο και την καρδιά
Food
Προχτές
Οι φύτρες του έχουν 20 φορές περισσότερα ευεργετικά στοιχεία
Η χώρα που...συνταγογραφείται για ευεξία: Γιατί όλο και περισσότεροι γιατροί προτείνουν ένα ταξίδι εκεί
Food
Προχτές