Αγόρασες πολλά μακαρόνια; Να 10 συνταγές για να τα μαγειρέψεις
Μακαρονάδα γευστική πανδαισία με 4 μόνον υλικά
Θα χρειαστείτε μόλις 10 λεπτά για να την ετοιμάσετε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Θα χρειαστούμε:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- 500 γρ. Σπαγγέτι
- ½ κεφάλι μικρό σκόρδο ή 3 σκελίδες κομμένες στη μέση
- 150 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κοφτή καυτερό μπούκοβο (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε)
- 5-6 μικρές κόκκινες πιπερίες καυτερές, αποξηραμένες ή και φρέσκες (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι
Πάμε να την ετοιμάσουμε:
- Κόβουμε ένα μικρό κεφάλι σκόρδο στη μέση ή εναλλακτικά 3 σκελίδες κομμένες στη μέση και ψιλοκόψτε τον μαϊντανό. Βάζουμε 5 λίτρα νερό να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα.
- Αφού κοχλάσει το νερό για λίγο, προσθέτουμε 2 κουταλίες σούπας αλάτι και μόλις καταλαγιάσει ο βρασμός βάζουμε τα σπαγγέτι και το χρονόμετρο στα 8’ να μην μας ξεφύγουν.
- Αμέσως μετά, σε μεγάλο τηγάνι που να χωρέσει όλα τα σπαγγέτι στο τέλος, θα βάλουμε το ελαιόλαδο σε μεσαία ένταση να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κεφάλι του σκόρδου ή τις σκελίδες με το κομμένο μέρος προς τα κάτω, σε επαφή με το λάδι για να βγάλει τα αρώματά του. Αμέσως μετά προσθέτουμε το μπούκοβο μαζί με τις πιπεριές. Θέλουμε να αρωματίσουμε το λάδι και όχι να τηγανίσουμε τα υλικά μας. Δεν θέλουμε υψηλή ένταση, δεν θέλουμε να μαυρίσει το σκόρδο γιατί πικρίζει, αλλά να τσιγαριστεί τόσο, ώστε να πάρει χρώμα και να μελώσει. Ανακατεύουμε κάθε τόσο, αλλάζουμε πλευρά στα σκόρδα και όταν σε 3-4 λεπτά δούμε ν’ αρχίζει να αρπάζει, σβήνουμε την εστία και αφαιρούμε τα σκόρδα.
- Μόλις γίνουν τα σπαγγέτι τα σουρώνουμε και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Κρατάμε και λίγο απ’ το νερό που έβρασαν μήπως χρειαστεί αναζωογόνηση στο δεύτερο πιάτο. Ανακατεύουμε να ανακατευτούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πώς να μετατρέψεις την απλή ενυδατική σου σε super κρέμα πολυτελείας
Food
Σήμερα
Τα μικρά μυστικά που θα απογειώσουν το skincare σου χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία
5 φθινοπωρινοί προορισμοί στην Ευρώπη που θα σε εκπλήξουν με την ομορφιά τους
Food
Σήμερα
Φτιάξε βαλίτσα, πάρε παλτό και ετοιμάσου να ερωτευτείς το φθινόπωρο σε αυτές τις πόλεις!
Πολυτέλεια στην οικονομική θέση; Ναι, αν πετάς με αυτή την εταιρεία
Food
Σήμερα
Egg tarts, οθόνες και τεχνολογία
To πρόβλημα του μεταβολισμού μετά τα 40 δεν είναι αυτό που νομίζεις
Food
Χτες
Ο μεταβολισμός αλλάζει – αλλά δεν σταματά
Το μπιστρό ‑ θρύλος στο Παρίσι που σερβίρει μόνο ένα πιάτο εδώ και 66 χρόνια
Food
Χτες
Το Le Relais de l’Entrecôte, είναι ένα ταπεινό μπιστρό που μοιάζει βγαλμένο από ταινία του ’50
Το `αντιπαθητικό` λαχανικό που θωρακίζει τον εγκέφαλο και την καρδιά
Food
Χτες
Οι φύτρες του έχουν 20 φορές περισσότερα ευεργετικά στοιχεία
Τώρα μπορεί κι εσύ να τα φτιάξεις με την Taylor Swift; Ο έρωτας στην εποχή του AI
Food
Χτες
Τα celebrity chatbots που πολλοί τα προτιμούν για σχέση
Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου μετατρέπει το κλασικό πουκάμισο σε fashion statement
Food
Προχτές
Το διαχρονικό κομμάτι που αποκτά νέο χαρακτήρα μέσα από ένα μοντέρνο styling
Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να πάρεις βιταμίνη C; Οι ειδικοί αποκαλύπτουν το μυστικό
Food
Προχτές
Το timing που αλλάζει τα πάντα
Η πλατεία‑γίγαντας που λίγοι ξέρουν ότι είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων – και βρίσκεται σε ένα ελληνικό νησί!
Food
Προχτές
Η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων «κρύβεται» εκεί που δεν το περιμένεις - σε ένα ελληνικό νησί που λατρεύουν οι Ευρωπαίοι!
5 χωριά βγαλμένα από παραμύθι για τις πρώτες φθινοπωρινές αποδράσεις
Food
Προχτές
Κλείσε το κινητό, πάρε ζεστό ρόφημα και άσε το φθινόπωρο να σε βρει εκεί!
Αυτός είναι ο νέος παράδεισος της Ευρώπης που όλοι θέλουν να επισκεφθούν ‑ και είναι στην Ελλάδα!
Food
Προχτές