E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

3 προβλήματα υγείας που ίσως προκύψουν αν έχετε να κάνετε καιρό σeξ

Το τακτικό σeξ είναι ευεργετικό

3 προβλήματα υγείας που ίσως προκύψουν αν έχετε να κάνετε καιρό σeξ
@heftiba via Twenty20
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Είναι γνωστό πως το σeξ κάνει καλό στην υγεία. Πρόκειται για κάτι αδιαπραγμάτευτο. Γιατί μια περίοδος ξηρασίας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για προβλήματα υγείας.

Γενικά το σeξ μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να αποτρέψει τα κρυολογήματα και τη γρίπη, τις καρδιαγγειακές νόσους. Επίσης, η εκσπeρμάτιση 20 φορές τον μήνα, μειώνει τον κίνδυνο για τον καρκίνο του προστάτη κατά 33%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια μελέτη του 2015, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Cardiology, μας έδειξε ότι όσοι έχουν σeξουαλική επαφή δυο φορές την εβδομάδα ήταν λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από κάποιες παθήσεις από εκείνους που κάνουν σeξ μια φορά τον μήνα.

Η συχνή σeξουαλική επαφή επίσης μπορεί να βοηθήσει ώστε να διατηρηθεί ισορροπία στις σeξουαλικές ορμόνες, όπως η τεστοστερόνη και τα οιστρογόνα. Η έλλειψη σeξουαλικής δραστηριότητας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για αρκετά προβλήματα υγείας. Όπως οι παρακάτω τρεις παθήσεις:

Καρκίνος του προστάτη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άνδρες που κάνουν σeξ ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη. Αυτό οφείλεται μάλλον στο γεγονός πως η τακτική εκσπeρματιση απομακρύνει επιβλαβείς και ερεθιστικές ουσίες από τον προστάτη.

Μελέτη του Harvard έχει δείξει ότι οι άνδρες που εκσπeρματίζουν 21 ή περισσότερες φορές τον μήνα έχουν 33% χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου στον προστάτη, σε σύγκριση με όσους εκσπeρματίζουν 4 με 7 φορές τον μήνα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Κρυολόγημα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τακτικό σeξ προστατεύει από τα κρυολογήματα και την γρίπη. Οι οpγασμοί ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του μας προστατεύει από ιούς, παράσιτα και βακτήρια.

Το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια έκανε μια έρευνα, όπου και ζήτησε από τους συμμετέχοντες που έκαναν σeξ 1-2 φορές την εβδομάδα να δώσουν δείγμα σάλιου. Τα δείγματα μετά από ανάλυση περιείχαν υψηλή συγκέντρωση του αντισώματος ανοσοσφαιρίνη-Α, που βοηθά στην καταπολέμηση των ιών. Τα δείγματα αυτά περιείχαν 30% περισσότερη ανοσοσφαιρόνη-Α ναπό εκείνους που έκαναν λιγότερες φορές σeξ ανά εβδομάδα.

Βέβαια, το πολύ σeξ μπορεί να είναι και κακό. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που κάνουν περισσότερες από 2 φορές σeξ την εβδομάδα, έχουν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο να κρυολογήσουν. Αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι έρχονται περισσότερες φορές σε στενή επαφή με άλλο άτομο, πράγμα που αυξάνει την πιθανότητα να κολλήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπέρταση

Μπορεί η τακτική σeξουαλική επαφή να την αποτρέψει; Ναι. Έρευνα του 2006 που δημοσιεύτηκε στο Biological Psychology, έδειξε ότι όσοι κάνουν τακτικά σeξ έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση. Η μείωση του στρες που προκύπτει από την σeξουαλική πράξη συμβάλλει στην προστασία από την υπέρταση.

Το στρες και η υπέρταση είναι άμεσα συνδεδεμένα. Οι ειδικοί λένε πως οι άνθρωποι με περισσότερο άγχος έχουν λιγότερο υγιεινό τρόπο ζωής, που αυξάνει τον κίνδυνο για υπέρταση. Το σeξ όμως, μειώνει το στρες και είναι ευεργετικό και σε αυτόν τον τομέα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το χαρακτηριστικό αξιοθέατο της Θεσσαλονίκης που προοριζόταν για μαυσωλείο, αλλά δεν έγινε ποτέ

Σήμερα

Είναι μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και ήταν κλειστό για 40 χρόνια

Τα ζώδια σήμερα: 19 Μαρτίου

Σήμερα

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αγχος του ύπνου: Τι είναι και πώς να το αντιμετωπίσεις

Σήμερα

Το άγχος του ύπνου μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συνολική ευεξία και την ποιότητα ζωής, αλλά δεν χρειάζεται να ελέγχει τις νύχτες σας.

Τι προτείνουν οι ειδικοί αν θες περισσότερο σeξ στη ζωή σου

Σήμερα

Τελικά, η γοητεία του πάθους δεν πηγάζει από το απρόβλεπτο του;

Ζώδια Εβδομάδας: Ανησυχίες, ντροπές και πολλά κομπλιμέντα

Χτες

Μάθε τι σου επιφυλάσσει αυτή η εβδομάδα με βάση το ζώδιό σου!

To μυστικό για τέλεια τηγανητά καλαμαράκια

Χτες

Τι κι αν έχουν αρκετές θερμίδες, τα καλαμαράκια είναι το φαγητό που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί!

Λόγοι που ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο

Χτες

Μήπως κάνεις ή δεν κάνεις κάποια από τα παρακάτω;

Έξυπνα tips για να απολυμάνετε σωστά το μπάνιο σας

Χτες

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός

Σε αυτό το χωριό ζουν «πραγματικές Ραπουνζέλ»

Προχτές

Εδώ μεγαλώνουν κορίτσια με πολύ μακριά μαλλιά και τ ακόβουν μόνο μια φορά

Τα ζώδια σήμερα: 17 Μαρτίου

Προχτές

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.