E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ειδικό Δικαστήριο: «Βόμβα» με SMS που έστειλε ο Νίκος Παππάς στον Καλογρίτσα

Τι αναφέρει το ηλεκτρονικό μήνυμα

Ειδικό Δικαστήριο: «Βόμβα» με SMS που έστειλε ο Νίκος Παππάς στον Καλογρίτσα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/1/2023 | 17:48

Ένα νέο SMS που προσκόμισε σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο η υπεράσπιση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, με φόντο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ανάβει φωτιές στη δίκη αλλά και στο πολιτικό σκηνικό.

«Ιβάν 35, Καλογρίτσας 35, Α2 16, Κουρής 10, Μάρης 4. Α2 αυτός που θα δεις 12.30. Α2 και Καλογρίτσας είναι αδιαίρετο προφανώς» αναγράφει το sms προς τον κ. Καλογρίτσα» ανέφερε ο Άγγελος Καραχάλιος, συνήγορος του επιχειρηματία και συμπλήρωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δυο ημέρες μετά τη συνάντηση Φουρλεμάδη με τον Καλογρίτσα έχουμε προσπαθήσει να βρεθεί άλλη λύση για να κατατεθεί η πρώτη δόση. Αυτό το sms ενισχύει τη θέση μας ότι υπήρχε στενή συνεργασία Παππά και Καλογρίτσα και δείχνει ευθεία σύμπραξη».

Τι λένε οι δικηγόροι
«Ο Χρήστος Καλογρίτσας ούτε τότε είχε πτωχεύσει, ούτε τώρα έχει πτωχεύσει, δίνει μάχη επιβίωσης. Μπροστά μου αρνήθηκε το πτωχευτικό τέχνασμα που του εισηγήθηκαν ορισμένοι . Ορισμένοι εκ των συνηγόρων Παππά συνήγοροι τον χαρακτήρισαν με ανοίκειο τρόπο και οδήγησαν αρκετούς μετόχους του πολιτικού διαλόγου μέσω των ΜΜΕ να λένε ψέματα . Η περίπτωση του κατηγορουμένου υπουργού δεν διασώζεται με τέτοια ψεύδη ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι όρθιος και δίνει μάχη ,τη μάχη της ζωής του. Είναι θύμα εξαπάτησης. Κλείνοντας σε σχέση με το SMS , που σήμερα κατατέθηκε για πρώτη φορά αποδεικνύει με τρόπο απόλυτο ότι ο πρώην υπουργός επικρατείας παραβίασε τα καθήκοντα του , δηλαδή παραβίασε το νόμο και το Σύνταγμα» δήλωσαν οι δικηγόροι του Χρ.Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος και Αγγελος Καραχάλιος.

Αντίθετα, ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του πρώην υπουργού Ν. Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε μετά την προσκόμιση του επίμαχου μηνύματος ότι: «Το sms που οψίμως παρουσιάστηκε σήμερα από υπεράσπιση Καλογρίτσα έχει μηδαμινή αποδεικτική αξία και δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για τη γνησιότητα όλων των μηνυμάτων που χρησιμοποίησε και θα χρησιμοποιήσει ο Καλογρίτσας. Και αυτό γιατί από μία απλή ανάγνωση του νόμου Παππά αναμφισβήτητα προκύπτει ΄ότι κανένας Α2 δεν μπορούσε να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας με νόμιμη τηλεοπτική άδεια γιατί υπήρχε ρητή και κατηγορηματική υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών μέχρι του ποσοστού του 1%. Άρα, το συγκεκριμένο sms αποτελεί συνέχεια από τα παραμύθια της κυρίας Ευθαλίας (σ.σ. αναφέρεται στην γραμματέα του Χρ.Καλογρίτσα η οποία πρόσφατα εξετάστηκε ως μάρτυρας στο δικαστήριο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κατάθεση Στουρνάρα
Στη συνέχεια, εξετάστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση της Τράπεζας Αττικής στην οποία ο Χρ.Καλογρίτσας είχε δάνεια μη εξυπηρετούμενα.

«Αναφέρθηκα στο πόρισμα της ΤτΕ για ορισμένες ασυνήθιστες πρακτικές σε σχέση με την τράπεζα Αττικής και όχι συγκεκριμένα με τον κ. Καλογρίτσα» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας και ξεκαθάρισε απαντώντας στο εάν ευθύνονται τα δάνεια στην Τοξότης (εταιρία Καλογρίτσα): «δεδομένου ότι τα δάνεια είχαν γίνει μη εξυπηρετούμενα συνέβαλαν και αυτά, αλλά όχι μόνο αυτά. Η πολύπαθη αυτή τράπεζα είχε προβλήματα που προερχόταν από το δημόσιο χαρακτήρα της. Έπρεπε να ιδιωτικοποιηθεί. Είναι δύσκολο να πει κάποιος εάν σκοπίμως δόθηκαν δάνεια που δε μπορούσαν να εξυπηρετηθούν».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«20 λεπτά αναμονή για τουαλέτα και πουθενά καθίσματα»: Το χειρότερο αεροδρόμιο της Βρετανίας

Σήμερα

Η βρετανική ένωση καταναλωτών Which? κατέταξε τα χειρότερα αεροδρόμια της χώρας για το 2026, με το Λούτον, το Στάνστεντ και το Εδιμβούργο να ακολουθούν στη «μαύρη» λίστα.

Πέθανε ο Σπύρος Χαλβατζής

Σήμερα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών – Η πολιτική του διαδρομή, οι εξορίες στη δικτατορία και η παρουσία του στην Αυτοδιοίκηση και τη Βουλή

Θάνατος Μαζωνάκη: «Έγινε προσπάθεια να διαγραφούν στοιχεία» αποκάλυψε η Δημογλίδου

Σήμερα

«Οι αστυνομικοί έχουν κάνει ανάκτηση πολύ σημαντικών στοιχείων για την πορεία της ανάκρισης» τόνισε η η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ

Τραγωδία στη Μεσσαρά: 55χρονος παρέσυρε κατά λάθος με το αγροτικό και σκότωσε την 87χρονη μητέρα του

Σήμερα

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε χωριό του δήμου Γόρτυνας, όταν ο 55χρονος έκανε όπισθεν και δεν αντιλήφθηκε ότι η ηλικιωμένη περνούσε πίσω από το όχημα

Η Α’ Νεφρολογική Κλινική ΑΠΘ ξεκαθαρίζει: Η πλασμαφαίρεση δεν είναι αυθημερόν διαδικασία, ούτε μέθοδος «ευεξίας»

Σήμερα

Απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό, νοσοκομειακό περιβάλλον και συνεχή παρακολούθηση, ενώ μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές

Συνελήφθη 78χρονος που αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά σε νεαρές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σήμερα

Το περιστατικό έγινε στις 04:20 στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της πόλης

«Έκρηξη» στις πωλήσεις έτοιμου φαγητού ‑ Διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Έρευνα του ΙΕΛΚΑ δείχνει ότι το 29% των καταναλωτών αγοράζει έτοιμο μαγειρευτό φαγητό, με μέση ετήσια δαπάνη 770 ευρώ ανά νοικοκυριό.

Σαουδική Αραβία: Έκλεισε ο αγωγός East‑West μετά από επίθεση drones ‑ Πετρέλαιο στα 105 δολάρια

Σήμερα

Τα drones εκτοξεύτηκαν από το Ιράκ και έπληξαν αντλιοστάσια κοντά στο Ριάντ και τη Μεδίνα, ενώ οι Χούθι απειλούν πλέον και την εναλλακτική διαδρομή μέσω Ερυθράς Θάλασσας.

Υδροστρόβιλος στην Ιταλία: Περνά ξυστά από τουριστικό σκάφος στη Λιγυρία

Σήμερα

Ο πανύψηλος στροβιλισμός σχηματίστηκε ανοιχτά του Σαν Μικέλε ντι Παγκάνα, εν μέσω έντονης κακοκαιρίας που πλήττει τη βόρεια Ιταλία.

Παρίσταναν τους αστυνομικούς για να τον βγάλουν από τη φυλακή – Η αρπαγή βαρυποινίτη στις Σέρρες

Σήμερα

Τέσσερις οπλισμένοι άνδρες αφόπλισαν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους κατά τη μεταγωγή από τις φυλακές Νιγρίτας.

Πέθανε δύο ημέρες μετά την κηδεία του αδελφού της ‑ Η τελευταία εμφάνιση της πριγκίπισσας Αστριντ

Σήμερα

Ήταν το τελευταίο εν ζωή παιδί του βασιλιά Όλαφ Ε` και είχε αναλάβει τον τιμητικό ρόλο της «Πρώτης Κυρίας» της Νορβηγίας το 1954, σε ηλικία 22 ετών.

Θλίψη στο Αγρίνιο: Πέθανε ξαφνικά στα 32 του ο αδελφός της Όλγας Φαρμάκη

Χτες

Κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.