E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κακοκαιρία: Που έπεσε η περισσότερη βροχή και ποια θα είναι η πορεία της τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, μέσα σε μία ώρα στην Αττική σημειώθηκε σχεδόν το 1/10 της ετήσιας βροχόπτωσης

Κακοκαιρία: Που έπεσε η περισσότερη βροχή και ποια θα είναι η πορεία της τις επόμενες ώρες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/1/2023 | 19:46

Πολλές περιοχές της χώρας συνεχίζει να επηρεάζει η κακοκαιρία με σημαντικές βροχές και καταιγίδες να σαρώνουν και την Αττική προκαλώντας προβλήματα. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το μεγαλύτερο αθροιστικό ύψος βροχής έως τις 16:40 καταγράφηκε στα Βίλια και ήταν ίσο με 68 χιλιοστά.

Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή του αθροιστικής βροχής καθώς και οι σταθμοί που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη έως τις 16:40 της Πέμπτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@meteo.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, μέσα σε μία ώρα στην Αττική σημειώθηκε σχεδόν το 1/10 της ετήσιας βροχόπτωσης με κατά τόπους απίστευτες ραγδαιότητες που άγγιζαν τα 280 mm/h.

Το μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης έχει καταγραφεί στο μετεωρολογικό σταθμό που βρίσκεται στις Κροκεές Λακωνίας και είναι ίσο με 146 χιλιοστά. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 13:30.

Νωρίτερα στην Αττική πλημμύρισαν δρόμοι και σχολεία ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στον ΗΣΑΠ ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Τα καιρικά μοντέλα δείχνουν αρκετά μεγάλα ύψη βροχής στην Αττική μέχρι και το απόγευμα ενώ έκτακτα καιρικά φαινόμενα με έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται στη Δυτική Ελλάδα και σε άλλα σημεία στα κεντρικά και στα νότια, αλλά με μικρότερη ένταση, και αύριο Παρασκευή.

Ωστόσο, τις επόμενες ώρες από το κύμα κακοκαιρίας θα επηρεαστούν Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Σποράδες, ενώ αργότερα θα εκδηλωθούν φαινόμενα σε Ανατολικό Αιγαίο και Κυκλάδες.

Σημειώνεται ότι αύριο Παρασκευή αναμένονται και χιονοπτώσεις σε ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας ενώ στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα είναι πολύ ενισχυμένοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο, αύριο αναμένονται πιο έντονα ενώ ενδέχεται η κακοκαιρία να συνεχιστεί και το Σάββατο.

Αρχικά βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Δυτική Ελλάδα, στη Θράκη, σε νησιωτικά τμήμα του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Τις πρωινές ώρες, τα φαινόμενα θα είναι αρκετά έντονα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στις Ανατολικές Κυκλάδες.

Το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ τα φαινόμενα στις παραπάνω περιοχές θα εξασθενήσουν.

Από το βράδυ βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου στα Επτάνησα, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στις Κυκλάδες ενώ χιόνια θα πέσουν σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε ημιορεινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Live η πορεία της κακοκαιρίας

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια

Χτες

Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί

Χτες

Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Χτες

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Χτες

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Χτες

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Χτες

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.