E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Συνεχίζονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα ‑ Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα συνεχίζεται και ο χιονιάς φαίνεται πως ήρθε για να… μείνει

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Συνεχίζονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα ‑ Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/2/2023 | 13:28

Οι έντονες χιονοπτώσεις και το τσουχτερό κρύο συνεχίζονται, με την ΕΜΥ να επικαιροποιεί το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων το μεσημέρι της Τρίτης (7/2).Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα συνεχίζεται και ο χιονιάς φαίνεται πως ήρθε για να… μείνει στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Το μεσημέρι της Τρίτης (7/2) η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, αναφέροντας πως οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε Θεσσαλία, Εύβοια, Ανατολική Στερεά αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με την Αττική, αναφέρει ότι προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά προάστια, κατάσταση που θα επικρατεί στη χώρα και την Τετάρτη (8/2).

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 03-02-2023/13:00 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που αναφέρονται στην εξέλιξη του καιρού για την Τρίτη (07/02/2023) και την Τετάρτη (08/02/2023):

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο αναλυτικά:

Α) Για σήμερα Τρίτη (07/02/2023)

1) Οι χιονοπτώσεις που ήδη εκδηλώνονται κατά τόπους στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα για την ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι και το απόγευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2) Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια και τα ανατολικά θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Β) Για αύριο Τετάρτη (08/02/2023)

1) Οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2) Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Επιπλέον ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη (09/02/2023), ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη της κακοκαιρίας θα υπάρχουν στην ανάλυση της καιρικής κατάστασης, καθώς επίσης στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της στο twitter (@EMY_HNMS). Επισημαίνεται ότι τα έκτακτα δελτία επικαιροποιούνται τουλάχιστον ανά δωδεκάωρο.

Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία «Βαρβάρα» και την Τρίτη 07/02 με φαινόμενα στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, στην Εύβοια, αλλά και στο Νότιο Αιγαίο. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr και όπως αυτά παρουσιάζονται στον Χάρτη 1, έως τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 07/02 προβλέπονται τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μαγνησίας, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία και βόρεια τμήματα της Αττικής), της Εύβοιας, της Ανατολικής Πελοποννήσου καθώς επίσης και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης, ενώ στα παραθαλάσσια και υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Νοτίου Αιγαίου προβλέπεται κατά διαστήματα χιονόνερο. Βαθμιαία τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, με πιθανότητα ενίσχυσής τους τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Τετάρτης 08/02.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Χτες

Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Χτες

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Χτες

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Χτες

Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Χτες

Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Χτες

Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Χανιά: Στη φυλακή 37χρονος καθηγητής μουσικής για ασέλγεια σε 14χρονη μαθήτρια του

Χτες

Ο 37χρονος συνελήφθη τη Μεγάλη Τρίτη, έπειτα από καταγγελία του ανήλικου κοριτσιού στις αστυνομικές αρχές

Με στρατιωτικές τιμές η κηδεία του Μιρτσέα Λουτσέσκου

Χτες

«Ελπίζω να είσαι υπερήφανος για εμένα» είπε συγκινημένος ο Ραζβάν στον επικήδειο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.