E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στη φυλακή ο «φόβος και τρόμος» του Πανοράματος Θεσσαλονίκης

Ο 50χρονος τρομοκρατούσε μια ολόκληρη γειτονιά

Στη φυλακή ο «φόβος και τρόμος» του Πανοράματος Θεσσαλονίκης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/2/2023 | 19:25

Έγινε «ο φόβος και ο τρόμος» μίας ολόκληρης γειτονιάς στον Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Εκτός από εμπρησμούς σταθμευμένων αυτοκινήτων, καταγγέλθηκε από τους ιδιοκτήτες μεζονέτας ότι προκάλεσε φθορές στις σωληνώσεις νερού με συνέπεια να πλημμυρίσουν, ότι έσκισε τα ελαστικά των αυτοκινήτων τους, ότι τους εγκλώβισε μέσα στο σπίτι κλειδώνοντας με λουκέτο την πόρτα της κεντρικής εισόδου, ότι τους απείλησε με σφυρί λέγοντας πως «νύχτα θα φύγετε από δω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε βάρος του είχαν εκδοθεί αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων ώστε να μην πλησιάζει την συγκεκριμένη μεζονέτα, αλλά εκείνος τις αγνόησε. Πριν από λίγες μέρες έφτασε στο σημείο να σπάσει τις σωληνώσεις φυσικού αερίου της συγκεκριμένης μεζονέτας αφήνοντας τους ενοίκους της χωρίς θέρμανση, καθώς υπήρχε κίνδυνος διαρροής.

Ο λόγος για έναν 50χρονο Έλληνα, που συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, ύστερα από μήνυση που υποβλήθηκε σε βάρος του, η 10η τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σήμερα σε φυλάκιση 4 ετών, αποφασίζοντας την άμεση εκτέλεση της ποινής του, με συνέπεια να οδηγηθεί στις φυλακές. Προηγουμένως οι δικαστές τον έκριναν ένοχο για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κοινώς επικίνδυνη βλάβη με κίνδυνο για άνθρωπο και παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Κατά την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο 50χρονος είναι ιδιοκτήτης μίας άλλης μεζονέτας που βρίσκεται στο ίδιο οικόπεδο με αυτή των παθόντων ιδιοκτητών- ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, με την κόρη και τον γαμπρό τους και το νεογέννητο παιδί τους. Το κίνητρο της επιθετικής συμπεριφοράς τού κατηγορουμένου,-όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο– φέρεται να είναι μία αντιδικία που έχει με τον εργολάβο που πούλησε στην οικογένεια τη μεζονέτα, με τον ίδιο να θεωρεί τους νέους ιδιοκτήτες της ότι συνωμότησαν εναντίον του για να χάσει την περιουσία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έχει χαλάσει την ψυχική μας ηρεμία και την ποιότητα ζωής μας»

Έντρομοι οι μηνυτές περιέγραψαν στο δικαστήριο όλα όσα βιώνουν τον τελευταίο 1,5 χρόνο, από τότε δηλαδή που αγόρασαν το σπίτι. «Έχει χαλάσει την ψυχική μας ηρεμία και την ποιότητα ζωής μας» κατέθεσε η μητέρα, ενώ, ο σύζυγός της ανέφερε ότι «ζούμε σε καθεστώς τρόμου» και απευθυνόμενος προς τους δικαστές είπε: «Έχετε στα χέρια σας τη δύναμη του νόμου, δώστε μας την ασφάλειά μας». «Ένιωσα ασφάλεια μόλις τις τελευταίες τρεις μέρες που κρατείται» είπε η κόρη τους αναφερόμενη στον 50χρονη, ενώ ο σύζυγος της τελευταίας ανέφερε ότι έχουν πληρώσει 20.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε.

Στο πλευρό τους, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στάθηκαν γείτονες τους, που, όπως κατέθεσαν, είδαν τα οχήματά τους να γίνονται παρανάλωμα του πυρός. «Αναγκαστήκαμε να προσαρμοστούμε στην τρομοκρατία […] Βάλαμε κάμερες» κατέθεσε μάρτυρας, ενώ μία γειτόνισσα ανέφερε ότι όσο κυκλοφορεί ελεύθερος «δεν μπορώ να κοιμηθώ».

Ο ίδιος στην απολογία του είπε ότι έχει 15 χρόνια αντιδικία με τον εργολάβο, υποστηρίζοντας ότι όλοι οι κάτοικοι είναι φίλοι του εργολάβου. Αποδέχθηκε μέρος των φθορών, ενώ ισχυρίστηκε ότι το κτίσμα είναι αυθαίρετο. Απαντώντας στον ισχυρισμό αυτό η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε: «και θα το κατεδαφίσετε εσείς;».

Νωρίτερα, αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών Θεσσαλονίκης που τον συνέλαβαν κατέθεσαν ότι απείλησε και τους ίδιους.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση – Ποια είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία

Σήμερα

Η ΑΑΔΕ έδωσε επιπλέον χρόνο μετά τα αιτήματα των φορέων. Έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ. δηλώσεις φυσικών προσώπων και 300.000 δηλώσεις επιχειρήσεων

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: «Το απορριμματοφόρο μας πέταξε μακριά, το παιδί μου το πάτησε», λέει ο πατέρας της 15χρονης

Σήμερα

Στο πένθος βυθίστηκε ο ΠΑΟΚ μετά τον θάνατο 15χρονης αθλήτριας της δεύτερης ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών

Αρτέμιδα: Σε πολυκατοικία ‑ «φάντασμα» το τελευταίο ραντεβού της Γιου Τινγκ που δεν έγινε ποτέ

Σήμερα

Τα ίχνη της 50χρονης αγοούνται από τις 20 Μαΐου όταν και ξεαφανίστηκε μυστηριωδώς

Σοκ στη Βρετανία: Πρώην υπουργός των Συντηρητικών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με τραύμα στο κεφάλι, πιθανή δολοφονία ερευνούν οι Αρχές

Σήμερα

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 78χρονη πρώην υπουργό Φυλακών με «σοβαρά τραύματα», αφού πλήρωμα ασθενοφόρου ειδοποίησε τις Αρχές και τις κάλεσε στην κατοικία της στο Χέιτορ, στην περιοχή του Ντάρτμουρ, λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram

Σήμερα

Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό

Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»

Σήμερα

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

Σήμερα

Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

Σήμερα

Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

Σήμερα

Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Σήμερα

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

Σήμερα

Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.