E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι εικόνες της τραγωδίας των Τεμπών κάνουν τον γύρο του κόσμου: «Δάκρυα και Οργή»

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τη φονική σύγκρουση των τρένων

Οι εικόνες της τραγωδίας των Τεμπών κάνουν τον γύρο του κόσμου: «Δάκρυα και Οργή»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/3/2023 | 18:57

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ έγινε το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Οι εικόνες της τραγωδίας κάνουν τον γύρο του κόσμου με τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία να καλύπτουν τις εξελίξεις με πηχυαίους τίτλους στις κεντρικές σελίδες τους.

«Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα: Τουλάχιστον 40 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε σύγκρουση», γράφει ο Guardian και συμπληρώνει στον τίτλο του: «Έως και 60 άνθρωποι αγνοούνται καθώς οι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων από τη μετωπική συντριβή κοντά στη Λάρισα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το BBC παρουσιάζει το θέμα live blog, καταγράφοντας τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό. «Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών μετά τη φονική σύγκρουση τρένων», αναφέρει στον τίτλο, ενώ δημοσιεύει και πολλά βίντεο από το σημείο της τραγωδίας.

Συνοψίζοντας τα γεγονότα γράφει: «Συνελήφθη ο σταθμάρχης, τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή, στον τόπο της συντριβής ο Έλληνας πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να διαλευκανθεί η αιτία της καταστροφής. Οι διασώστε συνεχίζουν τις έρευνες για επιζώντες, ενώ κηρύχτηκε τριήμερο εθνικό πένθος».

«Παραιτήθηκε ο Έλληνας υπουργός Μεταφορών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. 36 νεκροί. Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας, που μετέφερε 350 άτομα, με εμπορικό τρένο κοντά στη Λάρισα», γράφει το Aljazeera.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τουλάχιστον 36 νεκροί από σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα. Τρένο με 350 επιβάτες συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία. Δύο από τα βαγόνια “βασικά δεν υπάρχουν πια”, είπε ο περιφερειάρχης, ενώ υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε την παραίτησή του», γράφουν οι New York Times.

«Τουλάχιστον 36 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τη σύγκρουση δύο τρένων στην κεντρική Ελλάδα», αναφέρει και η El Pais και συμπληρώνει: «Επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορική στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Κινούνταν στην ίδια γραμμή. Τα σωματεία καταγγέλλουν φθορά του δικτύου. Ο Υπουργός Μεταφορών υπέβαλε την παραίτησή του. Συνελήφθη ο σταθμάρχης».

«Δεκάδες νεκροί από σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα», γράφει η Deutsche Welle, ενώ η FAZ έχει για τίτλο μια μαρτυρία: «Ήταν ένας εφιάλτης, ακόμα τρέμω». Και σημειώνει: «Μια τεράστια άμορφη μάζα: Η εικόνα από τον τόπο του δυστυχήματος στην Ελλάδα. Τουλάχιστον 36 οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες στην Ελλάδα, όπου επικρατεί θλίψη, φρίκη και οργή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαρτυρίες της τραγωδίας δημοσιεύει και το Spiegel: «Εφιαλτικά δευτερόλεπτα. Επιβάτες της αμαξοστοιχίας Intercity 62 από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη περιγράφουν τη στιγμή του δυστυχήματος στο οποίο έχασαν τη ζωής περισσότεροι από 30 άνθρωποι. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια».

«Τουλάχιστον 36 νεκροί από μετωπική σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορική. Η αιτία της τραγωδίας παραμένει ακόμα άγνωστη. Σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ πρόκειται για το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει βιώσει η Ελλάδα. Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών», διαβάζουμε στη Le Monde.

Τις βασικότερες πληροφορίες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, αλλά και μαρτυρίες μεταδίδει το Reuters κάνοντας λόγο για «δάκρυα και οργή». Εικόνα από το πολύνεκρο δυστύχημα στην Ελλάδα έχει ως κεντρικό θέμα στη σελίδα του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα: Δεκάδες οι νεκροί σε μετωπική σύγκρουση αμαξοστοιχιών», γράφει στον τίτλο το SkyNews, αναφέροντας και τις δηλώσεις του περιφερειάρχη πως «τα δύο πρώτα βαγόνια του επιβατικού τρένου δεν υπάρχουν πλέον».

Με live blog καλύπτει το δυστύχημα και το CNN, ενώ οι Times εστιάζουν στον τίτλο τους στους νεκρούς και στην παραίτηση του υπ. Μεταφορών Αχ. Καραμανλή. Για τουλάχιστον 40 νεκρούς και 130 τραυματίες κάνει λόγο η ιταλική La Repubblica και συμπληρώνει: «Πολλοί φοιτητές στο τρένο. Πολλοί νέοι ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με τις αρχές. Συνελήφθη ο σταθμάρχης. Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών. Όλο και πιο πιθανό να οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος το δυστύχημα».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτός θα είναι ο καιρός του Οκτωβρίου ‑ Πρόγνωση με βάση 400 σενάρια από 8 κέντρα

Σήμερα

Οι μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις βασίζονται σε δεδομένα του Copernicus Climate Change Service από οκτώ διεθνή κέντρα πρόγνωσης.

Καλαμαριά: Δέντρο κατέρρευσε σε παιδική χαρά ‑ Τραυματίες μητέρα και 17 μηνών βρέφος

Σήμερα

Η 30χρονη γυναίκα και ο γιος της τραυματίστηκαν στο κεφάλι στην οδό Θερμαϊκού και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, χωρίς η κατάστασή τους να προκαλεί ανησυχία.

Το Ισραήλ ξόδεψε σχεδόν 470.000 δολάρια για τα μαλλιά και το μακιγιάζ του πρωθυπουργού από το 2019

Σήμερα

Τα στοιχεία δείχνουν ότι μόνο τον Οκτώβριο του 2023 δαπανήθηκαν 810 δολάρια ειδικά για το χτένισμα του πρωθυπουργού

Πέθανε δύο ημέρες μετά την κηδεία του αδελφού της ‑ Η τελευταία εμφάνιση της πριγκίπισσας Αστριντ

Σήμερα

Ήταν το τελευταίο εν ζωή παιδί του βασιλιά Όλαφ Ε` και είχε αναλάβει τον τιμητικό ρόλο της «Πρώτης Κυρίας» της Νορβηγίας το 1954, σε ηλικία 22 ετών.

«20 λεπτά αναμονή για τουαλέτα και πουθενά καθίσματα»: Το χειρότερο αεροδρόμιο της Βρετανίας

Σήμερα

Η βρετανική ένωση καταναλωτών Which? κατέταξε τα χειρότερα αεροδρόμια της χώρας για το 2026, με το Λούτον, το Στάνστεντ και το Εδιμβούργο να ακολουθούν στη «μαύρη» λίστα.

Πέθανε ο Σπύρος Χαλβατζής

Σήμερα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών – Η πολιτική του διαδρομή, οι εξορίες στη δικτατορία και η παρουσία του στην Αυτοδιοίκηση και τη Βουλή

Γεωργιάδης: Μην μας λένε για ανοχή στους κομπογιαννίτες, εδώ κάποιοι ήθελαν πρωθυπουργό την Καρυστιανού

Σήμερα

Θα απαγορεύσω τις παραπλανητικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο είπε ο υπουργός Υγείας - Κομπογιαννίτες θα υπάρχουν πάντα, αλλά στο τέλος της ημέρας πρέπει και ο καθένας μας να προστατεύσει τον εαυτό του από τις επικίνδυνες ανοησίες, το Κράτος δεν μπορεί να είναι παντού

Τραγωδία στη Μεσσαρά: 55χρονος παρέσυρε κατά λάθος με το αγροτικό και σκότωσε την 87χρονη μητέρα του

Σήμερα

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε χωριό του δήμου Γόρτυνας, όταν ο 55χρονος έκανε όπισθεν και δεν αντιλήφθηκε ότι η ηλικιωμένη περνούσε πίσω από το όχημα

Η Α’ Νεφρολογική Κλινική ΑΠΘ ξεκαθαρίζει: Η πλασμαφαίρεση δεν είναι αυθημερόν διαδικασία, ούτε μέθοδος «ευεξίας»

Σήμερα

Απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό, νοσοκομειακό περιβάλλον και συνεχή παρακολούθηση, ενώ μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές

Καιρός: Που θα δούμε βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Σήμερα

Η μετεωρολόγος του ΕΡΤnews Αναστασία Τυράσκη περιγράφει πώς θα εξελιχθεί ο καιρός ανά περιοχή έως την Τρίτη.

«Έκρηξη» στις πωλήσεις έτοιμου φαγητού ‑ Διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Έρευνα του ΙΕΛΚΑ δείχνει ότι το 29% των καταναλωτών αγοράζει έτοιμο μαγειρευτό φαγητό, με μέση ετήσια δαπάνη 770 ευρώ ανά νοικοκυριό.

Σαουδική Αραβία: Έκλεισε ο αγωγός East‑West μετά από επίθεση drones ‑ Πετρέλαιο στα 105 δολάρια

Σήμερα

Τα drones εκτοξεύτηκαν από το Ιράκ και έπληξαν αντλιοστάσια κοντά στο Ριάντ και τη Μεδίνα, ενώ οι Χούθι απειλούν πλέον και την εναλλακτική διαδρομή μέσω Ερυθράς Θάλασσας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.